Léto

Většina z nás se těší na léto, dobu dovolených. Možná si stejně jako já malinko postesknete, že je škoda, že už nemáme dva měsíce prázdnin. Naše představa dovolené je většinou plná slunečních paprsků. Já sice nejsem úplně ten typ, co se vydrží celý den válet u moře, ale i na horách je sluníčko mnohem příjemnější než deštivé počasí. Může nám pokazit naši radost solární ekzém.   Sluníčko nás zahřívá, dobíjí nám “baterky” a máme i lepší náladu. Někdy nás umí také pěkně potrápit, zvláště když se chováme jako “blázni” a přespříliš se mu vystavujeme. Naše kůže tomu není tomu uzpůsobena a dá nám to nepříjemně najevo. Ať už je to solární ekzém nebo spálení.

 

Spálení od sluníčka

 

Může se pak stát, že se spálíme. Tady je namístě homeopatikum Belladonna 15 CH. V tomto případě užívejte co 15 minut a pak 5 x denně.

 

 

Pokud zde hrozí i tvorba puchýřů (velmi silné spálení), doporučila bych Cantharis 9 CH užívat 3 x denně. Pokud se udělají puchýře, užíváme tak dlouho, dokud se nevstřebají. Článek je věnovaný sluníčku, ale Belladonnu a Cantharis použijte úplně stejně u každé spáleniny – třeba žehličkou.

 

Solární ekzém

 

Možná, stejně jako mě dřív, vás trápí a pobyt na slunci vám znepříjemňuje solární ekzém. Ještě teď mám v paměti ty tisíce jehliček, co mne v kůži bodaly a celé to svědilo. Naštěstí už vím, co s tím. Je víc možností, homeopatie je neskutečně pestrá. Mezi známější homeopatika na solární ekzém patří například:

 

Apis mellifica 15 CH

  • narůžovělá barva kůže
  • kůže je vodnatá a oteklá
  • drobná vyrážka
  • svědivost

 

Užívejte zpočátku co 15 minut a pak 5 x denně 1 globuli do vymizení potíží.

 

Belladonna 15 CH

  • kůže je zarudlá
  • sálání tepla z kůže
  • nejběžnější typ spálení

 

Užívejte zpočátku co 15 minut a pak 5 x denně 1 globuli do vymizení potíží.

 

Poumon Histamine 15 CH

  • připraveno z mediátoru alergie histaminu
  • ovlivňuje hladinu histaminu
  • možné použít u všech alergií
  • má přezdívku homeopatický „Zyrtec“

 

Užívejte preventivně 1 x denně 1 globuli nebo při potížích 2 x denně. Podobně můžete použít Poumon histamine 15 CH.

 

Hypericum perforatum 15 CH

  • velké svědění
  • bolest
  • mravenčení

 

Při obtížích užívejte 3 x denně 1 globuli a můžete používat i preventivně v letní sezónu 1 x denně.

 

Urtica urens 9 CH

  • homeopatikum z kopřivy
  • příznaky podobné popálení kopřivou
  • velká svědivost
  • červená kůže s pupencemi

 

Užívejte zpočátku co 15 minut a pak 5 x denně 1 globuli do vymizení potíží.

 

 

Muriaticum acidum 9 CH

  • drobné puchýřky
  • extrémní svědivost
  • nejhorší v noci
  • vadí teplo (postele)

 

Užívejte 5 x denně 1 globuli do vymizení potíží.

 

 

Sol africana 12 C

 

Já bych se s vámi chtěla hlavně podělit o moji skvělou zkušenost na sobě samé, ale i u svých klientů. Tím doporučeným homeopatikem je Sol 12 C (Já používám konkrétně Sol africana, existuje také Sol australis a britannic). Stačí užívat 1 x až 2 x denně 1 globuli preventivně, abyste slunce lépe snášeli a při výsevu zvyšte dávkování na 4 x denně (i častěji). Výsledkem je to, že buď se vám solární ekzém vůbec neudělá nebo se může vysypat, ale přes noc vymizí, a hlavně to nebolí a nesvědí! Ještě vám prozradím jeden užitečný efekt tohoto léku, zlepší vám totiž náladu. Navodí vám přímo „dovolenkové emoce“ a o to příjemnější bude váš pobyt na dovolené. Můžete vyzkoušet i někdy v zimě, kdy nám to sluníčko už chybí. Toto homeopatikum vám trošku toho sluníčka dodá. Získat homeopatikum lze v zahraničních lékárnách (e-shopech).

