Klimakterium a soli

 

Vždy je více cest

 

Velmi mě potěšil váš zájem o homeopatické tipy u menopauzy (klimakteria). Homeopatii miluji, ráda inspiruji k jejímu vyzkoušení, no psát úplně do prázdna by mě až tak nebavilo. Věřím, že tipy na Schüsslerovy soli budou další způsob, jak si nejen můžete pomoci samy, ale navíc přírodní cestou bez chemie.

 

Schüsslerovy soli a menopauza

 

Mnohé ženy období, kdy přirozený cyklus začne vynechávat a vytrácet se, neprožívá s lehkostí. Hraje zde roli mnoho faktorů a není mým záměrem je všechny zmínit. Když jsem si povídala s kamarádkou, která četla můj předešlý článek, narazily jsme na také zajímavé téma. Souzní se mnou a já se ho v krátkosti dotknu.

 

 

Menopauza je ženská a týká se ženství

 

Možná budete se mnou souhlasit, že být ženou se nějak nenosí (naštěstí se to rychle mění). Na každém kroku se setkáváme s “mužským přístupem” a to své ženství v sobě zadupáváme (nejsem výjimkou). Copak argument: “Cítím, že to není dobrá cesta.”, “Nemám z toho dobrý pocit.”, “Nevím proč, ale nějak mi to nesedí.”… obstojí třeba u manžela nebo v práci? Pokud proti vám nestojí už vědomější muž, tak asi ne. V našem ženském světě ano, my si rozumíme, ale v tom mužském? To jsem k smíchu: “Ty tvoje pocity!”. Přitom cítit je naše parketa, které jsme se vzdaly, abychom byly přijaty.

 

Bude to i naše chyba. Už jsme se odnaučily své pocity vyjadřovat. Jak pak mohou muži zjistit (třeba zpětně), že nějakou záhadou jste měla pravdu (sdílením pocitů) a řekne si, příště ty pocity ženy také zvážím. Vůbec nechci ženství zjednodušit na pocity. No článek je o klimakteriu a já bych snadno sklouzla k dlouhé úvaze na téma ženství a k Schüsslerovým solím bychom hned tak nedošli ?.

 

Stáhnout si NÁVOD ZDARMA ZDE>>

 

Klimakterium a fáze stařeny

 

Nedá mi to ještě nezmínit jeden zajímavý pohled. Vychází z knihy Mirandy Gray Cyklická žena. Jak i během cyklu procházíme 4 základními fázemi, tak můžeme vnímat menopauzu jako přechod (tak se klimakteriu laicky říká) do stařeny (zimy). Jak se nám asi chce být stařenou a přijmout ji, když na nás útočí ze všech stran, že ideál je mládí bez vrásek. Jedním z témat, které si potřebujeme zpracovat, je i přijetí tohoto přirozeného procesu a najít v sobě krásu (plodnost) jiného typu. To jen malé naťuknutí a už opravdu jdeme na tipy na Schüsslerovy soli.

Více informací o Kolečku první pomoci ZDE>>.

 

Schüsslerovy soli a menopauza

 

Potíže žen jsou velmi různorodé a tak mohou být užitečné mnohé soli ze základních 12 Schüsslerových solí. Ideální je si pro sebe vybrat až 4 (maximálně 5) a teprve po zlepšení stavu doplnit ty další soli, pokud nějaké potíže zůstávají. Nejprve zmíním ty základní soli u klimakteria a pak vám níže dám další možnosti.

 

Sůl č. 7 Magnesium phosphoricum (D6)

 

Tato sůl uvolňuje napětí (nejen psychické, ale i v těle). Z tohoto důvodu sůl č. 7 Magnesium phosphoricum užívejte. Navíc je tato sůl důležitá pro srdce, žlázy, zažívání a dodá energii. 

 

  • Při náhlém pocitu tepla a zčervenání si udělejte nápoj z této soli. Rozpusťte 10 tablet ve vodě (skleničku) a popíjejte. Účinek zvýšíte i krátkým poválením v ústech.
  • Pokud trpíte nespavostí, každý večer si udělejte horkou sedmičku. Rozpusťte 10 tablet soli v horké vodě (šálek) a před spaním popíjejte.

