Žlučník – orgán

 

Žlučník je hruškovitý orgán, který se nachází na spodní straně jater. Tyto dva orgány spolu úzce souvisíjátra mají mnoho funkcí (detoxikace, látková výměna, syntéza hormonů, enzymů – udává se přes 500 funkcí) a mimo jiné produkují žluč.

 

Žlučník je vlastně taková zásobárna žluči a nejen to, je hlavně dávkovač žluči podle toho, jak to naše tělo potřebuje. Jiné množství se vyplaví, když si dáme tučné jídlo a jiné, když si dáme jen něco lehkého. Bez něj nemůže trávení probíhat dokonale. Není to v žádném případě nepotřebný orgán!

 

 

Citlivost na emoce a jídlo

 

Žlučník velmi citlivě reaguje na emoce, pokud jsme vnitřně neklidní, vnímáme napětí – narušujeme tím rovnováhu žlučníku. Pokud jej ještě přetěžujeme nevhodným jídlem (tučná masa, uzené, přepálené tuky, majonéza, maggi, alkoholické nápoje… ), můžeme si přivodit problémy se žlučníkem.

 

Žlučník a vztek

 

Potíže se žlučníkem se na emoční úrovni projevují zejména jako zlost, podrážděnost, nervozitaagresivita, unáhlená rozhodnutí a na druhé straně jako nerozhodnost a obavy. Nedostatečná funkce žlučníku se také může projevovat jako kožní potíže v okolí kloubů (lupenka, ekzémy), trávicí potíže (nadýmání, pocit plnosti, někdy i průjem), bolesti kloubů (lokty, kyčle, kolena, kotníky), zácpa.

 

Homeopatika na úlevu

 

Když se ovšem někomu svěříme, že máme problémy se žlučníkem nebo nás žlučník přinutí jít k lékaři, máme na mysli často žlučníkový záchvat. Každý má projevy malinko jiné, ale v základu se jedná o silnou kolikovitou bolest v oblasti jater (pravé podžebří), často se šíří do zad, bolí nás pravá lopatka, vnímáme nevolnost, někdy můžeme až zvracet, může si objevit třesavka, teplota. Břicho je bolestivé a nafouklé.

 

Jsou stavy, když je na místě vyhledat lékaře, ale i tak si můžete vzít homeopatikum – cestou na pohotovost se Vám může ulevit :-). Jste na homeopatických stránkách, tak už nechám obecných informací a vrhneme se na homeopatické rady a tipy. Vybrala jsem pro vás TOP 4 na úlevu. V mém e-booku Žlučník a homeopatie jich najdete více a ještě podrobněji. 

 

Homeopatikum číslo 1 je Chelidonium majus, pokud si nejste s výběrem jistí, zvolte Chelidonium.

 

CHELIDONIUM MAJUS 15 CH

 

Vlaštovičník větší je bylinka známá i v lidovém léčitelství na potíže se žlučníkem. Nejinak je tomu i v homeopatii.

Typické projevy:

  • vracející se potíže
  • bolesti jsou křečovité a bodavé
  • pocit tlaku v oblasti jater – na pravé straně pod žebry
  • vystřelující bolest až do ramen
  • bolesti v oblasti lopatek
  • nevolnost až zvracení
  • velmi světlá stolice
  • velká únava

 

 

Dávkování: Při akutním stavu nechejte v ústech rozpustit jednu kuličku co 15 minut. Pokud potíže ustoupí, užívejte 1 x denně po dobu dvou týdnů.

 

COLOCYNTHIS 15 CH

 

Dalším možným homeopatikem je Colocynthys, který je typický velmi silnými kolikovitými bolestmi (ale může se jednat například i o menstruační bolesti).

Typické projevy:

  • vhodný na akutní záchvat
  • potřeba se schoulit do klubíčka
  • potřeba si extrémně silně stlačovat břicho
  • zlepšuje tlak a teplo
  • často záchvat po rozčilení

 

 

Dávkování: Při akutním stavu nechejte v ústech rozpustit jednu kuličku co 15 minut. Pokud potíže ustoupí, doporučila bych užívat homeopatikum CHELIDONIUM MAJUS 9 CH 2 x denně.

