Důležitá zkouška

 

Čeká vás maturitní zkouška nebo se učíte na zkoušky na vysoké škole? Mám pro vás pár homeopatických tipů, které vám pomohou zátěžovou situaci lépe zvládnout. Homeopatika se za vás nic nenaučí, ale budete ve větší pohodě a mít víc energie zkoušky zvládnout.

 

Strach:

 

Tady bych zmínila tři léky, které pomáhají v případě trémy:

  • Gelsemium sempervirens 15 CH
  • Argentum nitricum 15 CH
  • Ignatia amara 15 CH

 

Vyberte si ten, co na vás nejlépe sedí.

 

Gelsemium sempervirens 15 CH

 

strach ze zkoušek, většinou situace, kdy máte strach, že budete mít „okno“. Už jste to zažili a tato zkušenost strach ještě stupňuje, typický „trémista“ – strach, utlumenost, otupělost, obrovská slabost – je zde často i průjem, časté močení a pocit slabých nohou, podlamují se kolena, třes v nohách – někdy se před zkouškou objeví opar Užijte před zkouškou ráno a popřípadě můžete opakovat během dne.

 

 

Argentum nitricum 15 CH

 

– tady je strach vyjádřen velkým nesoustředěním, neschopnost myšlenky koncentrovat, stále myšlenky přebíhají sem a tam – roztěkanost a zbrklost – u zkoušky sklon překotně mluvit, nedokončovat někdy ani věty, přeskakovat z jednoho tématu na druhé a celkový dojem je pak zmatený a ve výsledku vlastně ani nakonec nestihnete odpovědět na otázky – CHAOS – také sklon k průjmům a nadýmání – miluje sladké Užijte před zkouškou ráno a popřípadě můžete opakovat během dne.

 

 

Arsenicum album 15 CH

 

– přehnaná úzkost a strach a z toho velká vyčerpanost – typická pečlivost a perfekcionalismus, vše perfektně uspořádané, srovnané – čistotnostzimomřivost Užijte před zkouškou ráno a popřípadě můžete opakovat během dne.

 

 

Ignatia amara 15 C

 

– tady je typický takzvaný „knedlík v krku“, pro který nemůžete u zkoušky ani mluvit – převládá úzkost, pocit staženého hrudníku vás nutí k hlubokým nádechům, hlasité vzdychání – skvělý lék až na takovou „hysterii“ ohledně zkoušení, neschopnost myslet na cokoliv jiného, vlastně  až neschopnost učit se látku Užijte před zkouškou ráno a popřípadě můžete opakovat během dne.

 

 

Bolest hlavy:

 

Pokud z přetížení trpíte na bolest hlavy, tak si vyberte jeden z těchto léku:

  • Calcarea phosphorica 15 CH
  • Ferrum phosphoricum 9 CH
  • Nux vomica 15 CH

Vyberte si, co na vás nejvíc sedí.

 

Calcarea phosphorica 15 CH

 

– lék vhodný na situace vyčerpání z přemíry úkolů, problém udržet pozornost – vhodný spíš pro štíhlejší a vytáhle typy, co trpí například i na růstové bolesti – bolesti břicha Užívejte podle potíží 1 x – 2 x denně.

 

 

Ferrum phosphoricum 9 CH

 

bolest hlavy, někdy i mírně zvýšená teplota – je zde velká únava a vyčerpanost a zejména vhodný lék pro chudokrevné studenty – bývá tu sklon ke krvácení, například krvácení z nosu Užívejte 2 x denně.

 

 

Nux vomica 15 CH

 

– bolesti hlavy a neschopnost usnout pro přemíru myšlenek – sklon užívat stimulancia – káva, alkohol a dnes i různé posilující nápoje – učí se často v noci – vznětlivost Užívat večer nebo ráno a večer.

 

 

Když už hlava nebere:

Baryta carbonica 15 CH

 

– když se hodně učíte a dostanete se do stavu takové už otupělosti, mozek už odmítá cokoliv si dalšího pamatovat. Pocit, že se to nenaučím, že jsem hloupá/ý, nemám na to. V této situaci si tento lék vezměte.

 

Jak se užívají homeopatické léky

 

Homeopatika se nechají rozpustit v ústech. Já doporučuji jednu kuličku, ale pokud jste zvyklí v ústech nechat rozpustit 3 nebo 5, klidně u svého způsobu zůstaňte. Je vždy lepší mít ústa „čistá“, to znamená, že zrovna nemáte v ústech mentolový bonbon nebo jste zrovna nejedli něco výrazného.

 

 

Tady je snadné řešení, jak si u běžných potíží homeopaticky pomoci sami, aniž byste se ztratili

v přemíře informací a tápali v potencích a dávkování 

Ukážu vám, jak si i bez roků strávených studiem pořídit jen ta potřebná homeopatika 
 a mít doma po ruce vše, co budete potřebovat.

 

Víte, že se homeopaticky léčí britská královská rodina a spoustu dalších známých osobností? Uvedu pár příkladů: Clinton, Tony Blair, Mahatma Gandhi, Goethe, Beethoven, Richard Wagner, Tina Turner, Cher…

 

Už jste účinky homeopatie zažili na vlastní kůži nebo u svých dětí a jste nadšení. Bylo by skvělé si v běžných situacích jako je rýmy, kašel, teplota, nevolnost nebo třeba průjem. ALE je tu velké ALE. Kdykoliv otevřete nějakou homeopatickou knihu nebo si něco načtete na internetu, máte hlavu jak balón. Co si si mám panebože vybrat? Je zde vždy minimálně deset možností a ty se ještě liší podle toho, od koho ta doporučení čtete. V tu chvíli máte chuť knihu (počítač) prohodit oknem.

 

👉 Někdy si i umíte vybrat, ale objeví se další zákeřná past. Jakou potenci? Proč nemohou všichni autoři dát jednu a byl by klid. Jenže jeden doporučí 5, jiný 9 a klidně najdu radu, že mám dát 15 nebo 30. Nechci něco pokazit, vždyť tomu moc nerozumím. Homeopatie se mí líbí, vím že funguje, ale já si na to vůbec netroufám.

👉 Možná jste už zvládli vybrat homeopatikum a rozhodli se i pro jednu z potencí. No a teď zase další zádrhel, jak mám homeopatikum brát? 5 kuliček, 3 kuličky nebo fakt jen jednu? A jak často? Homeopatie pro mě asi není. Buď se budu muset k homeopatovi objednat nebo se zase vrátím k bylinkám.

👉 Možná vás mnozí straší, jak to můžete pokazit, že bez odborných znalostí nemáte homeopatika vůbec používat. Já vás chci naopak podpořit. Dá vám to obrovskou svobodu a, jak jsem psala výše, ušetříte tak čas i peníze.

 

Mám pro vás řešení – e-book Domácí lékárnička s BONUSY ZDARMA

 

 

 

Chci se dozvědět více o návodu péro samoléčbu.

 

error: Content is protected !!