Doba se mění a mnohé maminky hledají alternativní řešení, často už nechtějí mast s kortikoidy a i dětské lékařky zkouší jiné možnosti a to mne těší. Já jsem homeopat a ráda se tady s Vámi podělím o jeden konkrétní případ.

 

Případ z praxe

 

Téměř dvouletou holčičku Aničku trápí atopický ekzém, který je hodně proměnlivý a má jej necelý rok. Když maminka kůži často promazává, je kůže výrazně lepší.

 

Popis maminky:

“Zhoršení se projevuje fleky, takovými červenými ostrůvky, co vypadají jako kopřivka a svědí ji. Jsou na ručičkách, na tvářích, také v záhybech a snadno kůže praská.

Jako malinká se Anička často opruzovala a někdy trvalo i měsíc, než se opět kůže zklidnila. Také má stále  vyrážku za ušima.

Je nedonošená, narodila se v 33. týdnu a do roku jsme ji hýčkali a dbali, aby byla v čistém prostředí.

Pak jsme vyrazili na písek a když se třeba zpotila, hned naskočily ložiska kopřivky. Často má kopřivku i na pusince a také reaguje na počasí, když je nějak extrémní. Buď hodně velké vedro nebo naopak velká zima.

Anička je teď taková malá hrdinka, když spadne ani nebrečí, ale když se překročí nějaká její mez, je z toho hysterický pláč. Anička je velmi citlivá na dodržování zavedeného řádu.

Ráda se vrhá do všeho nového, je pak samá modřina, jde do všeho bez bázně, klidně jde do lesa, leze na strom, sedne na skluzavku, vybere si nejvyšší prolejzačku, zkouší všechny meze.

Vždy tomu tak nebylo, zlom nastal kolem jejího roku. Anička se narodila předčasně a my i chodili na neurologii. Na úplném začátku nereagovala, pak přišly ty úlekové reakce, měla slabá zádíčka, zvýšenou dráždivost, celkově tužší tělo, potřebovala hodně klidu, byla hubená a vyděšená.”

 

Těhotenství maminky nebylo vůbec pohodové. A její strach je pochopitelný, jednak krvácení na začátku těhotenství, také špatné první testy a vůbec tomu nepřidala rodinná anamnéza s postižením.

 

Doporučení

 

Anička ode mne dostala homeopatický lék ve formě kapek, které maminka podávala každý druhý den. Maminku jsem pak viděla o nějaký rok později, když se přišla objednat na konzultaci s druhým dítětem, protože to Aničce tehdy pomohlo. Lékem, který v tomto konkrétním případu zabral, byla Sabina.

Neplatí, že homeopatikum Sabina je na každý ekzém, tak to v homeopatii nefunguje – musí zde být podobnost. Neberte tedy článek jako návod, že Sabina pomůže i vám. Jsem si naopak jistá, že nezabere, protože podle podobnosti právě vám vůbec nebude odpovídat. Více o podobnosti v homeopatii najdete ZDE>>. Jakmile porozumíte podobnosti v homeopatii, snadno si sami pomůžete. Bez jejího pochopení je to spíš o náhodě. Jsou sice i situace, kdy na podobnost můžete tak trošku zapomenout. To je například Arnica na vytržený zub nebo po porodu nebo Arsenicum na cestovatelský průjem.

 

5 ZPŮSOBŮ, KTERÉ BY MĚL ZNÁT KAŽDÝ, KDO TOUŽÍ PO ZDRAVÉ POKOŽCE

Jak můžete přírodní cestou dosáhnout nemožného.

 

Lidé často najdou účinné řešení atopického ekzému až po 30 letech! Tím vy nemusíte procházet!

S atopickým ekzémem si často nevědí rady ani lékaři

Postihuje až 30% dětí!

🌱 Svědění. Bolest. Boláčky, pupínky a přesušená šupinatá ložiska ekzému. Nejraději byste vyskočili z kůže, jak vás pálí, svědí, táhne… Škrábáním, kterému se nedá ubránit, se ještě vše zhoršuje. Navíc si do poraněné kůže zaneseme infekci (bakterie), což ještě vše zhorší. Navíc pro svědění nemůžete často ani usnout.

🌱 A nebo je to vaše dítě. Brouček, na kterého jste se tolik těšili – a kterému teď možná navlékáte na noc rukavice, aby si ekzém nerozškrábalo do krve. Rve vám srdce vidět, jak se trápí, ale nedokážete mu pomoct. A strašák všech rodičů, atopický ekzém se pořád vrací…

🌱 Navíc sami dobře víte, jaké to bylo u vás! Od mámy víte, že ekzém začal brzy po narození. To, co si ale pamatujete vy, jsou úšklebky spolužáků a omezení u sportu. Ani v dospělosti to není o moc lepší. Všichni se první zajímají o váš ekzém,  vy snad ani neexistujete. Kde má člověk najít sebevědomí? Můžete být úspěšní a stejně jste pro mnohé prostě ekzém.

🌱 Možná už jste zkusili změnit stravu, vyzkoušeli desítky krémů, ale nic doopravdy nepomohlo. Jste odborník na všechny ty mastičky (Infadolan, Excipial, Lipobase, Indulona, konopné masti, škvařené sádlo) a přes všechny “babské” i lékařské rady. Efekt minimální, dočasný nebo dokonce žádný. Často to bylo ještě horší, kreém vyvolal místo zklidnění alergickou reakci. Nakonec to byly opět kortikoidy s celou řadou vedlejších účinků.

🌱 Lékaři se vždy shodují na dvou věcech. Že atopický ekzém je nevyléčitelné onemocnění, kde mírné projevy lze řešit promazáváním, těžší pak kortikoidy s celou řadou vedlejších účinků. Mají pravdu?

 

PODLE MNE JSOU VEDLE… Napsala jsem návod, jak s ekzémem můžete zatočit. Máte pravdu, že dlouhodobé potíže často potřebují homeopata. Já jsem zkombinovala dohromady 5 přístupů a tak si můžete pomoci i sami.

 

error: Content is protected !!