 

 

Sůl č. 2 Calcium phosphoricum (D6)

 

Je to základní stavební kámen kostí a je jednou ze solí na prevenci osteoporózy (řídnutí kostí), kde je užitečná kombinace 1+2+7. I tato sůl uvolňuje svalové napětí a napomáhá u pocení, které může být jednou z nepříjemných projevů menopauzy. Sůl číslo 2 je také užitečná u existenciální úzkosti.

 

 

Sůl č. 8 Natrium chloratum (D6)

 

Tato sůl má v těle na starost rovnováhu tekutin. Napomáhá tedy hydrataci kůže i sliznic (vaginální suchost, suchá kůže, vlasy) a také pomáhá u otoků. Patří také k těm základním, které je dobré v menopauze doplnit.

 

 

Dávkování:

 

Udělejte si ze solí nápoj tak, že od každé rozpustíte ve vodě 6 tablet od každé soli. Na množství vody nezáleží. Může to být 2 deci nebo 1 litr. Během dne vodu se solemi po doušcích popíjejte. Pokud je to pro vás nepohodlné, může si nápoj udělat například pouze ráno. Ideální je doušek chvíli v ústech poválet.

 

Jak dlouho užívat

 

Délka užívání je velmi individuální. Záleží na tom, jak velký nedostatek dané soli máte. Obecně doporučím užívat alespoň 3 měsíce. Pokud potíže odezní, můžete užívání přerušit a pak se kdykoliv k němu vrátit, když bude potřeba. Další možností je po ústupu potíží brát udržovací dávku 2 tablety denně od každé soli nebo si nápoj udělat 2 x týdně.

Ne každému potíže po 3 měsících ustoupí. Doporučím v této situaci užívat soli déle – například půl roku.

 

Další užitečné soli, které si do vlastní směsi můžete přidat:

 

Sůl č. 1 Calcium fluoratum (D12)

 

Tato sůl zlepšuje elasticitu (pružnost). Zpevní pokožku, vyhlazuje vrásky a je užitečná například u křečových žil. Říkáme jí spolu s č. 11 sůl pro krásu.

 

 

Sůl č. 3 Ferrum phosphoricum (D12)

 

Pokud horké návaly neustoupí po základní směsi, doplňte ji i železem. Pokud trpíte nedostatkem železa, únavou a bolestmi hlavy, přidejte si ji do směsi rovnou.

 

 

Sůl č. 4 Kalium chloratum (D6)

 

Tato sůl je základní solí sliznic. Pokud trpíte na výraznou vaginální suchost, doplňte do základní směsi výše i sůl č. 4. Často je dostačující užívat sůl č. 8 Natrium chloratum. Napíši v budoucnu článek i na téma vaginální suchosti a solích. Je zde ještě více možností.

 

 

Sůl č. 5 Kalium phosphoricum (D6)

 

Pokud máte sklony k depresivním náladám a smutku, pomůže vám doplnit směs výše o sůl č. 5 Kalium phosphoricum. Bude vám užitečná i u poruch spánku.

 

 

Sůl č. 11 Silicea (D12)

 

Poslední sůl, kterou zmíním v souvislosti s menopauzou, je Silicea. Pomyslete na ni zejména v situaci, kdy se prudce začnete potit a pot je zapáchající. Další důvod, proč ji zařadit do směsi, je suchá pokožka, křehké vlasy a nehty. I tato sůl posílí nervový systém.

 

 

Doplnění

 

Uvedu příklad. Pokud je u vás výrazný sklon k depresím, přidejte ke směsi výše sůl č. 5 Kalium phosphoricum. Budete tedy užívat 2+5+7+8 (od každé 6 tablet denně):

 

  • č. 2 Calcium phosphoricum (D6) – 6 tablet denně
  • č. 5 Kalium phosphoricum (D6) – 6 tablet denně
  • č. 7 Magnesium phosphoricum (D6) – 6 tablet denně
  • č. 8 Natrium chloratum (D6) – 6 tablet denně

 

Výše navrhuji rozpustit tablety ve vodě. Z mého pohledu je to jednodušší, nemám ráda složitosti. Můžete Schüsslerovy soli užívat i tak, jak je uvedeno na obalu – 3 x denně 2 tablety. Pokud si nebudete dělat nápoj, raději připomenu, že tablety se nepolykají – cucají se jako homeopatika (nechají se rozpustit v ústech).