 

BELLADONNA 15 CH

 

Jedná se o homeopatikum na silný akutní zánět a je známý v homeopatii zejména u teplot.

Typické projevy:

  • prudký nástup potíží
  • křečovitá bolest
  • pocení, obličej je červený
  • bolest zlepšuje prohnutí v zádech
  • lesklé oči, zorničky rozšířené

 

 

Dávkování: Při akutním stavu nechejte v ústech rozpustit jednu kuličku co 15 minut. Pokud potíže ustoupí, doporučila bych užívat homeopatikum CHELIDONIUM MAJUS 9 CH 2 x denně.

 

BRYONIA 9 CH

 

Ještě bych zde na akutní potíže doporučila homeopatikum Bryonii.

Typické projevy:

  • akutní záchvat
  • silné bodavé bolesti
  • extrémní žízeň na studené nápoje
  • sebemenší pohyb zhoršuje bolesti
  • tlak na břicho zhoršuje
  • potřebuje naprostý klid a nehybnost

 

 

Dávkování: Při akutním stavu nechejte v ústech rozpustit jednu kuličku co 15 minut. Pokud potíže ustoupí, doporučila bych užívat homeopatikum CHELIDONIUM MAJUS 9 CH 2 x denně.

 

Játra a žlučník spolu úzce souvisí. Pokud máte zájem dozvědět se více o homeopatickém posílení jater, stáhněte si ZDARMA můj e-book ZDARMA  1 + 6 tipů jak snadno posílit játra. E-book je ke stažení ZDE>>.

 

Další články na téma žlučníku

 

Na mém blogu najdete i další články na téma žlučníku. Stačí si zatrhnout téma žlučník v bočním sidebaru nebo kliknout na obrázek níže.

 

 

JAK MÍT ŽLUČNÍK BEZ POTÍŽÍ A VYHNOUT SE OPERACI

Jak můžete přírodní cestou dosáhnout nemožného.

 

💥 Kdo zažil žlučníkovou koliku, tu šílenou bolest, ví, o čem mluvím. V tu chvíli rád půjde pod nůž a bude souhlasit úplně s čímkoliv, hlavně aby to přestalo tak strašně bolet. Když zaberou prášky na křečovitou bolest, pak teprve zvažujeme, jestli není i nějaké jiné řešení než operace.

💥 Žlučník je malinký váček u jater a je pro nás důležitý, i když bez něj se žít dát. Žlučník podle jídla přesně dávkuje, kolik žluči se má na trávení uvolnit. Když není, není i přesný dávkovač. Často se stává, že i po jeho odstranění žlučníku potíže setrvávají – nevolnosti, těžko.

💥 Pokud pomineme situaci, kdy je operace jediné možné řešení, pomoci mohou i homeopatika. Mám na mysli situace s občasnou bolestí, která odezní, kamínky, které nebrání odchodu žluči nebo takovou tu typickou žlučníkovou nevolnost po některých potravinách.

💥 Se žlučníkem (jeho nedostatečnou funkcí) souvisí i další potíže, které si s ním nespojíme. Buzení kolem půlnoci, bolesti hlavy za očima, v čele nebo ve spáncích, bolesti pod pravou lopatkou, problémy s kyčlemiekzémy

 

💥 Potížemi se žlučníkem trpí mnoho lidí. Může se někdy jednat o banální nadýmání, občasnou nevolnost či bolest hlavy. Někdy se mohou potíže vystupňovat a dostavit se ukrutná kolika, kterou nechceme znovu zažít. Někdy se opravdu nevyhneme chirurgickému řešení, ale v mnohých situacích nám může homeopatie účinně pomoci.

Záměr napsat e-book Žlučník a homeopatie jsem měla dlouho. Velkou část jsem měla v šuplíku celý rok. Nezvyklá bolest hlavy (oči, spánky, čelo), která ukazovala na žlučník, mi připomněla e-book Žlučník a homeopatie konečně dopsat. Jak jsem se pustila do psaní, už se bolest nikdy tak intenzivně nevrátila.

 

 

Automaticky k návodu na žlučník získáváte ZDARMA další BONUSY.

 

error: Content is protected !!