Na Bali mají spíš šamany

 

Na Bali mají šamany a léčitele. Zatím jsem nenarazila na žádného homeopata. Víc než dva týdny na Bali jsem strávila ještě s dalšími ženami a moje cestovní lékárnička byla užitečná. Nejednalo se o ohrožení života, ale drobné bolístky také umí dovolenou pokazit.

 

Homeopatie na Bali

 

Jaké situace tedy pomohly homeopatika zvládnout? Mně pomohly zvládnout náchylnost k solárnímu ekzému a také sklon k úpalu a úžehu. Nejsem zimomřivý typ, který se těší, jak se konečně u moře ohřeje. Já raději cestuji na sever nebo do hor. Díky homeopatii zvládám zdejší teploty bravurně. Homeopatika ostatním také pomohla na opar, nepříjemný úraz, bolest ucha, křeče a začínající zánět močových cest.

 

 

Cestovní lékárnička

 

Chcete i Vy mnohé situace na cestách zvládat homeopaticky? Bude vám užitečný můj e-book Cestovní lékárnička. Najdete v něm stručný návod na časté potíže jako je průjem, teplota, zvracení či cestovní nevolnost. Oceníte také bonusy a zejména seznam homeopatik k nákupu. Na dovolené vás pak nepřekvapí, že sice podle návodu víte, co podat, ale nemáte dané kuličky u sebe.

 

Přesnost výběru

 

Zastávám názor, že pokud něco akutně začíná (není to nějaký chronický problém), mnohdy stačí podat aspoň “něco”. To neznamená cokoliv, ale homeopatikum, které má aspoň nějaký vztah k danému problému. Například na močové cesty bych u klienta potřebovala mnohem víc informací a pravděpodobně bych doporučila odlišné homeopatikum. Já ale měla jen omezený výběr. Nejednalo se o dlouhodobý a opakující se problém – pak mohly homeopatika pomoci aspoň pro danou chvíli a problém se nerozjel.

 

 

Jednotlivé potíže

 

Sluníčko obecně

Solární ekzém, úpal, úžeh, spálená kůže, ochrana kůže… To vše umí léčit homeopatikum Sol africana 12 C. Nedá se u nás běžně koupit – nedováží se. Je běžně dostupné v zahraničních homeopatických lékárnách nebo více se také dozvíte v mém článku Kde koupit homeopatika. Preventivně stačí užívat 2 x denně 1 kuličku. Pokud už nastane problém (ekzém, zarudnutí, bolest hlavy ze slunce…), zvyšte dávkování nejprve na 1 kuličku každé 2 hodiny a pak snižte na 5 x denně 1 kuličku. Pokud problém úplně odezní, vraťte se k původnímu dávkování 2 x denně 1 kuličku.

 

 

Opar

 

Pro opar jsou typické drobné puchýřky, které většinou svědí nebo jsou dokonce bolestivé. Jsou drobné jako špendlíková hlavička a naplňují se čirou tekutinou. Tak vypadá i poškození kůže po styku s rostlinou Škumpa jedovatá. Když z rostliny připravíme homeopatikum, pomáhá u potíží, pro které jsou typické drobné puchýřky.

 

 

Opar je typický tímto vzhledem, proto Rhus toxicodendron skvěle zabírá. Není podstatné, zda se jedná o opar na rtu, pásový opar nebo genitální opar. Užívejte nejprve každé dvě hodiny 1 kuličku a další den pokračujte 5 x denně 1 kuličku. Pokud jsou puchýřky suché, nové se netvoří, můžeme užívání přerušit. Tento tip najdete i v e-booku Cestovní lékárnička.

 

 

Úrazy

 

Na Bali je dostatek sluníčka, ale je zde i dostatek srážek. V jednom deštivějším dni jsme si udělaly výlet za cibetkovou kávou, do balírny mýdel a pražírny kávy a také ke hrobkám králů a k templu (Goa Gajah). V jednu chvíli opravdu vydatně pršelo a moje nová kamarádka uklouzla a ošklivě si narazila žebra a začal ji natékat také prst na noze. Přes bolest na tváři jsem také viděla, jak se děsí představy zkažené dovolené. Zrovna jsem přejížděly z Ubudu do Amedu a v autě měla všechny věci i včetně své lékárničky.