 

 

Víte, že za každičkou nemocí se skrývá nedostatek některé životně důležité soli?

 

Když nám něco je, není to žádná hitparáda:

  • u inkontinence se často obáváme zápachu, stydíme se to
  • u mnoha nemocí je nám navíc blbě, i když jsou společensky jakoby přijatelnější
  • nemoc nás může omezovat v práci a přitom každá koruna se hodí
  • i když jsme v důchodu a nemáme neschopenku, zase nás to něco stojí (hlavně v lékárně)
  • když se nemoc týká dětí, rve vám srdce se dívat, jak trpí a na „chemii“ úplně nejsme – to až vyzkoušíme jíné
  • někdy máte pocit, že z toho bludného kruhu ani není cesta ven, už nevidíte ani možné řešení
  • je to nahoru a dolů, chvíli klid a pak nanovo
  • nemáte prostor něco studovat, kdo dnes má čas…
  • každý dlouhodobý problém nám „otravuje“ život a nejsme tak šťastní a spokojení

 

Mám pro vás řešení šité přímo pro vás!

Oceníte, že se jedná:

  • přírodní cestu
  • není potřeba žádné dlouhé studium (nepotřebujete k tomu medicínu.)
  • spoustu běžných potíží zvládnete sami i bez doktora
  • bez vedlejších účinků (Nemusíte se obávat, že něco pokazíte.)
  • vhodné i pro malé děti a těhotné
  • jednoduchou a zároveň účinnou metodu
  • koupíte na každém lékárenském e-shopu (Bude je mít skladem možná i lékárna, pokud jsou alespoň malinko alternativně ladění nebo objednají do druhého dne)

“Líbí se mi Schüslerovy soli, dle testů jsem je začala používat a nechala jsem si asi po půl roce udělat krevní obraz a pan doktor byl sám velice překvapen, že ač je mi 50 let pryč, tak moje výsledky krve byly naprosto vynikající a i se tak cítím. Tato metoda léčení je jednoduchá a nezatěžuje organismus. Doporučuji ji každému.”

 

 

“Díky webu homeoporadna.eu, jsem se dozvěděla spoustu informací o léčbě homeopatiky, ale především jsem se seznámila se Schüsslerovými solemi. Vyzkoušela jsem je a spolu s homeopatiky je doporučuji všem kolem sebe. Velice mi pomáhají vždy když potřebuji. Úspěšně jsem se zbavila bolestí dásní (když ani lékař si již se mnou nevěděl rady), pomohly mi při detoxikaci organismu a byl by to dlouhý seznam potíží, při kterých mi homeopatie a soli pomohly.

Jsem moc ráda, že web homeoporadna.eu existuje a já mohu kdykoli web navštívit a najdu, zde co potřebuji.

Zakoupila jsem si také e-book Domácí lékárnička a tabulku Schüsslerovy soli, které mám stále po ruce. Moc děkuji i za podnětná videa, která pravidelně sleduji a těším se na další.”

SCHÜSSLEROVY SOLI jsou jednoduše dokonalé pro samoléčbu

= umí hodně pomoci, vystačíte si s minimem informací, jsou běžně k dostání a nemusíte se obávat, že něco pokazíte.

Jednoduchý návod, jak hned začít používat soli a být zdravější

 

Nejpodstatnější informace o solích jsem rozčlenila do 2 e-booků. V prvním (Schüsslerovy soli) porozumíte významu dané soli v těle a následuje seznam nemocí, které daná sůl léčí. Díky druhému e-booku (Vizuální diagnostika) si vyberete pro vás prospěšnou sůl podle obličeje.

 

 

To ještě není zdaleka vše

Získáváte k balíčku BONUS navíc v hodnotě 350 Kč: e-book Soli podle onemocnění. Zejména na začátku oceníte jeho praktičnost. Nemoci jsou seřazeny abecedně au každé nemoci uvádím nejpoužívanější směs.

Uvedu příklad. Máte rýmu a jako úplný začátečník potřebujete hned jasnou odpověď, jaké soli vám pomohou. Tady u rýmy najdete směs solí 3 a 8 (č. 3 Ferrum phosphoricum a č. 8 Natrium chloratum). Nyní víte vše potřebné.

 

To mě zajímá.

Více se dozvíte ZDE>>.

error: Content is protected !!