Nápad

 

Byla jsem zvědavá. Zajímalo mě, jak se stane, že zkusíte homeopatii. Vždyť všude vědci tvrdí, jak tam není molekula. Sice jiní vědci už ví, že lze prokázat rozdíl mezi kuličkou cukru a homeopatikem, ale to se nehodí šířit.

 

Nelibost vůči homeopatii

 

Všude na vás útočí věta: „To nemůže fungovat, není tam molekula.“ Copak když vám předepíší například magnety, tak je tam snad nějaká molekula? Kdysi taky neuměli prokázat magnetické pole a přesto existovalo.

 

Dávat pozornost odpůrcům nebudu

 

Nepíši tento článek, abych dávala pozornost a energii těm, kdo mají snad v popisu práce očerňovat homeopatii. Je to zbytečně vynaložený čas a páchat dobro nemám v plánu. Byla bych pak jako oni a rozdmýchávala oheň, který nic neřeší a nikomu nepomůže.

 

Inspirovat k homeopatii

 

Miluji homeopatii. Baví mě a naplňuje lidi inspirovat. Není to totéž jako přesvědčovat. Ukázat cestu není stejné jako někoho nutit danou cestou jít. Prostě je na jedné z cest nápis homeopatie a je na každém, který směr si každý zvolí. Někdo projde bez povšimnutí. Někdo jde dál a později se vrátí zpět a vydá se tou cestou s nápisem homeopatie.

 

Facebook

 

Nedávno jsem na FB fanpage vyslala otázku: “Co vás přivedlo k homeopatii?

Přece „CHYTŘÍ“ tvrdí, že tam ? není molekula…

Byla to zkušenost kamarádky, zvědavost, článek na netu,… Podělte se v komentářích ?.”

Každou minutu naskakoval od fanoušků další a další komentář. Sdíleli své příběhy, jak objevili homeopatii. Přijde mi škoda, aby všechny ty vaše příspěvky zapadly do prachu minulosti. Rozhodla jsem se je dát do tohoto článku.

 

 

Sledujte mě na Facebooku – Homeoporadna.eu.

Slova fanoušků na FB fanpage

 

Do článku jsem dala odpovědi fanoušků, které přistály na fanpage během 5 hodin. Je jich tam mnohem více a najdete v příspěvku i mé odpovědi a další konverzace. Pokud vás zajímá, kdo kterou větu či příběh psal, najděte si příspěvek na Facebooku. Dovolila jsem si opravit některé překlepy a vynechané háčky a čárky.

Po zkušenosti kolegyně, které lékaři nepomohli s otoky, které vypadaly jako alergie… Moje zkušenost, kdy dítě chytlo molusky a klasická medicína to řeší „vyškrabáváním“ ??.

 

Nedůvěra v „chytré“?.

 

Zkušenost, kdy kojení tak strašně bolelo. Vyzkoušela jsem tehdy všechno, posílali mě od čerta k ďáblu, a nakonec pomohla “obyčejná” Arnika Montana ❤️.

 

Mne k tomu přivedlo časté narození dcery a nechtěla jsme do ní dávat pořád chemii.

 

U dítěte po 150 antibiotika, týden škola, 2 týdny doma. Homeopatika to vyřešila během měsíce. Pomáhá i u soustředění, různých poruch „Dis“, mě s paradontózou… Je toho spousta, první vždy hledám v homeopatika, na klasickou nedošlo už víc jak 5 let. Všechno ale souvisí se vším, v první řadě jsem začala u sebe. Vnitřní programy, chybné vzorce, rodinné vazby, vztahy…

 

Nejlepší homeopaté na světě.

 

Mě zase k tomu dovedla babička která si v 60 letech na to chodila do školy ?? A teď to aplikuji na sobě a svých dětech. Nakoupila jsem si knihy, a když něco čtu a radím se s internetem i babičkou??.

 

RSka manžela. Od té doby jedeme homeopaticky celá rodina. I když to prý „nefunguje“, tak dcera nebrala jiné léky než „paťáky“ (homeopatika) a má už 29 let. Ač „nefungují“ zabírají na psy, kočky, přítele (vyhnul se operaci štítné žlázy) a zabírá to i na stromy.

 

Ono to na „sfiňu“ mnohdy funguje i těm, kteří tomu nevěří. Mnohdy říkají: „to je placeboefekt“. No a, i kdyby, tak lepší než antibiotika, Brufeny a pod.

