Často o borelióze ani nevíme

 

Mnoho nevysvětlitelných potíží mohou mít na svědomí bakterie způsobující lymskou boreliózu. Ne každý člověk trpí po nákaze typickými symptomy a netuší, že má boreliózu. Potýká se s únavou, stále se vrací nachlazení a často je za hypochondra. 

 

 

Úskalí boreliózy

 

Dalším úskalím je, že se původci (Spirochety) boreliózy množí uvnitř buněk. To komplikuje léčbu antibiotiky. Běžné infekce se množí v mezibuněčných prostorách, kde antibiotika mohou působit. Tady je tomu jinak. Schovají se a opět vystrčí růžky.

 

Homeopatie a borelióza

 

Možná jste už četli můj článek s tipy na Schüsslerovy soli. Homeopatie je také účinným nástrojem. Pojďme se dnes podívat, jaká homeopatika u kousnutí klíštětem použít. Můžete homeopatika kombinovat se Schüsslerovými solemi.

 

 

Jednotlivá homeopatika u boreliózy

 

Ledum palustre 9 CH 

Ledum palustre je nejznámější homeopatický repelent. I po jeho užívání vás občas něco štípne, ale nebude takovým magnetem na komáry a klíšťata. Užívejte 2 x denně 1 globuli v době výskytu klíšťat (komárů).

 

Přírodní prevence

Aby na nás hmyz nešel jako vosy na med, můžeme použít například tea tree olejíček nebo levanduli. Máte rádi jednoduchost? Pak sáhněte po odpuzovacím náramku (pro děti od 3 let). Lze upravit jeho velikost a existuje v modrém a růžovém provedení. Lze upevnit třeba i na kočárek. Je napuštěný přírodním výtažkem z pelargonie a citronely. Pokud náramek dáte do uzavřené sklenice nebo sáčku, vydrží vám mnohem déle. Více na mém druhém webu ZDE>>.

 

Ledum palustre 30 CH

 

Ledum palustre je i homeopatikem první volby, pokud vás kousne klíště. Abychom předešli rozvinutí boreliózy, první 2 dny užívejte Ledum palustre 30 CH každou hodinu 1 globuli (V noci se kvůli kuličkám nebuďte.). Pokračujte ještě 3 týdny v nižším dávkování – 1 x denně 1 globuli. Pokud máte po ruce pouze 9 CH, začněte touto potencí (číslo na obalu) a sežeňte si vyšší ředění (potenci).

 

 

Borrelia burgdorferi 30 C

 

Jedná se o homeopatikum z původce boreliózy. Není u nás běžně dostupné v lékárnách. Přikládám odkaz na homeopatickou lékárnu v Anglii. Dříve vám jej doručili během pár dnů – často rychleji než objednávku na českém e-shopu. Bohužel nejsou v EU a je to nyní komplikovanější, ale ne nemožné. Podívejte se na moje video v článku Kde koupit homeopatika. Pokud vás kousne klíště, můžete homeopatikum užívat podobně jako Ledum zmiňované výše. První den užívejte každou hodinu 1 globuli. Následující 2 týdny užívejte homeopatikum 5 x denně 1 globuli a poté ještě 4 týdny 1 x denně 1 globuli. Homeopatikum pomůže eliminovat infekci. Není u nás registrované (nelze běžně koupit). Další možnosti vám poradím v článku Kde koupit homeopatika.

 

 

Lyme disease 30 C

 

Homeopatikum je připraveno z nemoci. Schéma užívání je stejné jako u Borrelia burgdorferi. Pokud jste v péči homeopata, dokáže případně rozlišit, které bude pro vás vhodnější. Homeopatikum je často potřeba užívat zejména dlouhodobé boreliózy. Není u nás registrované (nelze běžně koupit). Další možnosti vám poradím v článku Kde koupit homeopatika.

