Případ z mé praxe

 

Před dvěma lety se objednal ke mně pan Pavel. Jako svůj hlavní důvod uvedl opakující se opary.
“Co mi k tomu můžete ještě říct?.”
…moje oblíbená otázka.

 

“Jsou velmi bolestivé, zkoušel jsem snad všechno možné. Nefungují na mne ani mastičky z lékárny, po nich je to ještě horší.  Vyzkoušel jsem všemožné rady – užívat béčka,  mazat tea tree olejíčkem… Jediné, co trošku pomáhá,  je mast od Justu.
Nejvíc mi vadí, jak je opar ošklivý,  nesnáším to. Jsem naštvaný, už když cítím, že se mi zase dělá.
Často opar naskočí,  když někam letím. Také při nachlazení mám jistotu, že bude zase opar.”

Pan Pavel rád cestuje a často létá aspoň na prodloužený víkend.  Cestu letadlem ale nesnáší, bere si dokonce Neurol (lék na uklidnění),  aby zvládl nepříjemnou úzkost a napětí. Často nemůže večer usnout, zejména když má stres v práci, bere si pak Neurol.

 

Ptám se na koníčky, co má rád a čemu se raději vyhne. Potřebuji klienta poznat z různých stran, mít dostatek informací pro výběr léku.
Povídáme si o jeho vášni k cestování, rád poznává nová místa. Miluje útulné kavárny, kde je vše dokonalé a v harmonii – vkusný interiér, příjemná hudba, vstřícná obsluha, kvalitní káva i dezert.

 

 

Vypráví mi, jak rád prochází historickými i moderními městy a obdivuje architekturu. Rád vyhledává krásno ve všech jeho podobách.
Pan Pavel je dokonale oblečený, barva košile ladí s  kalhotami, jeho kvalitní taška je v tónu kvalitních bot, jeho kabát je elegantní.

 

Po dvou měsících vidím u kontrolní konzultace výrazný posun. Vyzařuje z něj víc energie, v hlase cítím větší zapálení a celý rozhovor je uvolněnější.
Povídáme si o příjemných zážitcích, plánech do budoucna. Pan Pavel ještě změnu k lepšímu nevnímá. (Setkávám se s tím často, že klient to sám ještě nevidí. I já sama si uvědomila převratný zlom po konstituční léku až zpětně. Více o mně v mém příběhu.)

Klient užíval doporučená homeopatika půl roku, pak se rozhodl dále nepokračovat. Vždyť opary má ještě pořád.

 

Půlroční užívání konstitučního léku je ve většině případů dostačující. Nepřesvědčuji ho, aby pokračoval. Sama jsem zvědavá, jak to celé dopadne.

Občas se potkáme při jiné příležitosti, o oparech a homeopatii se nebavíme.
Po dvou letech mi to nedá a ptám se.
Měl jste poslední rok nebo dva nějaké opary? Trpíte ještě na ně?

“Výjimečně se mi udělá, ale není to zdaleka tak často. To jsem je měl pořád.”

Potřebujete na spaní a před letem ještě Neurol? Dlouho jste si u nás v lékárně žádný nevyzvedával. To chodíte ke konkurenci? Vtipkuji.

“Já ho teď vůbec neberu.”

Ani před odletem?

“Ne.”

 

Všiml jste si i vy, že po homeopatickém léku se zlepšilo spaní, úzkosti i opary?

“Ano, máte pravdu. Teď vyskočí opar zcela výjimečně a Neurol nepotřebuji vůbec.“

Můžu napsat krátký článek o vašich oparech?

“No jasně. Napište. Jen neuvádějte mé jméno a osobnější informace.”

 

Pan Pavel užíval formou kapek homeopatikum Rhus toxicodendron. V jeho případě jsem šla do vyšších potencí.

Chtěla jsem vám na tomto jednoduchém příkladu  z mé praxe ukázat, že klient často vidí efekt konstitučního léku až s odstupem.
Po půl roce pan Pavel užívání ukončil, nevnímal změny. Po dvou letech změny vidí, ale nebýt mé otázky na opary, spánek a Neurol, asi by si toho sám ani nevšiml.

Proces uzdravování byl natolik přirozený, že pan Pavel změnu nevnímal. 

Každý případ je jiný. I proces uzdravování je odlišný. Někdy je klient nadšený, vnímá nárůst energie a potíže rychle mizí. Někdy je to proces pozvolný a nenápadný.

 

Máte zájem o konzultaci se mnou?

 

Obvykle nabízím termíny do 14 dnů. Spojíme se odkudkoliv, naše povídání probíhá on-line přes WhatsApp, Messenger, Skype nebo se domluvíme individuálně. Doporučení konstitučního homeopatika a také rozpis solí na půl roku obdržíte během několika následujících dnů (Potřebuji čas na analýzu a výběr homeopatika.

Pokud je to prospěšné, doplním o doporučení na konkrétní akutní stav (homeopatikum, směs solí) nebo o podpůrné homeopatikum (obvykle detoxikační).

Platba je možná na webu kartou nebo bankovním převodem.

Pro více informací klikněte na tlačítko níže.

 

 

 

error: Content is protected !!