 

Rozhořčení z postupů a nevyléčení se v klasické medicíně.

 

Před 30 lety zkušenost s dětmi. Po podání homeopatika celou ZŠ bez respiračních nemocí.

 

Synovi chtěla Mudr. před pěti lety vyndat nosní mandle, ale má vrozenou srdeční vadu, nechtěla jsem celkovou narkózu. Homeopatika nám pomohla, už jsme nikdy neměli píchaná ouška, mandle v pořádku! Pak si syn přinesl z bazénu bradavice, vypálit dusíkem?  Nikdy! Mně jako dítěti je vypalovali, šílená bolest. Bradavice pryč. Dcera streptokoka x krát do roka, takže ATB penicilin, opět nám kuličky pomohly. Nedám na ně dopustit!

 

Vysoká nemocnost syna, nemohla jsem se dívat na to, kolik chemických léků s tolika nežádoucími účinky by měl užívat.

 

Moja švagrina, ktorá ju vyštudovala a praktizujeme ju na celej rodine, aj keď to niekedy nie je ľahké ?trafiť to správne homeopatikum.

 

Dula.

 

Je to tak ?,fyzika je pro ty, co potřebují důkaz, nám stačí vědět, že tak je to správně. Mimochodem syn má 7 let a nikdy neměl antibiotika, jako miminku jsem mu pomáhala homeopatiky a teď už ani ty nepotřebuje.

 

Přivedl mě ekzém, který mě trápil od mala a po čtyřech letech zmizel. Byla jsem šťastná jako blecha.?

 

Když kočina dostala nevyléčitelný průjem a po měsíci alopatické léčby mi doporučili ji nechat utratit.
Tak ji během týdne pomohla homeopatika a kočina má dnes 12 let a nikdy už neměla ani trošku průjem.

 

Před cca 10 lety opakující se vysoké teploty u syna, homeopatie nám pomohla v mnoha věcech, mám tři děti, tudíž už od těhotenství, porodu, kojení, nemoci, posílení imunity, bradavice, zvětšené mandle, závratě, ztracená energie, mohla bych tady toho jmenovat spoustu.  Zásadní je, že necpu do dětí a nás žádné chemické koktejly a jedeme na kuličkách❤. Není nic lepšího a každý ať si říká co chce, vlastní zkušenost je prostě nejvíc.

 

Máme naštěstí homeopatickou lékařku na poliklinice a protože jsem hledala pomoc, navštívila jsem jí. Zkušenost to byla skvělá a stále spoustu věcí řeším touto cestou.V kabelce stále Nux vomica 9 a Belladonnu 9 ?.

 

Před 19 lety zdraví?. Lékaři mi nepomohli, tak jsem začala chodit k homeopatce. Homeopatie mě podržela v nejtěžších chvílích v životě. Po vlastních zkušenostech léčím rodinu, akutní homeopatií. Na celostní máme homeopata.

 

Chuť žít a uzdravit se…?❤.

 

Kamarádka. Oscillococcinum na nachlazení a 1 z dcer teď hodně pro děti i pro mne má radu. Jen mne mrzí, ač druhá preferuje zdravé jídlo, o homeopatii tvrdí, že je to předražený cukr?, i když viděla výsledky u nás. Tváří se uznale, ale byla bych ráda nějakým nenásilným způsobem jí přesvědčila, i když Oscillococcinum použila pro děti. Asi tímto způsobem půjdu, až vnoučátka omarodí ?. Krásný sluníčkový den?.

 

Zmenšujeme nosní mandli, snažím se aby syn nemusel na operaci. Myslím, že to fungovalo, dokud syn nešel zpátky do školky, od té doby chytil snad vše co šlo… Jestli máte nějakou radu, budu ráda.

 

Lékařka, rady od kamarádky, dva moji synáčkové, které nechci léčit jen chemií. Homeopatika bereme hlavně jako prevenci. Případně podporu k jiným lékům ??.

 

Mne přivedly stálé virózy, Oscillococcinum mne nahlodalo a přesvědčilo mne, když homeopatika pomohly fence, které „nic“ nebylo, ale odmítala žrádlo. Každý tvrdil, že je rozmazlená, že pomůže hladovka. Ale 2,5 kg drobka nechat o hladu? Takže Nux vomica bylo to spouštědlo ….