 

 

Vytáhla jsem z kufru Arniku a Apis. Od každého homeopatika jsem jednu kuličku rozpustila v pití (dobré neustále popíjet). K tomu jsem doporučila každou hodinu užívat od každého homeopatika jednu kuličku (Arniku montanu jsem měla 30 CH a Apis mellifica jsem měla také 30 CH). Přestože naraženina se během minuty po uklouznutí začala vybarvovat a prst otékal, kamarádka s homeopatiky vše zvládla bez problémů. Mohla chodit, otok postupně splaskl  a vše bylo v pořádku.

 

Močové cesty

 

Jak už jsem zmínila výše, v této situaci jsem jen přemýšlela, jaká homeopatika v mé lékárničce mají spojitost s močovými cestami. Měla jsem u sebe na podporu detoxikace Berberis 5 CH a homeopatikum Staphysagria 200 C (Měla jsem jednou zánět močového měchýře, raději jsem ji přibalila.). Vůbec jsem neřešila nějaký symptomy a klasickou podobnost – stejně jsem moc na výběr neměla. Doporučila jsem vzít si tři dávky Staphysagrie (hned, večer a ráno) a 3 x denně cucat homeopatikum Berberis. Do odletu zbýval ještě víc jak týden. Zánět ledvin ani cystitida se nerozjela a to je hlavní. Až se vrátím, jsme domluvené na konstituční terapii.

 

Bolest ucha

 

Koupání, šnorchlování a potápění v moři, pofukující vítr, klimatizace… to vše mohou být spouštěče bolesti ucha. Co pomohlo tady? Já na tyto potíže vůbec netrpím, ale přesto jsem něco u sebe měla. Nasadila jsem nejprve co dvě hodiny homeopatikum Belladonna 15 CH 1 kuličku, protože se jedná o zánět. Protože si aktuálně doplňuji železo (menstruace), doplnila jsem Belladonnu také Schüsslerovou solí č. 3 Ferrum phosphoricum.  Nejprve také každou hodinu 1 tabletu a pak postupně snižovat dávkování. Kamarádka homeopatickou léčbu navíc doplňovala posílám si energie do bolavé oblasti. Bolest postupně odcházela a kamarádka  bez problému zvládla i zpáteční let domů.

 

Křeče

 

Křeče často souvisí s nedostatkem hořčíku a i tady skvěle pomáhá homeopatie. V této situaci pomohla konkrétně Schüsslerova sůl č. 7 Magnesium phosphoricum. Vozím je pro případ, že bych nemohla usnout. Na časový posun mi sůl č. 7 moc nepomohla, ale nebylo to potřeba. I přes velmi krátký spánek jsem netrpěla nedostatkem energie. Sůl č. 7 Magnesium phosphoricum pomohla kamarádce od křečí v lýtkách. Pomáhá ale i například u křečí při menstruaci. Tady jsem doporučila brát 6 x denně 1 tabletu.

 

 

Chtěla bych touto cestou také poděkovat Evě Marvánové (www.evamarvanova.cz) a Lence Palmové (https://cz.linkedin.com/in/lenka-palmová-a0b60b4b), které darovaly dětem na Bali oblečení, omalovánky, pastelky, fixy… Já ještě přibalila sladkosti. Množství bylo limitované velikostí mého kufru. Dole na obrázku vidíte, jak vypadala radost a nadšení dětí. Nebylo možné jim všechny dárky dát. Šárka (www.letimenabali.cz) jim dárečky (i od ostatních účastnic detoxikačního programu) bude předávat postupně.