 

 

Aurum arsenicosum 30 C

 

Aurum arsenicosum pokrývá typické příznaky boreliózy a může se použít podobně jako Ledum palustre. Doporučené užívání je 5 x denně 1 gloubuli po dobu 2 týdnů. Není u nás registrované a je možné využít například lékárny Helios. Není u nás registrované (nelze běžně koupit). Další možnosti vám poradím v článku Kde koupit homeopatika.

 

 

Nux vomica 9 CH

 

Můžete po kousnutí doplňkově použít “detoxikační” homeopatikum Nux vomica. Bude dostačující po dobu 1 týdne užívat 2 x denně 1 globuli. Samostatné užívání není dostačující. Doplňte Nux vomica homeopatikem Ledum palustre nebo nosodou Borrelia burgdorferi. Homeopatikum je volně prodejné bez receptu.

 

 

Užitečná homeopatika dle situace:

 

Hypericum perforatum 30 CH

 

Hypericum působí na nervový systém (centrální i periferní). Je vhodné u stavů po kousnutí a bodnutí, kde je typické vyzařování bolesti. Je vhodné také u vystřelujících bolestí podél nervových drah. Vadí chlad a vlhko a také dotyk a otřesy. Pokud máte z některý z popsaných projevů, užívejte Hypericum. Dávkování: V akutní situaci (výrazná bolest) užívejte 1 globuli každou hodinu a po zmírnění stačí 2 x denně 1 globuli do odeznění potíží.

 

 

Rhus toxicodendron 30 CH

 

Pro Rhus je typická ztuhlost kloubů, kde jde bolest postupně rozhýbat. Na začátku pohybu vnímáme bolest, ale postupně ustoupí. Přetížením (nadměrným pohybem) se bolest také objeví. Obecně zlepšuje teplo (horká koupel, teplé obklady) a vadí vlhko a nehybnost. Pokud máte pohybové potíže tohoto typu, užívejte Rhus toxicodendron. Dávkování: V akutní situaci (výrazná bolest) užívejte 1 globuli každou hodinu a po zmírnění potíží bude dostačující 2 x denně 1 globuli do odeznění potíží.

 

Apis mellifica 30 CH

 

Apis je vhodný v situacích otoku, který je vodnatý a narůžovělý. Může se jednat o otok po kousnutí, ale i o otoky kloubů. Typická je zde úleva chladnými obklady a bodavá a píchavá bolest. Dávkování: V akutní situaci užívejte 1 globuli každou půlhodinu a po výrazném zmenšení otoku bude dostačující 3 x denně 1 globuli do odeznění potíží.

 

 

Vřesovité – čeleď ericaceae

 

Existuje více homeopatik vyrobených z rostlin čeledi vřesovitých a všechny mají výrazný vliv na boreliózu. Jako laik po kousnutí klíštětem použijte automaticky Ledum palustre. V počátečním stádiu, kdy příznaky nejsou specifické, je to ideální volba. Navíc je u nás běžně dostupné. Pro zajímavost jen zmíním i další homeopatika z této čeledi, která mohou být prospěšná.

Kalmia latifolia 15 CH

 

 

Rhododendron chrysanthum 30 C

 

Gaultheria procumbens 30 C

Není u nás registrované (nelze běžně koupit). Další možnosti vám poradím v článku Kde koupit homeopatika.

 

 

Já a klíště

 

Obecně hmyz se mi docela vyhýbá. Za svůj život si pamatuji celkem 3 a to jsem nikdy nic nepoužívala. To poslední jsem si našla loni po běhání a tak jsem si pořídila ochranný náramek jak jinak než Eurony. Jsou nastavitelné, tak je lze dát na dětskou i dospělou ruku a dokonce i kolem kotníku (dámského). Více na mém druhém webu ZDE>>.

 

 

 

Tady je snadné řešení, jak si u běžných potíží homeopaticky pomoci sami, aniž byste se ztratili

v přemíře informací a tápali v potencích a dávkování 

Ukážu vám, jak si i bez roků strávených studiem pořídit jen ta potřebná homeopatika 
 a mít doma po ruce vše, co budete potřebovat.