 

Bolo to cca 10 rokov dozadu. Moja bývalá kolegyňa z práce a zároveň kamarátka Soňa, ktorá dnes už prednáša v Bratislave na škole homeopatie, predtým túto školu len študovala. Pomohla mi pri psychických potiažach a zachránila ma pred operáciou, tiež mi vysvetlila riziká očkovania a pod.. Som šťastná, že som ju spoznala a zároveň mi otvorila oči a ukázala, že existuje aj iná cesta.. lepšia cesta s otvorenou mysľou.. ?❤️.

 

Dcerce chtěli trhat nosní mandle pod narkózou. Už v tu dobu měla takový trauma z doktorů, že jsem věděla, že ani náhodou. Začala jsem studovat homeopatickou školu v Praze a jedem na tom celá rodina ?.

 

U mně to byla zoufalost. Asi tak 20 let mi zpočátku úspěšně, později už neúspěšně na alergologii potlačovali projevy alergií na kde co. Léky už přestaly zabírat. Když už jsem nebyla schopna ani udělat běžný domácí úklid bez toho, abych pak nebyla dva dny totálně odrovnaná, nateklá a ukýchaná k smrti, hledala jsem jinou pomoc, než klasickou medicínu. Stálo mně to tentokrát cca 4 roky času, po který jsem nejedla potraviny, které neprošly „měřením“, užívala homeopatika a ke konci pak už jen po nějaký čas akupunkturní jehlička do ucha. Už je to od té doby zase dost let, co se má imunita spravila natolik, že žádné příznaky alergických reakcí nemám. Občas, když si vzpomene vir a chce vyhodit opar, vezmu si Rhus toxicodendron a v tu ránu je klid. Takže nepátrám, co v nich je nebo není, podstatné je, že mi pomohla jak homeopatka, tak homeopatika, která mi předepsala.

 

Homeopatika mě zachránila před neskutečnou bolesti krční páteře (výhřez plotýnky s útlakem na nervový kořen) užívám dál před plánovanou operací.

 

Synovo zdraví. Po roce užívání je jak rybka❤️.

 

Kojení ❤️ potřebovala jsem více mlíčka ?.

 

Každým dnem čekáme narození chlapečka a mám už homeopatika připravená ❤️, beru už do porodnice k porodu ❤️.

 

Začala jsem léčit kytky. No a když to funguje u kytek….?. Jsem profesionální zahradnice, a zákazníci chemické přípravky na škůdce i choroby dost omezují. Což je fajn. Děkuji tímto slimákům, u kterých to před několika lety začalo. Díky nim jsem se šla vzdělávat víc na HA v Praze?.

 

Narození dcerky?.

 

Ne-moc, bez-moc… Dle zkušenosti – lepší varianta – člověka „zapnout“ homeopatiky, než“ vypnout“ farmaky s vedlejšími účinky…

 

Máme úžasnou pediatričku co homeopatii dělá, a je toho názoru, že chemie se může nasadit vždycky.
Naštěstí nám homeopatikum zabírá ?.

 

Mne též zdraví, zachránili mi život a jsem za ně moc vděčná. Léčím celou rodinou ?❤.

 

Rada od rodinného příslušníka na operaci zubu.

 

Slyšela jsem o tom a jsem fanda do všeho „jinak“. A opakovaně jsem si na sobě i rodině vyzkoušela,ze to funguje.
Dlouhodobě jsem používala na ekzém.
Dětem na teplotu, zuby.

A loni jste mi hodně pomohla ?

 

Sestřenice léčila homeopatiky i koně.

 

Více než před 25 lety mě trápily vleklé opakující se zdravotní potíže, se kterými si klasická medicína nevěděla rady. V té době se moje praktická lékařka začala věnovat homeopatii a nabídla mi tuto možnost. A všechny zdravotní problémy postupně vymizely. Sama jsem se pak o homeopatii začala zajímat. Nejdříve informace z knížek a následně jsem ji i vystudovala.

 

Já věřím homeopatce, teď bych potřebovala něco na únavový syndrom. Candida mi rozjela vleklou únavu šíleně.

