Možná jste už porod prožila nebo je to úplně poprvé. Chtěla bych vám předat pár tipů, aby vše proběhlo hladce.

Porod

Homeopatikum č. 1: Arnika Montana 9 CH

Tento úžasný lék vám urychlí regeneraci po porodu. Ten si určitě zabalte s sebou. Pokud už máte zkušenost s porodem, sama na vlastní kůži můžete zažít ten rozdíl. Obecně bych doporučila mít tento lék stále u sebe,spoustu využití i v jiných oblastech.

Lék urychlí nejen hojení, ale působí proti bolesti, snižuje krvácivost.

Začněte jej užívat co nejdříve po porodu. Nechejte v ústech rozpustit kuličku každé dvě hodiny a od druhého dne (po dobu týdne) pak 5 x denně. Další možností je kuličku rozpustit ve vodě a jen ji popíjet. Vyberte si způsob, který vám více vyhovuje.

 

Císařský řez

 

Ne každá maminka má možnost přivést dítě přirozenou cestou a je nutný císařský řez. Tady je dobré podpořit hojení řezné rány lékem Staphysagria 9 CH 1 x denně nebo při větší bolestivosti i klidně 3 x denně. Lék Arniku bych užívala 3 x denně také.

 

 

Homeopatií je také možné urychlit odbourání látek, které se dostaly do těla při anestezii. Tady bych doporučila lék Nux vomica 9 CH 3x denně po zákroku. Bude dostačující užívat jeden den.

 

 

Strach z porodu

 

Pokud máte strach a úzkost z porodu, tak lék Gelsemium sempervirens 15 CH vás může zklidnit. Užívejte dle pocitů úzkosti – 1x až 3 x denně.

 

 

Tvorba mléka

 

Chcete podpořit tvorbu mléka? Užívejte 5 x denně lék Ricinus communis 5 CH tak dlouho, dokud tvorba mléka není dostačující. Můžete dlouhodobě.

 

 

Pokud vám tento lék nepomáhá, zkuste ještě druhou možnost, tou je Lac caninum 5 CH 3 x denně a také můžete dlouhodobě.

 

 

Výhody homeopatie

 

V době těhotenství a během kojení není vhodné užívat klasické léky. Tady se nemusíte obávat, homeopatické přípravky můžete užívat v těhotenství a v době kojení. Dokonce je můžete podávat i miminkům.

 

 

Dávkování

 

Jen malé doplnění. Léky se nechají rozpustit v ústech nebo je možné je rozpustit ve vodě a popíjet. Já doporučuji užívat jednu kuličku, ale pokud jste zvyklí užívat 3 nebo 5, klidně u toho zůstaňte.

Homeopatika je vhodné užívat, když jsou ústa „čistá“, myslí se tím, že zrovna nemáte v ústech nějakou výraznou chuť, jako je například mentolová žvýkačka.

 

Kde dostanu homeopatika?

 

Homeopatika se prodávají v lékárnách, pokud je nemají na skladě, mohou vám je do druhého dne objednat. Nebo si je objednejte na nějakém lékárenském e-shopu.

 

 

Přeji si, aby vám homeopatie pomohla snadněji projít porodem a prvními dny po něm, ale aby vám byla pomocníkem i jiných situacích.

 

Přehled všech mých manuálů k samoléčbě

 

Jsem autorkou mnohá návodů, jak si můžete pomoci. Jedním z nich je Domácí lékárnička, patří mezi ty velmi oblíbené. Stovky čtenářů má také balíček e-booků o Schüsslerových solích (Více ZDE>>.) a ženy také rádi sáhnou po novince 2018 – Krásná v každém věku (Více ZDE>>.) – nedivím se. Která z nás netouží po kráse? Navíc si zároveň zlepšujete zdraví. Napsala jsem i specifické návody u hemoroidů a žlučníku. Přehled všech produktů ZDE>>.

 

error: Content is protected !!