Moderní homeopatie – systém

 

Dostala jsem nedávno zajímavou otázku: „Jak si to vše můžeš vůbec pamatovat? Mne to od studia homeopatie odradilo.

Mě homeopatie tak fascinovala, že jsem neřešila, co vše se budu muset naučit. Hltala jsem všechny přednášky, semináře, knihy… Dokonce jsem se svou chabou angličtinou louskala knížky v angličtině – musela jsem to vše zkoumat ze všech stran. Nejsem chodící encyklopedie. Spíš mnohé pamatuji díky moderní homeopatii. Homeopatika jsou popisována z pohledu systému říší a dalších podskupin. Velmi mi pomáhá moderní technika a práce s databází

 

Video

V tomto videu, tentokrát z přírody, se s vámi podělím o moji odpověď. Můžete si jej pustit a poslechnout.

 

Moji učitelé

 

Rozdělení homeopatik do skupin jsem poprvé poznala na homeopatické škole ČLHS, kde jsme se mnohá homeopatika učili v rámci čeledí (solanaceae, compositae… ) nebo říší (mléka, pavouci…). Nejvíce mi dala škola u Anne Vervarcke. Měla jsem možnost pozorovat ji při práci a navnímat jemné nuance mezi skupinami homeopatik.

 

Kde jsem se inspirovala

 

Nejprve jsem se seznámila s pohledem M.D.Jan Scholtena. Popsal homeopatika z pohledu periodické tabulky. Není jediný, ale jeho jsem skrz přednášku a knihy poznala jako prvního.

Velmi zajímavý pohled na skupiny má také Dr. Massimo Mangialavori. Jeho rozdělení je jiné, ale spousta informací se spojí z jiného úhlu pohledu.

Hodně jsem čerpala také z knih Rajana Sankarana, zejména z jeho knih o čeledích. Pro náš evropský pohled mi pomohla zejména škola Anne Vervarcke, která z něj vychází.

 

Moje práce

Znalosti, pochopení systému a analogie mi pomáhají využít i homeopatika, která nejsou ještě dokonale popsána. Při své práci využívám i Schüsslerovy soli – pro mě dokonalá kombinace protipólů. Více o mých službách ZDE>>.

 

error: Content is protected !!