 

Přestože je homeopatie neustále zatracovaná,  že je to placebo, je to prý jen “cukr” a prý je nevědecká, přesto ji používá anglická královská rodina, představitelé mnohých zemí světa a stovky slavných osobností? (Clinton, Tony Blair, Mahatma Gandhi, Johan Wolfgang Goethe, 7 papežů (Leo XII, Gregory XVI, Pius IX, X, XII; Pavel VI, Jan Pavel II), Charles Darwin, Ludwig van Beethoven, Richard Wagne, Catherine Zeta-Jones, Tina Turner, Cher…)

Vám to ale nemusím povídat. Vy máte s homeopatií vlastní skvělé zkušenosti. Kdo ji pozná na vlastní kůže (nebo u svých dětí), nepotřebuje, aby ho kdokoliv přesvědčoval, jednoduše ví…

Když se ptám lidí okolo a také těch, kteří mě sledují, často narážím na několik překážek, která vám brání homeopatii používat:

  • “Já vím, že funguje, ale neumím si vůbec homeopatikum vybrat. Nevyznám se v tom, potřebovala bych jasně vědět, co je na rýmu, co je na kašel, co na nespavost…”
  • “Zažila jsem na sobě, jak mi homeopatie už několikrát pomohla. Ráda si o ní čtu, líbí se mi, že je tak mocná, ale sami se v tom vůbec nevyznám. Ale já bych chtěla ji umět používat aspoň pro vlastní potřebu a pro své děti.”
  • “Někdy i vím, co by mi (dětem) pomohlo, ale pak se ztratím v těch různých potencích a i v dávkování.”
  • “Mám doma několik knih a sleduji články o homeopatii. No přijde mi to jako “džungle” a jsem z toho jelen, co si mám vzít.”

Moc dobře vám rozumím. Já také začínala a vím, jaký guláš na začátku člověk má v hlavě, když potřebuje vyřešit nějakou situaci /teplotu, zvracení, průjem, bolest v krku…

 

VAROVÁNÍ: Budou vás považovat za homeopata

Perfektní řešení, jak se v homeopatii neztratit

a vyléčit sebe i celou rodinu.

 

⇒ Vytvořila jsem návod, se kterým to zvládnete i vy. Vrátila jsem se v myšlenkách zpět ke svým začátkům a vytvořila Domácí lékárničku tak, aby byla maximálně srozumitelná, stručná a zároveň pomohla ve všech běžných situacích, které nás potkávají.

⇒ Doporučuji pouze ta nejběžnější homeopatika.

⇒ U každého víte jasnou potenci a dávkování.

Dala jsem si záležet a vytvořila k Domácí lékárničce také seznam homeopatik, které je potřeba doma mít. Vy totiž potřebujete homeopatikum hned podat a často to trvá, než je vám v lékárně objednají. Navíc u těch akutních nemocí se projevy docela rychle mění a druhý den potřebujete už třeba úplně jiné. Dám příklad: Napřed teče z nosu jak z kohoutku a potřebujete Alium cepa. Druhý den zhoustne a už potřebujete například Pulsatillu. Proto je dobré mít ten základ doma – být vybaveni.

Více o Domácí lékárničce se dozvíte kliknutím ZDE>>

“Tento skvělý e-book by měli mít doma všichni, které oslovuje homeopatie – ať už s ní mají nějaké zkušenosti či nikoli. E-book je natolik rozsáhlý, aby si ten správný homeopatický lék pro sebe na míru našel opravdu úplně každý. Zároveň velmi přehledný, že se v něm dokáže zorientovat i laik. Líbí se mi dělení dle jednotlivých zdravotních obtíží. Našla jsem v něm vše, co kdy trápilo naši rodinu. A mnohem víc. Díky za skvělou příručku a velmi praktický seznam a tahák.”