 

Přeji hodně příjemných slunečných dnů!

 

Doplnění pro úplné laiky

 

Homeopatika jsou takové „kuličky“, co se nepolykají, nechají se jen rozpustit v ústech. Bohatě stačí jedna kulička – globule, ale jestli jste zvyklí užívat tři nebo pět, klidně u svého způsobu zůstaňte.

 

Cestovní lékárnička

 

Odjíždíte na dovolenou a potřebujete manuál, jaká homeopatika koupit, jak se používat a jak je dávkovat? Stručný manuál je na světě, jmenuje se Cestovní lékárnička. Více informací najdete ZDE>>.

 

 

 

JAK PROŽÍT DOVOLENOU (VÝLET) V KLIDU

A BEZ NEPŘÍJEMNOSTÍ

 

🚗✈🚲🛶 Téměř celý rok se těšíte na dovolenou a moc vám záleží na tom, aby se povedla. Sníte o pohodě a klidu nebo o aktivní dovolené, kde naberete síly a vypnete hlavu. Zdravotní komplikace jsou to poslední, po čem toužíte. To už je příjemnější si tím projít doma. Navíc shánět léky (homeopatika) někde na cestách může být komplikované (nemožné).
🚗✈🚲🛶 Čeká vás dovolená nebo výlet a možná už v hlavě připravujete záchranné scénáře na situace jako je klíště, úpal, namožené svaly, zažívací problémy (zvracení, průjem, zácpa) nebo jiné další neduhy. Jste alternativně laděni a dáváte přednost přírodním řešením. Homeopatie je skvělá, jen co si vzít a jak homeopatika používat.
🚗✈🚲🛶 Možná jste už na vlastní kůži zažili, jak umí potrápit cestovatelský průjem. Místo odpočinku nebo poznávání jiné krajiny jste na hotelu a trpíte. Je to jak ze špatného filmu, pravý opak vaši vysněné představy.
🚗✈🚲🛶 Možná už máte v knihovničce jednu nebo i více knih o homeopatii. Líbilo by se vám je umět používat, ale… Knihy často zmiňují okolo 200 různých homeopatik – a není jednoduché z nich vybrat ta, které budete nejspíš na cestách potřebovat. Když se něco stane, nestáčí vám vědět, co potřebujete – potřebujete homeopatikum mít. Co teď? Je pozdě je shánět, ne všude jsou k mání.

KAŽDÝ ROK DOSTÁVÁM PŘED LETNÍ SEZÓNOU ŘADU DOTAZŮ OHLEDNĚ TOHO, JAKÁ HOMEOPATIKA SI KOUPIT NA DOVOLENOU. PŘIPRAVTE SE NA MOŽNÉ ZDRAVOTNÍ PROBLÉMY AŤ UŽ CESTUJETE NA DOVOLENOU SAMI NEBO S DĚTMI. PORADÍM VÁM, JAK SI ZAŘÍDIT VŠE POTŘEBNÉ, ABY VÁS NA DOVOLENÉ NIC NEPŘEKVAPILO.

DOBŘE VÍM, JAK JE PRO LAIKA OBTÍŽNÉ ZORIENTOVAT SE V DESÍTKÁCH HOMEOPATICKÝCH LÉKŮ, V JEJICH DÁVKOVÁNÍ, SPRÁVNÉ POTENCI A POUŽITÍ PŘI KONKRÉTNÍCH PROBLÉMECH.

PROTO JSEM PRO VÁS PŘIPRAVILA HOMEOPATICKOU CESTOVNÍ LÉKÁRNIČKU – PRŮVODCE PRVNÍ POMOCÍ NA CESTÁCH.

NAJDETE V NÍ PROVĚŘENÝ VÝBĚR NĚKOLIKA HOMEOPATIK, SE KTERÝMI JAKOUKOLIV CESTU ZVLÁDNETE V POHODĚ, I KDYŽ SE NA NÍ VYSKYTNE VÝMOL V PODOBĚ ZDRAVOTNÍCH POTÍŽÍ.

 

 

Chci pomocníka na cesty

error: Content is protected !!