 

JAK PROŽÍT DOVOLENOU (VÝLET) V KLIDU

A BEZ NEPŘÍJEMNOSTÍ

TADY JE PERFEKTNÍ ŘEŠENÍ TOHO, ABY NEMOC NEZKAZILA VAŠI VYSNĚNOU PŘEDSTAVU

 

ZÁKONY SCHVÁLNOSTI FUNGUJÍ DOKONALE. NĚCO SE STANE ZROVNA TEHDY, KDYŽ SE TO ALE VŮBEC NEHODÍ.

✈🛶🚗🚲 Téměř celý rok se těšíte na dovolenou a moc vám záleží na tom, aby se povedla. Sníte o pohodě a klidu nebo o aktivní dovolené, kde naberete síly a vypnete hlavu. Zdravotní komplikace jsou to poslední, po čem toužíte. To už je příjemnější si tím projít doma. Navíc shánět léky (homeopatika) někde na cestách může být komplikované (nemožné).

✈🛶🚗🚲 Čeká vás dovolená nebo výlet a možná už v hlavě připravujete záchranné scénáře na situace jako je klíště, úpal, namožené svaly, zažívací problémy (zvracení, průjem, zácpa) nebo jiné další neduhy. Jste alternativně laděni a dáváte přednost přírodním řešením. Homeopatie je skvělá, jen co si vzít a jak homeopatika používat.

✈🛶🚗🚲 Možná jste už na vlastní kůži zažili, jak umí potrápit cestovatelský průjem. Místo odpočinku nebo poznávání jiné krajiny jste na hotelu a trpíte. Je to jak ze špatného filmu, pravý opak vaši vysněné představy.

✈🛶🚗🚲 Možná už máte v knihovničce jednu nebo i více knih o homeopatii. Líbilo by se vám je umět používat, ale… Knihy často zmiňují okolo 200 různých homeopatik – a není jednoduché z nich vybrat ta, které budete nejspíš na cestách potřebovat. Když se něco stane, nestáčí vám vědět, co potřebujete – potřebujete homeopatikum mít. Co teď? Je pozdě je shánět, ne všude jsou k mání.

 

KAŽDÝ ROK DOSTÁVÁM PŘED LETNÍ SEZÓNOU ŘADU DOTAZŮ OHLEDNĚ TOHO, JAKÁ HOMEOPATIKA SI KOUPIT NA DOVOLENOU. PŘIPRAVTE SE NA MOŽNÉ ZDRAVOTNÍ PROBLÉMY AŤ UŽ CESTUJETE NA DOVOLENOU SAMI NEBO S DĚTMI. PORADÍM VÁM, JAK SI ZAŘÍDIT VŠE POTŘEBNÉ, ABY VÁS NA DOVOLENÉ NIC NEPŘEKVAPILO.

✈🛶🚗🚲

DOBŘE VÍM, JAK JE PRO LAIKA OBTÍŽNÉ ZORIENTOVAT SE V DESÍTKÁCH HOMEOPATICKÝCH LÉKŮ,
V JEJICH DÁVKOVÁNÍ, SPRÁVNÉ POTENCI A POUŽITÍ PŘI KONKRÉTNÍCH PROBLÉMECH.

PROTO JSEM PRO VÁS PŘIPRAVILA HOMEOPATICKOU CESTOVNÍ LÉKÁRNIČKU – PRŮVODCE PRVNÍ POMOCÍ NA CESTÁCH.

✈🛶🚗🚲


NAJDETE V NÍ PROVĚŘENÝ VÝBĚR NĚKOLIKA HOMEOPATIK, SE KTERÝMI JAKOUKOLIV CESTU ZVLÁDNETE V POHODĚ, I KDYŽ SE NA NÍ VYSKYTNE VÝMOL V PODOBĚ ZDRAVOTNÍCH POTÍŽÍ.

 

Získáváte ZDARMA další bonusy!

 

 

 

 

Ocením „KÁMOŠE“  na cesty. Chci být v klidu, že mám vše potřebné a poradím si s případnými „bolístkami“.

 

error: Content is protected !!