Spíte dobře?

 

Stává se vám to? Honí se vám stále myšlenky, co máte udělat, co nesmíte zapomenout a spánek nepřichází? Já jsem to znala před zkouškami, ale to mi tak nevadilo, prostě jsem se učila a učila. Občas se mi to stávalo i v práci, když nás čekala v lékárně inventura nebo se nahlásila kontrola. Myšlenky, co je potřeba udělat mi prostě nedovolovaly spát. Dnes vím, že sáhnu po Nux vomice.

 

 

Příčinou může být i radost

 

Ať nepíši jen o tom tíživém, někdy nemůžeme spát radostí. Je pravda, že to spíš mají děti. Tak se nemůžou dočkat prázdnin u dědečka a babičky nebo se tak těší na dárečky, že prostě nezaberou. I tady mám dále pro vás jeden tip.

 

Co dělat

 

Když nemůžeme usnout, můžeme vyzkoušet spoustu receptů a najít si ten svůj. Mně osobně vždy pomáhá jít se projít. Ano, někdy jsem i prostě v noci šla aspoň obejít dům. Skvělý způsob je i dýchat a uvědomovat si dech. Když ovšem nemůžu usnout, nějak se mi to zrovna nedaří.

 

Meditace

 

Když jsem si dříve zkoušela pouštět různé meditace, tak nevím jak vy, ale já u nich vždy usnula. Díky tomu mám teď skvělou pomůcku. Když nemůžu usnout, vyberu si na YouTobe některou z oblíbených meditací a usnu většinou jak miminko.

 

Homeopatika a nespavost

 

Čtete právě můj článek a určitě očekáváte homeopatické tipy. Máte pravdu. Níže najdete mé homeopatické tipy. Pokud se nemůžete rozhodnout, homeopatikem první volby je Nux vomica. Většinou se nám honí hlavou spousta myšlenek (co vše zařídit) a Nux vomica vám skvěle pomůže.

 

Nux vomica 15 CH

 

  • sklon k podrážděnosti
  • sahá po stimulantech (káva, alkohol…)
  • zažívací potíže
  • workoholik
  • nemožnost usnout pro přemíru myšlenek
  • probouzí se mezi 3. a 4. hodinou ranní

 

Ignatia amara 15 CH

 

  • usnutí brání prožívaný smutek a zklamání
  • opakující se vzdychání
  • v posteli se dlouho mele
  • pocit knedlíku v krku
  • přecitlivělost

 

Arsenicum album 15 CH

 

  • nemůže usnout kvůli starostem
  • úzkosti a neklid
  • buzení mezi půlnocí a 2. hodinou ranní
  • obavy ze zlodějů
  • strach z nemocí

 

Coffea cruda 15 CH

 

  • velká citlivost na podněty (hluk, světlo, bolest)
  • extrémní reakce na radost (nemožnost usnout)
  • snadno se nadchne
  • neklid
  • přemíra myšlenek, nelze je zastavit

U nás je dostupné od AKH.

 

 

Vybrali jste si to pravé? Nyní můžete homeopatikum při nespavosti vyzkoušet.

 

Dávkování

 

Pokud nemůžete usnout, vložte vybrané homeopatikum (1 globuli = kuličku) do úst a nechejte jej rozpustit. Pokud do 30 minut neusnete, dávku zopakujte. Pokud ani po 3 dávkách homeopatikum nepomůže, potřebujete jiné. Na tento problém existují desítky homeopatik a já zde nabízím pouze ta základní.

Máte chuť se podívat na další díl na téma Vánoc? Stačí kliknout ZDE>>. Článek: Vánoční čas a smutek

 

Víte, že přestože je homeopatie neustále zatracovaná,  že je to placebo, je to prý jen “cukr” a prý je nevědecká, přesto ji používá anglická královská rodina, představitelé mnohých zemí světa a stovky slavných osobností? (Clinton, Tony Blair, Mahatma Gandhi, Johan Wolfgang Goethe, 7 papežů (Leo XII, Gregory XVI, Pius IX, X, XII; Pavel VI, Jan Pavel II), Charles Darwin, Ludwig van Beethoven, Richard Wagner, Catherine Zeta-Jones, Tina Turner, Cher…)