 

Pediatr

 

U mě zoufalost a zklamání z klasických léků a doktorů… Vše jsem vyčerpala a doktoři na mě házeli bobek… Tak jsem hledala jinou cestu… a byl to nejlepší nápad, co mě napadl ???. No zkusit to před klasickou léčbou a hned v mládí… mohla jsem být dnes zdravá, jako řípa a ne id ?.

 

U kamaráda bolest skrz ostruhu na noze. U mě kojení a prostě i láska k sobě, přírodě a nechuť se cpát Léky.

 

Přes kamarádku homeopatku se mi odstranila migréna i síla artrotickych bolestí, chválím a doporučuji!

 

Nekonečný boj se záněty, jediné co zabralo po x letech antibiotik, milovaná homeopatika!

 

Nějaká vnitřní touha, žádné specifické potíže. Ale poslalo mě to na divokou cestu sama k sobě. Slupky cibule jen létaly ? a stále létají, už od 2004, jen teď už nejen díky homeopatii.

 

Rada lékaře ?.

 

Mám alergii na trávu, břízu.. vždy jsem si brala klasické léky a po narození dcery, jsem našla cestu k homeopatii, když jsem už nechtěla brát chemické léky, aby jí to neublížilo skrze kojení. Světe div se, ale homeopatie fungovala lépe než klasické léky na alergii .

 

Byla to intolerance na chemii.

 

Léčba angíny tzv. spálové, bez návratu, ti co léčili ATB 5 x zpět.

 

Už je to víc než 19 let, skvělý pan doktor, pediatr, tenkrát těhotná jsem zaklepala na dveře s otázkou, zda mají místečko pro mé zatím nenarozené miminko….jeho odpověď byla: ano, ale nejdřív musíme vyléčit váš palec na noze, nejlépe než půjdete do nemocnice, což bylo za pár dní. Pak se mně zeptal, zda jsem slyšela o homeopatii? Přiznám se, že jsem si kupovala časopisy s tímto tématem, ale v té době až tak moc toho nebylo, takže já celá šťastná odpověděla, že vím, že existuje, ale zatím jsem nic neužívala, ale ráda bych ? A tak mi pan doktor vše napsal a vysvětlil, co mám dělat skrze můj zanícený palec a pak jsme se domluvili, že budu rodit za pomoci homeopatie. Dal mi seznam homeopatik i s tahákem, jak používat, samozřejmě i na podporu laktace…. V porodnici na mně hleděli s odstupem, ale mohla jsem si „cucat“ homeopatika…. Vše dopadlo dobře, narodila se zdravá dcerka, do porodnice jsem měla zahojený palec, a od té doby se snažíme řešit vše homeopatií ? Takže děkuji pane doktore ♥️.

 

Já se s nimi poprvé setkala asi ve stresové situaci.. u prvního dítěte… Ale to mi přinesla švagrová a nebylo to úplně z vlastní vůle… Tudíž jsem neviděla až takový přínos že bych u homeopatik potřebovala zůstat. Ale u třetího dítěte se nám po očkování hexou objevili NÚ, kdy syn neutišitelně plakal několik dní a nocí. Nic nezabíralo až zoufalá jsem se svěřila kamarádce, ta nám poradila, co zkusit a syn po několika hodinách neskutečně zlepšení. Od té doby mám doma takovou sbírku pro první pomoc. Nejednou jsme využili. Nejstarší dcera si je chválí i na alergii, že je to lepší než klasické léky, protože ty by musela brát od jara do podzimu… Ale s homeopatiky obtíže pominuly mnohem dřív a teď je vůbec řešit nemusí.

 

Mě homeopatie pomáhá od alergií… Klasická léčba nepomohla. Homeopatika pomáhají.

 

Môj zubár…dve štvorhodinové operácie ďasien… predpríprava… po zákrokoch žiadny problém… žiadny opuch… žiadna bolesť… a ani jedna jediná tabletka… Milujem homeopatiká ?.

 

Dětská lékařka – po náročném porodu pomocí homeopatie pomohla mně i dceři a pak už jsem řešila pomocí homeo vše u sebe i u dětí a dnes řeším homeopatiky i problémy našeho psa?.

