Paní Monika přichází spolu s osmiměsíční holčičkou a je už celá vyčerpaná, protože se už strašně dlouho nevyspala.

Problém je usínání i spinkání.

My se snažíme o stejné rituály, kolem sedmé koupeme, pak papáme a ona je unavená a usne u kojení a to se mi ji podaří odložit a ona spí přesně 30 minut a pak jdeme spát kolem deváté, desáté a někdy i jedenácté. Neusne ani u prsu, musím „uhoupat“ na ruce a chodit s ní. Ona je hodně nosící, jako malinká měla koliky, nešlo ji nenosit. Chodím a ona usíná, má těžkou hlavu, často se propíná, dává hlavu dozadu, spí do boku do záklonu na druhou stranu. Jako miminko spala od desíti do pěti, od pátého měsíce se to zlomilo.

Prvních 14 spala furt, my ji budili, ona furt spala, po porodu byla neuvěřitelný spáč. Cloumali s ní i sestřičky. Zlom  byl 5. měsíc, začala se budit přes noc a i usínání začal být problém. Ona například usnula, nemohla jsem se jí ani dotknout, okamžitě vzhůru. Budí se po 30 minutách po koupání a pak jdeme spát, jakmile ji dám do postýlky, hned pláče, nechám plakat a zase přijdu, stojím a ona hysterický pláč, dokud ji nevezmu, já ji můžu hladit, může ji nosit i táta, když pokládáme, brečí.

Usne sama jen v kočárku, protože drncá, když zastavíme, chce drncání. Spí 2-3 hodiny, někdy se budí po hodině, to už je extrém. Vstanu a jdeme chodit.“ Odpoledne spí dvě hodiny venku v kočárku. Chce, aby ji pořád něčím bavili. Těhotenství bylo normální, jen při porodu nesestoupila do porodních cest, měla šňůru přes záda, proto rozhodli pro císařský řez.

Jinak je zdravá, má spoustu energie, jen než se začala hýbat, tak trpěla na koliky, které pak samy odešly. A opravdu sama musím říct, že opravdu vyžaduje extrémní pozornost, kontakt.

Podala jsem v kapkách lék Lac caninum, jedním z nejsilnějších symptomů jsem zde viděla právě extrémní potřebu blízkosti. Holčička začala spát a když se problém vrátil, pomohlo zvýšit potenci a pak ještě přidat nosodu.

 

Homeopatie a podobnost

Aby homeopatikum pomohlo, musí být splněno pravidlo podobnosti. Co to znamená? Projevy musí odpovídat obrazu (popisu) homeopatika. Pokud tedy vaše miminko nespí, neznamená to, že vám pomůže stejné homeopatikum. Vaše miminko je z pohledu homeopatie jiné a nestačí, že na stejný problém zabere stejné homeopatikum, když není splněna podobnost. Tento článek je jen ochutnávka z mé praxe – není návodem na samoléčbu. Pokud vás zajímají tipy u nespavosti, přečtěte si můj článek s tipy pro laiky.

 

Nemůžete zabrat nebo se budíte? Nespavost a homeopatie

 

 

Individuální konzultace se mnou ZDE>>

 

 

Individuální konzultace se mnou ZDE>>

error: Content is protected !!