Soli jako prevence

Dovolenou máme často spojenou s cestováním a ne každý zvládá dopravní prostředky levou zadní. Obzvláště děti nemají daleko k nevolnosti, ale i dospělí znají tyto nepříjemné pocity. Tkáňové (Schüsslerovy) soli mohou být skvělou prevencí nevolnosti v dopravním prostředcích. Přesto je dobré dodržovat základní opatření:

Základní opatření

Seďte vpředu: Při cestování autem si vyberte sedadlo spolujezdce. V autobuse je ideální sedět blízko řidiče. Soustřeďte se na horizont: Sledujte pevný bod na horizontu, abyste zmírnili pocity nevolnosti. Vyhněte se těžkým jídlům: Před cestou nejezte těžká, mastná nebo kořeněná jídla. Čerstvý vzduch: Pravidelně větrejte a dýchejte čerstvý vzduch. Můžete si také dopomoci mátovým či zázvorovým bonbonem. Hydratace: Pijte dostatek vody, ale vyhněte se kofeinu a alkoholu.

Schüsslerovy soli a nevolnost

Nyní zpět k Schüsslerovým solím. Schüsslerovy soli podporují zdravou funkci buněk a celého organismu. Jsou známy svou schopností předcházet různým nepříjemnostem včetně cestovní nevolnosti. Přirozené složení: Neobsahují chemické přísady a jsou šetrné k tělu. Podpora rovnováhy: Pomáhají udržet vnitřní rovnováhu těla, což je klíčové při prevenci nevolnosti. Snadné užívání: Jsou dostupné ve formě tablet, které můžete snadno užívat před a během cestování. Je možné si z nich také připravit nápoj rozpuštěním ve vodě.

Začněte se solemi včas

Pokud dáváte přednost alternativním přístupům, můžete vyzkoušet Schüsslerovy soli. Ideální je začít je (užívat) podávat 14 dnů před plánovanou cestou. U dospělého jsou dostačující 3 tablety denně od každé soli, u dětí 1 – 2 tablety denně. Vezměte si denní dávku i před jízdou.

Schüsslerovy soli jsou i pro mazlíčky

Schüsslerovy soli jsou vhodné i pro vaše mazlíčky. V závislosti na hmotnosti přizpůsobte počet tablet. Nemusíte se obávat předávkování, soli jsou bezpečné i mnohem vyšších dávkách. U zvířat je ideální je rozpustit ve vodě a dát vypít. Jejich chuť je neutrální.

 

Nápoj ze solí

 

Já osobně nejraději užívám soli rozpuštěné ve vodě. Denní dávku rozpustím v 1,5 l vody a během dne ji popíjím. Nemusím si 3 x denně myslet na tablety a denně cucat například 20 tablet.

 

Schüsslerovy soli na prevenci kinetózy

 

Sůl č. 3 Ferrum phosphoricum

 

Tato sůl pomáhá zvýšit příjem kyslíku v mozku, který se ve stresové situaci rychleji spotřebovává. Pohyb dopravního prostředku už pak nebude tak zatěžující.

 

Sůl č. 7 Magnesium phosphoricum

 

Tato sůl zmírňuje dráždivost autonomních center a také tlumí přenosovou rychlost nervových impulsů. Hořčík uvolňuje napětí a podrážděnost. Také je prevencí překyselení organismu.

 

Sůl č. 8 Natrium chloratum

 

Tato sůl má na starosti vodní hospodářství a zabraňuje nedostatku tekutiny v mozku. Následně umožňuje optimální přenos a využití kyslíku nejen v mozku. Pomáhá také udržet optimální pH. Uvolňuje úzkost a uklidní vás.

 

 

Sůl č. 9 Natrium phosphoricum

 

Nástupem stresu dochází k překyselení organismu. Tato sůl pomáhá udržet správné pH. Ovlivněním metabolismu lipidů také snižuje potřebu zvracet a snižuje také svalový třes.

 

 

Schüsslerovy soli můžete kombinovat i s homeopatiky. Jaká použít u nevolnosti najdete v článku Cestovní nevolnost.

 

JAK PROŽÍT DOVOLENOU (VÝLET) V KLIDU

A BEZ NEPŘÍJEMNOSTÍ (se solemi v baťůžku)

ZÁKONY SCHVÁLNOSTI FUNGUJÍ DOKONALE. NĚCO SE STANE ZROVNA TEHDY, KDYŽ SE TO ALE VŮBEC NEHODÍ.

 

✈🛶🚗🚲 Téměř celý rok se těšíte na dovolenou a moc vám záleží na tom, aby se povedla. Sníte o pohodě a klidu nebo o aktivní dovolené, kde naberete síly a vypnete hlavu. Zdravotní komplikace jsou to poslední, po čem toužíte. To už je příjemnější si tím projít doma. Navíc shánět léky Schüsslerovy soli někde na cestách může být komplikované (nemožné).
✈🛶🚗🚲 Čeká vás dovolená nebo výlet a možná už v hlavě připravujete záchranné scénáře na situace jako je úpal, namožené svaly, zažívací problémy (zvracení, průjem, zácpa) nebo jiné další neduhy. Jste alternativně laděni a dáváte přednost přírodním řešením? Soli jsou skvělé volba, aby vás zdravotní potíže nezkazily dovolenou.
✈🛶🚗🚲 Možná jste už na vlastní kůži zažili, jak umí potrápit cestovatelský průjem. Místo odpočinku nebo poznávání jiné krajiny jste na hotelu a trpíte. Je to jak ze špatného filmu, pravý opak vaši vysněné představy.

KAŽDÝ ROK DOSTÁVÁM PŘED LETNÍ SEZÓNOU ŘADU DOTAZŮ OHLEDNĚ TOHO, JAKÉ SOLI SI VZÍT NA DOVOLENOU. PŘIPRAVTE SE NA MOŽNÉ ZDRAVOTNÍ PROBLÉMY AŤ UŽ CESTUJETE NA DOVOLENOU SAMI NEBO S DĚTMI. PORADÍM VÁM, JAK SI ZAŘÍDIT VŠE POTŘEBNÉ, ABY VÁS NA DOVOLENÉ NIC NEPŘEKVAPILO.

✈🛶🚗🚲

Ukázka z e-booku Cestuj v klidu aneb soli do baťůžku:

 

Na dovolená nás může překvapit mnoho situací a v e-booku najdete návody k těmto situacím:

 

Cestovní nevolnost

Strach z létání

Průjem

Nevolnost a zvracení

Po fyzické zátěži

Poštípání hmyzem

Bolest

Teplota

Bolest v krku

Zánět spojivek

Opar

Sluníčko

Úrazy

 

Přesně něco takového potřebuji!

Klikněte pro víc informací zde>>.

error: Content is protected !!