Písnička – Život je jen náhoda

 

Mám ráda tuhle písničku a často mi ráno vleze do hlavy a pobrukuji si ji. Píšu tento článek a mám ji na pozadí. Pouštím si různé verze, abych jednu vybrala. Zvítězila ta originální z filmu Peníze nebo život. Můžete si ji také poslechnout.   https://www.youtube.com/watch?v=HMCk2Ri0DmQ

Náhoda

 

Samotné slovo NÁHODA je velmi zajímavé. Já ho vnímám jako nahození. Někdo nahodí téma a je na Vás jestli se chytnete. Můžete svůj pohled, uslyšet názor druhého nebo mlčet a neposlouchat. Někdo vám nahodí míček, můžete se přiblížit výhře nebo jen míček nechat spadnou a jít pryč, že vám to nejde a tak dost. Můžete klidně hrát a prohrát a přesto mít skvělý pocit ze soupeření. Je to na vás. Také je jen na vás, jaký význam slovu náhoda dáte.

 

Ponechán hře osudu

 

Pro někoho to naopak může být něco, co moc neumí skousnout =“Nemám nic pod kontrolou.” Můžete žít ve strachu, že se “náhodou” něco stane a ke všemu to nejhorší. Můžete si připadat, že nás jen zavaluje jedna vlna za druhou… Je těžké přijmout, že my sami zároveň ovlivníme hodně a zároveň vůbec nic. Je to absurdní, možná nesrozumitelné – těžko se to dává do slov.

 

Paradoxy

 

Poslední dobou jsou mým tématem paradoxy. Jedním z nich je to, co jsem uvedla výše. Škála je ovšem široká. Možná jste četli můj článek: Té bílé něco chybí, i mince má dvě strany. Pak umíme mezi paradoxy uvidět nekonečnou škálu šedých barev mezi černou a bílou. Hodně se mě dotýkají i protipóly jako je blízkost a samota.

 

Blízkost a samota

 

Díky pár konstelacím u Evy Marvánové jsem si uvědomila, že je to vlastně vše vždy v jednom. Máme blízkost druhého člověka, ale zároveň se vzdáváme blízkosti k sobě a naopak. Pokud jsme sami, máme těsnou blízkost k sobě, ale jsme vzdáleni lidem. Vše je vyvažování a uvědomění si, že se to vlastně děje každou minutu. ale zpět k náhodám.

 

Náhoda jménem Markéta

 

Když jsem hledala cesty, jak dát světu vědět, že miluji homeopatii a umím touto metodou pomoci lidem, sledovala jsem různé webináře. Stále více jsem si uvědomovala, že potřebuji svůj web – takovou svoji výkladní skříň. Neměla jsem zbytečných 30 000, abych si web nechala udělat a navíc jsem vlastně ani nevěděla, co přesně chci a potřebuji. Z různých webinářů jsem věděla, že dnes je možné si web i udělat sama. No jenže web není jen o tom, že víte jak vložit text či obrázek do nějaké šablony. Potřebujete znát více, například jak se text vlastně píše. Je to stejné, jako když jsme se učili psát úvahu, novinový článek či povídku ve škole.

 

Inspirace na webináři

 

Shlédla jsem v roce 2016 webinář Stáni Mrázkové, kde byla hostem Markéta Strnadová. Ještě teď v uších slyším, jak jsem si sobě řekla: “Když může fyzioterapeutka, co by nemohla homeopatka!”. A tím to celé vlastně začalo. Markéta, aniž by to tušila, zažehla jiskru, co spustila další sled událostí. Já se přihlásila do kurzu a už to jelo.

 

„Nejste fyzioterapeutka?“

Docela nedávno mi e-mailem přišla žádost o termín osobní konzultace. Sice jsem viděla jméno Markéta Strnadová, ale těch přece ale může být spousta… Když jsme se osobně setkaly, nedalo mi to a první otázka byla: “Nejste fyzioterapeutka?”. A odpověď byla “Ano.”. Zalapala jsem po dechu. Ty jo. Já vidím Markétu Strnadovou, stojí přede mnou. Náhodička…

 

Je to náhoda?

 

Bylo naše setkání s Markétou náhodou nebo ne? Mohly jsme se vidět a poznat se díky mému webu. Já zase díky jejímu webu a odvaze změnit život. Sdílení  jejího příběhu na Stáni webináři mě vyprovokovalo se přihlásit do Stáni kurzu a já díky tomu mám svůj web. Bylo to moc prima setkání a věřím na náhody, které vlastně žádnými náhodami nejsou. Pokud bych nezvedla zadek a nedala se do díla, nestalo by se to asi nikdy. Umožnila jsem to svým krokem a přitom jsem neudělala nic.

 

 

error: Content is protected !!