Setkání v lékárně

 

Hemoroidy jsou snad nejčastější onemocnění, jen o tom neradi mluvíme. Že nás bolí hlava či koleno, to nemáme problém sdělovat, ale problémy s hemoroidy jsou intimní záležitost. Někdy i v lékárně jsem vnímala, jak je pro klienta často problém se zeptat. Rozhodla jsem se na toto téma zaměřit a přinést vám informace, které by vám mohly být k užitku.

 

Postupně v dalších článcích najdete informace z různých oblastí. Jsem nejen homeopatka, ale i lékárník. Ráda bych se s vámi nyní podělila o informace z tohoto “lékárenského soudku”.

Co vám tedy může nabídnout farmaceut v lékárně? Pravděpodobně se nevyhnu odbornějším výrazům.

 

 

Lokální léčba

(Mám na mysli masti a čípky, tedy to, co působí jen v daném místě. Pod celkovou léčbou si představte nějaké tablety, které spolknete.)

 

  • lokální anestetika lidokain (Dobexyl  H– čípky i mast, Doxiproct – mast, Procto-glyvenol – čípky a mast), cinchokain (Faktu – čípky a mast)

Bývají součástí mastí a znecitliví místo aplikace. Snižují tedy bolestivost a zmírňují svědění.

  • lokální hemostyptikapolykresulen (Faktu – čípky a mast, zásaditý gallan bismutitý (Spofax – čípky)

Přeloženo do lidštějšího jazyka se jedná o látky, které zastavují krvácení. Jsou tedy na místě, pokud jsou potíže s hemoroidy doprovázeny krvácením.

  • venotonika a hojivě působící látkydobesilan vápenatý (Dobexyl H – čípky a mast, Doxiproct – mast), tribenosid (Procto-glyvenol – mast a čípky), vitamíny A a D (Preparation H – čípky a mast), faex medicinalis (Preparation H – čípky a mast)

 

 

Zpevňují žilní stěnu nebo urychlují hojený rány.

  • dexamethason (aktuálně není na trhu preparát jej obsahující)

Kortikoid, kde se využívá lokálně tlumivý efekt na zánět a protisvědivý účinek. Tady je cestou připravované čípky podle receptu od lékaře.

  • síťovaný kopolzmer 2-hydroxyethyl-methakrylátu s polymerně vázanými stericky stíněnými aminokyselinami (HemaGel procto čípky)

Byl vyvinut u nás Ústavem makromolekulární chemie. Možná znáte přípravek na hojení HemaGel ve formě gelu.

 

 

Systémová léčba

(Mám na mysli tablety nebo kapsle, které polykáme)

 

  • venotonika

Rozumíme tím látky zpevňující žilní stěnu. Používají se nejen lokálně, ale i systémově. Užívají se jednak při potížích s křečovými žilami, tedy i u hemoroidů, ale i preventivně, aby se problém nevracel. Ke zpevnění žil (hemoroidy jsou žilní pleteň) můžeme využít i potraviny – určitě nejznámější je pohanka, ale to zase někdy příště. Také můžeme využít bylinky, těm se budu věnovat také v příštích článcích.

 

 

Tématu hemoroidů se podrobněji věnuji v e-booku Hemoroidy aneb jak s nimi homeopaticky zatočit. Jedná se o manuál, jak si najít vhodné homeopatikum a jakým rizikovým faktorům se snažit vyhýbat.

 

 

ZATOČTE S HEMOROIDY JEDNOU PROVŽDY a získejte další bonusy ZDARMA

aneb Jak s nimi snadno homeopaticky zatočit(manuál k samoléčbě nejen pro laiky)

POZOR: Bez vedlejších účinků a bez bolesti

 

💥 Znáte ten nepříjemný pocit v oblasti konečníku. Nebo je to dokonce neutuchající bolest a nesnesitelné svědění?

💥 Jsou to muka vydržet sedět v práci. Neulevuje ani speciální podsedák nebo podložky, který navíc problém neřeší. Sednout si do auta a zvládnout dlouhou cestu třeba na dovolenou, je utrpení, které nespasí ani jinak snová dovolená.

💥 To jsem ještě nezmínila, jakou noční můrou je jít na “velkou”. Udělali byste cokoliv, aby to tak příšerně nebolelo. Trošku pomáhají projímadla, stolice je měkčí, ale i tak to šíleně bolí.

💥 No jít s hemoroidy k lékaři, to je také docela děsivá představa. Vystrčit na někoho holý zadek, to je tak ponižující! Byl by to sen to zvládnout jinak!

💥 Teď se vám ulevilo, protože tak daleko to u vás ještě nedospělo. Občas najdete krev na toaletním papíru, někdy se objeví svědění a pálení, ale zatím se to vždy po nějaké té mastičce zklidnilo. Skvělé, že máte aspoň klidová období, ale jistě Vás děsí, že to bude čím dál horší a operace vás stejně nemine.

💥 Začalo to s porodem? To je velmi časté, ale nic to nemění na tom, že tohle nechcete. Když člověka bolí hlava, může si aspoň postěžovat, to je společensky přijatelné. Zkuste ale rozebírat váš konečník!

 

ŘEŠENÍ = E-BOOK hemoroidy PLUS DALŠÍ BONUSY

TO mě zajímá, chci svůj problém konečně vyřešit.

error: Content is protected !!