Právě sedím ve vlaku z Prahy do Olomouce a mám dvě hodiny cesty před sebou.

 

Vlak příjemně sviští krajinou a napadlo mne sepsat moje důvody, proč miluji homeopatii, čím mne okouzlila a stále okouzluje.

 

 

Moje „vlakové“ plusové body pro homeopatii:

 

  • První mne napadne její léčivá síla,  myslím tím to,  že nepotlačuje projevy nemoci,  ale řeší ji. Co mám na mysli? Přístup klasické medicíny je často ten, že najde látku,  která nějak zablokuje projevy.  Nemoc zde tedy stále je, ale nejsou zde vidět její projevy.

Ale tělo si najde časem cestu,  jak to potlačené projevit. Jen klasická medicína v tom nevidí souvislost.  Například potlačuje kortikoidy projevy ekzému a neuvědomuje si spojitost s tím, že tělo si najde cestu a objeví se například astma.

 

  • Homeopatie je skvělá v tom, že probudí naši přirozenou samouzdravovací schopnost a tělo začne samo stav napravovat. Léčí v tom pravém slova smyslu, nemoc odchází, prostě není. Nemoc není potlačena a skryta pod medikací (léky).

 

  • Další důvodem je to, že tělo nijak nezatěžuje.  Cukrová kulička nebo homeopatické kapky (existují i masti nebo například injekce) obsahují pouze informaci. Teď vás možná napadlo a nemůžu ublížit i tou informací? Uklidním vás,  určitě ne.

Tělo si vezme pouze takovou informaci,  kterou může využít. Co není „podobné“ potížím, co tělo nepotřebuje, prostě tělo ignoruje. Proto můžete homeopaticky léčit i novorozence a například těhotné,  kojící maminky.

 

 

  • Další důvodem je to, že homeopatika posilují naši imunitu.  V klasické medicíně je tomu spíš naopak.  Například si vezmete na angínu antibiotika a tělo si řekne, tak to nemusím „nic dělat“ a při další angíně bude očekávat, že to zase někdo za něj vyřeší. Imunitu si tím naopak snižujete.

 

  • Skrze homeopatii jsem se začala dívat na zdraví úplně jinak. Najednou nemoc není ten nepřítel, se kterým je třeba bojovat. Najednou je v mých očích nemoc jako rádce.  Jaký rádce, řekněte si možná… Ano,  je to rádce. Nemoc je taková důraznější signalizace,  že nejdeme za svým cílem, snem, že jsme sešli z cesty.

Jak moc jsme sešli je v závažnosti nemoci.  Když jsme třeba jen zapomněli pár dnů odpočívat, zapomněli jsme dělat činnosti, co nás nabíjí, může nás potkat třeba lehké nachlazení. Pokud to děláme dlouho, může se jednat už o vážnější nemoc.

 

  • Také miluji na homeopatii ty nádherné analogie a spojitosti. Homeopatie je živým důkazem, jak vše spolu souvisí. Když pacientovi najdu lék, tak vše do sebe zapadá… Z čeho se odvíjí strachy, proč se objevuje daná emoce, proč se nemoc objevila. Někdy se na tohle téma rozepíšu samostatně.

 

  • S tím i souvisí,  že mi homeopatie dává větší porozumění lidem, pochopení, že každý jsme jiný. Každé homeopatikum má svůj obraz, přeloženo popis, co umí léčit, ale i popis osobnosti, strachů,  povahy. Najednou víc  rozumím, že se někdo bojí,  proč křičí, přejídá se, netrpělivě ťuká prsty…

Není to omluvenka,  že on prostě musí křičet,  ale je to způsob, jak se udržet v „rovnováze“. Nyní mám ještě větší respekt k odlišnostem, každý jsme jen jiný, nejsme ani lepší a ani horší.

 

  • Další je svoboda volby. Co tím myslím?  Je jen na daném člověku, jak bude s homeopatií pracovat. Já mám ráda jít do hloubky a snažím se zasáhnout hluboké bloky a potlačené emoce. Není to ovšem nutné,  je možné pracovat s homeopatií i pouze na úrovni těla, fyzických potíží.

Tím myslím, že můžete být dobrý homeopat a léky hledat pouze na základě fyzických potíží a můžete mít skvělé výsledky. Je to velmi svobodná metoda,  jsou zde jasná a neměnná pravidla, ale i obrovská škála, jak k tomu přistupovat.

 

  • Miluji příběhy a každý klient má svůj příběh. Není nezajímavého příběhu, každý je jiný a každý je zajímavý.  Díky homeopatii mám možnost slyšet osobní příběhy a vždy si neskutečně vážím důvěry svých klientů.

 

  • Díky homeopatii mohu pomáhat lidem, vlastně vždy jsem nějak cítila, že moje poslání je pomáhat.

V této době je ještě navíc skvělé, že díky internetu mohu oslovit mnohem více lidí,  mohu je inspirovat k tomu, aby ji vyzkoušeli.  Buď si sami najdou homeopata nebo vyzkouší třeba nějaký můj tip a radu,  jak si pomoci sami.

 

  • Může být skvělým prostředkem k samoléčbě.  Ať jsou to bradavice, podpora kojení nebo posílení jater. A v rukách homeopata velmi účinnou a efektivní metodou, jak navrátit zdraví.  Teď mne napadla drobná poznámka.  Někdy slyším, já jsem to zkusil a na mne to nefunguje.