 

První setkání s homeopatií bylo před 17ti lety, po narození dcery. Dcera byla velmi často nemocná, a já se už nemohla dívat na to množství chemie, co musela užívat v antibiotikách a jiných lécích. Měla jsem velké štěstí na pediatričku, která mi homeopatii doporučila. S homeopatiky jsme zvládly časté angíny, záněty dutin, vysoké horečky, trhání zubů na rovnátka… Jsem paní doktorce velmi vděčná, že mi k tomu přivedla. Dodnes používáme všichni.

 

U mě u první dcery nevolnosti v autě a u druhé kojení. Povedlo se krásných 16 měsíců!

 

Bylo mi 18. Má ženská lékařka mi řekla, že když nebudu jíst její prášky (hormony) a maso, tak že nebudu mít menstruaci a ať si najdu jiného lékaře (po pul roce užívání 4,5% hormonu jsem je dále nechtěla brát a s jejich vysazením má perioda opět zmizela). Šla jsem tedy ke své praktické lékařce a po hodině a půl “otázek & odpovědí” mi dala homeopatické kuličky (Sepii) a perioda se opět dostavila. To byl rok 1998. Od té doby je homeopatie součástí mého života.

 

Před lety jsem kráčela na kosmetiku, na chodnících byly zmrazky, uklouzla jsem nešťastným a nevysvětlitelným způsobem (rozbitá kolena a zároveň rána do hlavy v týlu). Vešla jsem do salonu úplně roztřesená, paní kosmetička mi podala dvě mrňavé kuličky (podle ni koule) a mně bylo po chvilce úplně normálně. Od té doby se o homeopatii a minerálních solích bavíme, paní se školí často a když se objevilo na netu jméno Spáčilová, bylo mi hned jasné, že tato krásná a chytrá dívka je studna pomoci v různých problémech.

 

Lékař dětí.

 

Moje mamka, dcerka když měla asi měsíc začala trpět na koliky a bolesti bříška, homeopatika nás doslova zachránila.

 

Manžel tomu moc nevěří, ale vždy když dáme homeopatika našim synům v kojeneckém věku, tak vidí, že to zabere?. Sám je ještě nezkusil, já je sem tam beru. Pomohly mi u prvního porodu císařem, nepotřebovala jsem žádné léky proti bolesti.

 

Zkušenost kamarádky. Jen mám problém si je zapamatovat co je na co. Teď zrovna hledám, který z těch, co mám je na opuchy ??.

 

Snaha pomoci sama sobě a svým nejbližším. A už přes 20 let se mi to s pomocí homeopatie daří. Homeopatie je mou pomocnicí, ochránkyní a v první řadě jednou z mých lásek největších.

 

Už v těhotenství jsem přešla na přírodní kosmetiku a drogerii, také se snažím jíst co nejkvalitnější jídlo a případnou „léčbu“ také chci nahradit a to hlavně u syna, který zatím nebyl nemocný. Nemám ale dost informací a zkušeností. Mám pár knih, ale upřímně, mám v tom spíš zmatek.

 

Mne přivedl k homeopatii také můj pes. Oklikou přes Bachovy bylinky. V požehnaném veku 14 let ohluchl a téměř oslepl, a nedokázal se s novou situací vyrovnat. Málem nám lezl po stěnách. Potom nám homeopatka sestavila kapky, Ringovi přímo na tělo. A pes se uklidnil, a byl s námi ještě další téměř 4 roky. On nevěděl, co dostává, že vůbec něco dostává. A pomohlo to. To mě přesvědčilo. Od kapek byl už jen krok ke globulím. Např. Hekla lava proti bolavé patě.

 

Jak to celé dopadlo

 

  • Rada kamarádky či kolegyně: 9
  • Nedůvěra v klasickou medicínu: 3
  • Mateřství (těhotenství, kojení) a skrz děti: 18
  • Chronická nemoc: 9
  • Lékař: 12
  • Domácí mazlíčci a kytky: 5

 

 

Tady je snadné řešení, jak si u běžných potíží homeopaticky pomoci sami, aniž byste se ztratili

v přemíře informací a tápali v potencích a dávkování 

Ukážu vám, jak si i bez roků strávených studiem pořídit jen ta potřebná homeopatika 
 a mít doma po ruce vše, co budete potřebovat.

