Otázka na homeopatii

 

Dobrý den, chodíme k homeopatovi již dlouho na konstituční léčbu. Pokud jde o lokální lék, absolutně nedoporučuje vzít něco „od oka“- jasně dle knih atd., jelikož se sami nemusíme trefit a správný lék se pak vybírá mnohem hůře. Jen na bolení v krku je jich min. 15. Jaký je váš přístup?

 

Odpověď

 

Dobrý den paní Hano, děkuji za zajímavou otázku. Pokusím se stručně odpovědět, jen se to asi nevejde do pár vět. Vždy mne přitahovala konstituční homeopatie do hloubky, mými vzory jsou například R. Sankaran a A. Vervarcke. Hledám klientovi homeopatikum, které rozbije jeho nefunkční vnitřní vzorce. Klient pak může sebe uvidět jinýma očima. Ale nejen sebe, ale také i okolí.

 

 

 Chronické potíže

 

Rezonuje se mnou věta, že nemoc je jen neznalost sebe sama. Tady opravdu doporučuji konzultaci u homeopata. Není reálné mít od potíží dostatečný odstup (ani u blízkých) a tím pádem vybrat vhodné homeopatikum. 

Jinak to vidím u akutních potíží. Já naopak ráda inspiruji lidi k vyzkoušení homeopatik podle nějaké brožury, knihy nebo podle mého článku na blogu. U akutních potíží je v tom průběhu velká razance a síla, tělo opravdu maká na vyléčení. Tady stačí tu sílu jen usměrnit a předpis nemusí být tak přesný.

 

Samoléčba a homeopatie

 

Pokud jako laik vezmete něco úplně mimo v těch nízkých potencích, nic to neudělá. Při krátkodobém užívání (nic to nedělá, tak proč to brát) neuděláte ani žádný proving, kterým mohou kolegové strašit. Navíc u akutních potíží to tělo většinou zvládne i samo, jen třeba pomaleji. Není potřeba každou drobnost řešit – někdy stačí jen odpočinek, zvolnění. Já prostě důvěřuji klientovi, že je dostatečně svéprávný. Pokud si není jistý nebo se děje něco divného, homeopatikum vysadí a poradí se.

 

Je každý odborník?

 

Také je sporné, zda opravdu znalec vybírá z celé škály. Mnoho homeopatů zná například skvěle 100 homeopatik a úžasně pomůže spoustě lidí – jen to prostě dělají trošku jinak. Popsaných léků je ovšem dnes okolo 3000.

 

Zmiňujete například bolest v krku a uvádíte 15 léků. Ano, to jsou ty časté, ale na bolest v krku je například v mé počítačové databázi 217 homeopatik. Opravdu tedy každý homeopat vybírá z 217? Nebo jen na rozdíl od Vás zná nazpaměť těch 15? Co když by byl lepší ten 16. nebo 190.? Ale ani já nebudu u akutních potíží vybírat z těch 217, ale z těch 15 známých – není to podle mne nutné, tu přesnost to nevyžaduje.

Věřím, že jsem vám malinko odhalila mé vnímání homeopatie.

 

Tady je snadné řešení, jak si u běžných potíží homeopaticky pomoci sami, aniž byste se ztratili

v přemíře informací a tápali v potencích a dávkování 

Ukážu vám, jak si i bez roků strávených studiem pořídit jen ta potřebná homeopatika 
 a mít doma po ruce vše, co budete potřebovat.

 

Víte, že se homeopaticky léčí britská královská rodina a spoustu dalších známých osobností? Uvedu pár příkladů: Clinton, Tony Blair, Mahatma Gandhi, Goethe, Beethoven, Richard Wagner, Tina Turner, Cher…

Už jste účinky homeopatie zažili na vlastní kůži nebo u svých dětí a jste nadšení. Bylo by skvělé si v běžných situacích jako je rýmy, kašel, teplota, nevolnost nebo třeba průjem. ALE je tu velké ALE. Kdykoliv otevřete nějakou homeopatickou knihu nebo si něco načtete na internetu, máte hlavu jak balón. Co si si mám panebože vybrat? Je zde vždy minimálně deset možností a ty se ještě liší podle toho, od koho ta doporučení čtete. V tu chvíli máte chuť knihu (počítač) prohodit oknem.

👉 Někdy si i umíte vybrat, ale objeví se další zákeřná past. Jakou potenci? Proč nemohou všichni autoři dát jednu a byl by klid. Jenže jeden doporučí 5, jiný 9 a klidně najdu radu, že mám dát 15 nebo 30. Nechci něco pokazit, vždyť tomu moc nerozumím. Homeopatie se mí líbí, vím že funguje, ale já si na to vůbec netroufám.

👉 Možná jste už zvládli vybrat homeopatikum a rozhodli se i pro jednu z potencí. No a teď zase další zádrhel, jak mám homeopatikum brát? 5 kuliček, 3 kuličky nebo fakt jen jednu? A jak často? Homeopatie pro mě asi není. Buď se budu muset k homeopatovi objednat nebo se zase vrátím k bylinkám.

👉 Možná vás mnozí straší, jak to můžete pokazit, že bez odborných znalostí nemáte homeopatika vůbec používat. Já vás chci naopak podpořit. Dá vám to obrovskou svobodu a, jak jsem psala výše, ušetříte tak čas i peníze.

👉 Opravdu nemusíte se vším chodit k homeopatovi. Stojí vás to nejen čas, ale asi vám neporadí hned a ještě to stojí také peníze. Přitom homeopatika jsou velmi levná. Jednu tubičku pořídíte do stovky a je v ní 85 dávek!

 

 

Mám pro vás řešení – e-book Domácí lékárnička s bonusy ZDARMA

✅ E-book Domácí lékárničku jsem napsala jednoduše a maximálně stručně, abych vás nemátla přemírou informací. Vždy si vybíráte opravdu z těch nejčastějších homeopatik. Navíc jsem si dala záležet, abyste si vystačili s minimem homeopatik. Nemusíte si jich nakoupit 100 a ještě v různých potencích. I tady ušetříte. Vystačíte si s jednou potencí na všechny potíže, které v Domácí lékárničce najdete. Určitě se vám nyní velmi ulevilo.

✅ Vím, jak matoucí bývá i dávkování. Každý homeopat říká něco malinko (hodně) jiného. V e-booku Domácí lékárnička uvádím jasné dávkování. Já jako dávku doporučuji jednu kuličku, ale pokud jste zvyklí na 3 nebo 5, uklidním vás, je to úplně jedno – nemá to vliv na účinek.

 

 

POTŘEBUJI NĚCO JEDNODUCHÉHO A JASNÉHO, TO JE PŘÍMO PRO MĚ!

 

Kliknutím se dozvíte více podrobností.

 

error: Content is protected !!