Tady bych jen podotkla, že jste pouze dostali špatně vybranou kuličku. Homeopatikum, kde není splněna podobnost, prostě neudělá nic. Ovšem to vůbec neznamená, že homeopatie nefunguje! Je potřeba dostat to správné homeopatikum a pak funguje.

 

  • Líbí se mi ta jednoduchost, přece v jednoduchosti je krása.  Platí to ovšem i naopak,  věci jednoduché bývají někdy nejtěžší. Asi mi rozumíte,  napadl mne možná banální příklad, někdo vám poradí : „To je ze stresu, zklidněte se.“ Jednoduchá rada,  možná i moudrá, ale jak tak prostou věc vlastně udělat!

Ne že to nejde, ale prosté a obyčejné věci nám činí často větší potíže než přistát na Měsíci. Homeopatie je založena na velmi prostém principu podobnosti, ale najít lék „podobný“ potížím je někdy opravdu umění.

 

  • Líbí se mi, že když ji kombinujete s dalšími alternativními metodami, tak se účinek nesčítá,  ale násobí. Homeopatie jakoby proces rozpohybuje a je jen na vás, jak s tím naložíte.

Často po léku vidím, jak klient třeba změní práci, žena otěhotní, změny se začnou dít a o to běží.  Život je totiž změna a neměnnost je „smrt“.

Už budu vystupovat,  určitě to není konečný seznam důvodů,  proč homeopatii miluji,  možná příště napíšu pokračování.

 

Tady je snadné řešení, jak si u běžných potíží homeopaticky pomoci sami, aniž byste se ztratili

v přemíře informací a tápali v potencích a dávkování 

Ukážu vám, jak si i bez roků strávených studiem pořídit jen ta potřebná homeopatika 
a mít doma po ruce vše, co budete potřebovat.

 

Víte, že se homeopaticky léčí britská královská rodina a spoustu dalších známých osobností? Uvedu pár příkladů: Clinton, Tony Blair, Mahatma Gandhi, Goethe, Beethoven, Richard Wagner, Tina Turner, Cher…

Už jste účinky homeopatie zažili na vlastní kůži nebo u svých dětí a jste nadšení. Bylo by skvělé si v běžných situacích jako je rýmy, kašel, teplota, nevolnost nebo třeba průjem. ALE je tu velké ALE. Kdykoliv otevřete nějakou homeopatickou knihu nebo si něco načtete na internetu, máte hlavu jak balón. Co si si mám panebože vybrat? Je zde vždy minimálně deset možností a ty se ještě liší podle toho, od koho ta doporučení čtete. V tu chvíli máte chuť knihu (počítač) prohodit oknem.

👉 Někdy si i umíte vybrat, ale objeví se další zákeřná past. Jakou potenci? Proč nemohou všichni autoři dát jednu a byl by klid. Jenže jeden doporučí 5, jiný 9 a klidně najdu radu, že mám dát 15 nebo 30. Nechci něco pokazit, vždyť tomu moc nerozumím. Homeopatie se mí líbí, vím že funguje, ale já si na to vůbec netroufám.

👉 Možná jste už zvládli vybrat homeopatikum a rozhodli se i pro jednu z potencí. No a teď zase další zádrhel, jak mám homeopatikum brát? 5 kuliček, 3 kuličky nebo fakt jen jednu? A jak často? Homeopatie pro mě asi není. Buď se budu muset k homeopatovi objednat nebo se zase vrátím k bylinkám.

👉 Možná vás mnozí straší, jak to můžete pokazit, že bez odborných znalostí nemáte homeopatika vůbec používat. Já vás chci naopak podpořit. Dá vám to obrovskou svobodu a, jak jsem psala výše, ušetříte tak čas i peníze.

👉 Opravdu nemusíte se vším chodit k homeopatovi. Stojí vás to nejen čas, ale asi vám neporadí hned a ještě to stojí také peníze. Přitom homeopatika jsou velmi levná. Jednu tubičku pořídíte do stovky a je v ní 85 dávek!

 

 

Mám pro vás řešení – e-book Domácí lékárnička s bonusy ZDARMA

👉 E-book Domácí lékárničku jsem napsala jednoduše a maximálně stručně, abych vás nemátla přemírou informací. Vždy si vybíráte opravdu z těch nejčastějších homeopatik. Navíc jsem si dala záležet, abyste si vystačili s minimem homeopatik. Nemusíte si jich nakoupit 100 a ještě v různých potencích. I tady ušetříte. Vystačíte si s jednou potencí na všechny potíže, které v Domácí lékárničce najdete. Určitě se vám nyní velmi ulevilo.

👉 Vím, jak matoucí bývá i dávkování. Každý homeopat říká něco malinko (hodně) jiného. V e-booku Domácí lékárnička uvádím jasné dávkování. Já jako dávku doporučuji jednu kuličku, ale pokud jste zvyklí na 3 nebo 5, uklidním vás, je to úplně jedno – nemá to vliv na účinek.

 

 

PŘESNĚ NĚCO TAKOVÉHO JEDNODUCHÉHO POTŘEBUJI!

 

 

error: Content is protected !!