 

Přestože je homeopatie neustále zatracovaná,  že je to placebo, je to prý jen “cukr” a prý je nevědecká, přesto ji používá anglická královská rodina, představitelé mnohých zemí světa a stovky slavných osobností? (Clinton, Tony Blair, Mahatma Gandhi, Johan Wolfgang Goethe, 7 papežů (Leo XII, Gregory XVI, Pius IX, X, XII; Pavel VI, Jan Pavel II), Charles Darwin, Ludwig van Beethoven, Richard Wagne, Catherine Zeta-Jones, Tina Turner, Cher…)

Vám to ale nemusím povídat. Vy máte s homeopatií vlastní skvělé zkušenosti. Kdo ji pozná na vlastní kůže (nebo u svých dětí), nepotřebuje, aby ho kdokoliv přesvědčoval, jednoduše ví…

Když se ptám lidí okolo a také těch, kteří mě sledují, často narážím na několik překážek, která vám brání homeopatii používat:

  • “Já vím, že funguje, ale neumím si vůbec homeopatikum vybrat. Nevyznám se v tom, potřebovala bych jasně vědět, co je na rýmu, co je na kašel, co na nespavost…”
  • “Zažila jsem na sobě, jak mi homeopatie už několikrát pomohla. Ráda si o ní čtu, líbí se mi, že je tak mocná, ale sami se v tom vůbec nevyznám. Ale já bych chtěla ji umět používat aspoň pro vlastní potřebu a pro své děti.”
  • “Někdy i vím, co by mi (dětem) pomohlo, ale pak se ztratím v těch různých potencích a i v dávkování.”
  • “Mám doma několik knih a sleduji články o homeopatii. No přijde mi to jako “džungle” a jsem z toho jelen, co si mám vzít.”

Moc dobře vám rozumím. Já také začínala a vím, jaký guláš na začátku člověk má v hlavě, když potřebuje vyřešit nějakou situaci /teplotu, zvracení, průjem, bolest v krku…

 

VAROVÁNÍ: Budou vás považovat za homeopata

Perfektní řešení, jak se v homeopatii neztratit

a vyléčit sebe i celou rodinu.

 

⇒ Vytvořila jsem návod, se kterým to zvládnete i vy. Vrátila jsem se v myšlenkách zpět ke svým začátkům a vytvořila Domácí lékárničku tak, aby byla maximálně srozumitelná, stručná a zároveň pomohla ve všech běžných situacích, které nás potkávají.

⇒ Doporučuji pouze ta nejběžnější homeopatika.

⇒ U každého víte jasnou potenci a dávkování.

Dala jsem si záležet a vytvořila k Domácí lékárničce také seznam homeopatik, které je potřeba doma mít. Vy totiž potřebujete homeopatikum hned podat a často to trvá, než je vám v lékárně objednají. Navíc u těch akutních nemocí se projevy docela rychle mění a druhý den potřebujete už třeba úplně jiné. Dám příklad: Napřed teče z nosu jak z kohoutku a potřebujete Alium cepa. Druhý den zhoustne a už potřebujete například Pulsatillu. Proto je dobré mít ten základ doma – být vybaveni.

Více o Domácí lékárničce se dozvíte kliknutím ZDE>>

“Tento skvělý e-book by měli mít doma všichni, které oslovuje homeopatie – ať už s ní mají nějaké zkušenosti či nikoli. E-book je natolik rozsáhlý, aby si ten správný homeopatický lék pro sebe na míru našel opravdu úplně každý. Zároveň velmi přehledný, že se v něm dokáže zorientovat i laik. Líbí se mi dělení dle jednotlivých zdravotních obtíží. Našla jsem v něm vše, co kdy trápilo naši rodinu. A mnohem víc. Díky za skvělou příručku a velmi praktický seznam a tahák.”

“Dlouho jsem čekala na knihu, která by mi polopatě vysvětlila, proč a jak používat homeopatika. A tento e-book mi dal dokonce více! Je to jednoduchý návod, kde najdete homeopatikum na své potíže a rovnou i s informací, jak ho používat. Konečně! A když v e-booku hledáte, pomůžou vám obrázky na jednotlivých stranách, které jsou vám super tahákem. Navíc seznam homeopatik k vytisknutí, vlastně zmenšený e-book jako tahák, prostě super! Děkuji!”

Něco takového potřebuji, podívám se.

 

K e-booku Domácí lékárnička automaticky získáváte další bonusy. Nejužitečnější vám bude Seznam k nákupu.

 

 

Mrknu se na Domácí lékárničku.

 

error: Content is protected !!