Vám to ale nemusím povídat. Vy máte s homeopatií vlastní skvělé zkušenosti. Kdo ji pozná na vlastní kůže (nebo u svých dětí), nepotřebuje, aby ho kdokoliv přesvědčoval, jednoduše ví… Když se ptám lidí okolo a také těch, kteří mě sledují, často narážím na několik překážek, která vám brání homeopatii používat:

  • “Já vím, že funguje, ale neumím si vůbec homeopatikum vybrat. Nevyznám se v tom, potřebovala bych jasně vědět, co je na rýmu, co je na kašel, co na nespavost…”
  • “Zažila jsem na sobě, jak mi homeopatie už několikrát pomohla. Ráda si o ní čtu, líbí se mi, že je tak mocná, ale sami se v tom vůbec nevyznám. Ale já bych chtěla ji umět používat aspoň pro vlastní potřebu a pro své děti.”
  • “Někdy i vím, co by mi (dětem) pomohlo, ale pak se ztratím v těch různých potencích a i v dávkování.”
  • “Mám doma několik knih a sleduji články o homeopatii. No přijde mi to jako “džungle” a jsem z toho jelen, co si mám vzít.”

Moc dobře vám rozumím. Já také začínala a vím, jaký guláš na začátku člověk má v hlavě, když potřebuje vyřešit nějakou situaci /teplotu, zvracení, průjem, bolest v krku…

 

VAROVÁNÍ: Budou vás považovat za homeopata

Tady je perfektní řešení, jak se v homeopatii neztratit

a vyléčit sebe i celou rodinu

 

⇒ Vytvořila jsem návod, se kterým to zvládnete i vy. Vrátila jsem se v myšlenkách zpět ke svým začátkům a vytvořila Domácí lékárničku tak, aby byla maximálně srozumitelná, stručná a zároveň pomohla ve všech běžných situacích, které nás potkávají.

⇒ Doporučuji pouze ta nejběžnější homeopatika.

⇒ U každého víte jasnou potenci a dávkování.

Dala jsem si záležet a vytvořila k Domácí lékárničce také seznam homeopatik, které je potřeba doma mít. Vy totiž potřebujete homeopatikum hned podat a často to trvá, než je vám v lékárně objednají. Navíc u těch akutních nemocí se projevy docela rychle mění a druhý den potřebujete už třeba úplně jiné. Dám příklad: Napřed teče z nosu jak z kohoutku a potřebujete Alium cepa. Druhý den zhoustne a už potřebujete například Pulsatillu. Proto je dobré mít ten základ doma – být vybaveni.

Více o Domácí lékárničce se dozvíte kliknutím ZDE>>

“Tento skvělý e-book by měli mít doma všichni, které oslovuje homeopatie – ať už s ní mají nějaké zkušenosti či nikoli. E-book je natolik rozsáhlý, aby si ten správný homeopatický lék pro sebe na míru našel opravdu úplně každý. Zároveň velmi přehledný, že se v něm dokáže zorientovat i laik. Líbí se mi dělení dle jednotlivých zdravotních obtíží. Našla jsem v něm vše, co kdy trápilo naši rodinu. A mnohem víc. Díky za skvělou příručku a velmi praktický seznam a tahák.”

“Dlouho jsem čekala na knihu, která by mi polopatě vysvětlila, proč a jak používat homeopatika. A tento e-book mi dal dokonce více! Je to jednoduchý návod, kde najdete homeopatikum na své potíže a rovnou i s informací, jak ho používat. Konečně! A když v e-booku hledáte, pomůžou vám obrázky na jednotlivých stranách, které jsou vám super tahákem. Navíc seznam homeopatik k vytisknutí, vlastně zmenšený e-book jako tahák, prostě super! Děkuji!”

Něco takového potřebuji, podívám se.

K e-booku Domácí lékárnička automaticky získáváte další bonusy. Nejužitečnější vám bude Seznam k nákupu.

Mrknu se na Domácí lékárničku.

Něco takového potřebuji, podívám se.

 

 

K e-booku Domácí lékárnička automaticky získáváte další bonusy. Nejužitečnější vám bude Seznam k nákupu.

 

Mrknu se na Domácí lékárničku.

error: Content is protected !!