“Dlouho jsem čekala na knihu, která by mi polopatě vysvětlila, proč a jak používat homeopatika. A tento e-book mi dal dokonce více! Je to jednoduchý návod, kde najdete homeopatikum na své potíže a rovnou i s informací, jak ho používat. Konečně! A když v e-booku hledáte, pomůžou vám obrázky na jednotlivých stranách, které jsou vám super tahákem. Navíc seznam homeopatik k vytisknutí, vlastně zmenšený e-book jako tahák, prostě super! Děkuji!”

Něco takového potřebuji, podívám se.

K e-booku Domácí lékárnička automaticky získáváte další bonusy. Nejužitečnější vám bude Seznam k nákupu.

Mrknu se na Domácí lékárničku.

 

 

Něco takového potřebuji, podívám se.

 

K e-booku Domácí lékárnička automaticky získáváte další bonusy. Nejužitečnější vám bude Seznam k nákupu.

 

 

Mrknu se na Domácí lékárničku.

“I když jako terapeut tradiční čínské medicíny využívám hlavně prostředky medicíny čínské, homeopatie mě vždycky také zajímala. Znám mnoho lidí, kterým dokázala velmi účinně pomoci a i já jsem s ní měl dobré zkušenosti. Někdy dokonce zafungovala přímo zázračně. V minulosti jsem přečetl několik knih o homeopatii, které ale pro mne (jako nehomeopata) byly zbytečně zahlcující, obsáhlé nebo, pokud šlo o knihy typu lékárniček, natolik nesystematické, že se v nich těžce orientovalo. Domácí lékárnička od Ludmily Spáčilové je napsaná velmi jednoduše a stručně, ale zároveň jsem v ní našel všechno, co potřebuji pro co nejsnazší rozhodování jaké homeopatikum zvolit. Spolu s přehledným bonusovým seznamem a tahákem je díky své jednoduchosti to nejlepší a hlavně nejpraktičtější, co jsem na téma homeopatie četl.”

“Domácí lékárnička je pro mě ucelená první pomoc, kterou mám vždy po ruce uloženou v mobilu. Spolu s nejvíc používanými homeopatiky jsem ji nespočetněkrát použila jak doma, tak na cestách, kde mi pomohla najít tu správnou první pomoc třeba na popáleninu nebo náhlou horečku syna. Moc díky Lídě, že si dala tu práci a sepsala základy, které se hodí každému, kdo nechce doma používat rutinně ibuprofen apod.”

“Díky moc, Lído, za tento eBook. Myslím, že je naprosto dokonalý. Pro laiky bývá hodně komplikované, ne-li nemožné, se běžně zorientovat ve velkém množství homeopatik: symptomy, podle kterých je vybírají, se často u jednotlivých léků prolínají, ne vždy celý popis odpovídá jejich problémům nebo naopak – na tentýž problém jim „sedí“ více léků….informací je většinou moc. Na druhou stranu – nelze příliš zjednodušovat a říci, že např. na rýmu je vždy vhodné běžně doporučované Alium cepa. Je potřeba posoudit symptomy, pocity a vybrat z více léků. Tento eBook vše toto skvěle řeší: je stručný, jasný, přitom ale výstižný, na každou uvedenou nemoc je na výběr vždy z několika léků a dokonale pokrývá všechny běžné problémy, které mohou v životě nastat. Doporučila bych ho určitě každému, kdo nechce homeopatii studovat ani se léčit dlouhodobě (konstitučně) a chce postupně nahrazovat chemické léky přírodními.”

“Ebook Domácí lékárnička je pro všechny, kteří mají rádi léčbu bez chemie. Díky homeopatikům tělu pomůžete nemoc zlikvidovat a v krátké době pocítíte znatelnou úlevu. Homeopatika u nás doma používáme běžně a díky ebooku nebudu muset volat lékaři a platit zbytečně za rady. Je to krásně seřazeno podle nemocí, jednoduše si vyberete správný druh podle popisu příznaků, které Vás trápí. Vaše léčba se díky homeopatikům výrazně zkrátí a vyhnete se chemickým lékům s nežádoucími účinky.”

error: Content is protected !!