Bodnutí včelou je nejen nepříjemné

 

Poslední dobou hodně lidí v mém okolí bodla včela. Naštěstí mě ne, ono to totiž pekelně bolí a taky nemusím mít vše. Kamarádku dokonce píchla včela do obličeje a pro otok skoro neviděla na oči – to nemluvím o tom, že vypadala jak vypadala.

 

Alergie na včelí jed

 

Mnozí jsou na včelí jed alergičtí. Tady platí zásada – okamžitě do nemocnice nebo použijte léky, které máte doma pro tento případ. Homeopatika a soli použijte jako doplněk nebo je užívejte po cestě k lékaři. Ta reakce je u alergie tak silná, že může jít o život.

 

Rychlost je důležitá

 

Vždy homeopatikum a případně Schüsslerovy soli začněte užívat okamžitě po bodnutí včelou. Pokud je nemáte, čím dříve začnete, tím rychleji pocítíte úlevu. Při okamžitém užívání můžete jednak snížit bolestivost, ale hlavně nemusí vzniknout ani takový otok. Pokud už je okolí oteklé, pomohou otok vstřebat.

 

Homeopatikum první volby u bodnutí včelou

 

Po bodnutí včelou ihned začněte užívat homeopatikum Apis mellifica 30 CH (popřípadě 15 CH). Reakce těla na včelí jed je rychlá, proto je vhodnější (účinnější) vyšší potence. Dalším důvodem je případná alergie (na včelí jed). Homeopatika jsou sice informační, ale nízké potence mohou ještě nějakou molekulu jedu obsahovat – proto nejsou ty nízké (5 nebo 9 CH) pro alergiky vhodná. 

 

Apis mellifica 30 (15) CH

 

V první chvíli užívejte Apis každých 5 minut. Zjednodušeně řečeno – jakmile jednu globuli docucáte, hned si můžete vzít další. Časté užívání je dostačující první hodinu až dvě. Poté stačí brát po hodině nebo i v delším intervalu. Ideální je řídit se danou situací – kdykoliv vnímáte, že se vrací bolest nebo otok, je čas na další dávku. 

 

 

Homeopatikum Apis můžete doplnit homeopatikem zmírňujícím alergickou reakci – Poumon histamine 30 CH.

 

 

Schüsslerovy soli

 

Homeopatikum Apis (Poumon) můžete doplnit Schüsslerovými solemi. Společným užíváním docílíte rychlejší úlevy. Stejně tak je vhodné doplnit ještě čímkoliv zevně. Ať už máte přípravek z lékárny nebo klidně babskou radu.

 

 

Č. 4 Kalium chloratum

 

Je to sůl první volby. Má v obraze jednak otok a také napomáhá vylučování toxických látek (včelí jed). 

Dávkování: Nejprve každých 15 minut 1 tabletu. Po zlepšení stačí do úplného odeznění potíží 6 tablet denně po dobu 2 – 3 dnů. Stejné dávkování můžete použít u dětí.

 

 

Dále budou užitečné soli č. 2 Calcium phosphoricum (regenerace), č. 8 Natrium chloratum (otok) a u velké bolestivosti také sůl č. 7 Magnesium phoshoricum. Zpočátku užívejte stejně jako u první soli (Kalium chloratum) každých 15 minut, později stačí 6 tablet denně. Můžete si z tablet připravit nápoj a ten popíjet.

 

 

Zevní aplikace

 

Já osobně mám skvělé zkušenosti s cibulí. Když se stalo, že mne bodla včela a já jak to občas chodí, neměla jsem u sebe žádná homeopatika, první jsem běžela do obchodu a koupila si cibuli. Možná znáte babské rady typu ocet nebo citron. Poslední dobou jsem si obecně na štípance oblíbila bylinný S.O.S. sprej. Jeho základem je aloe vera a obsahuje dalších 19 bylin. Když jej mám navíc vychlazený v lednici, pomáhá ještě lépe. Jedná se o výrobek od Eurony, ale na trhu jsou určitě i další podobné produkty. Pokud vás zajímá přímo S.O.S. sprej, můžete se více dozvědět na mém druhém webu ZDE>>.

 

 

JAK PROŽÍT DOVOLENOU (VÝLET) V KLIDU

A BEZ NEPŘÍJEMNOSTÍ

TADY JE PERFEKTNÍ ŘEŠENÍ TOHO, ABY NEMOC NEZKAZILA VAŠI VYSNĚNOU PŘEDSTAVU

 

Co nakoupit? Co zabalit? Jak používat? Chci vám vše maximálně zjednodušit. Všechny odpovědi najdete v tomto e-booku. Budete vědět, jaká homeopatika v dané situaci použít. Podle bonusu nakoupíte doporučenou lékárničku. Získáte tahák na cesty – stručnou tabulku s použitím uvedených homeopatik.

 

 

🌞 Téměř celý rok se těšíte na dovolenou a moc vám záleží na tom, aby se povedla. Sníte o pohodě a klidu nebo o aktivní dovolené, kde naberete síly a vypnete hlavu. Zdravotní komplikace jsou to poslední, po čem toužíte. To už je příjemnější si tím projít doma. Navíc shánět léky (homeopatika) někde na cestách může být komplikované (nemožné).

🌞 Čeká vás dovolená nebo výlet a možná už v hlavě připravujete záchranné scénáře na situace jako je klíště, úpal, namožené svaly, zažívací problémy (zvracení, průjem, zácpa) nebo jiné další neduhy. Jste alternativně laděni a dáváte přednost přírodním řešením. Homeopatie je skvělá, jen co si vzít a jak homeopatika používat.

🌞 Možná jste už na vlastní kůži zažili, jak umí potrápit cestovatelský průjem. Místo odpočinku nebo poznávání jiné krajiny jste na hotelu a trpíte. Je to jak ze špatného filmu, pravý opak vaši vysněné představy.

🌞 Možná už máte v knihovničce jednu nebo i více knih o homeopatii. Líbilo by se vám je umět používat, ale… Knihy často zmiňují okolo 200 různých homeopatik – a není jednoduché z nich vybrat ta, které budete nejspíš na cestách potřebovat. Když se něco stane, nestáčí vám vědět, co potřebujete – potřebujete homeopatikum mít. Co teď? Je pozdě je shánět, ne všude jsou k mání.

Kapitoly e-booku Cestovní lékárnička

 

Bolest – Bolest v krku – Cestovní nevolnost – Nevolnost a zvracení – Opar – Po fyzické zátěži – Poštípání hmyzem – Průjem – Spálení – Strach z létání – Teplota – Úpal – Úrazy – Zánět spojivek – Žahnutí medúzou

 

 

To mě zajímá, podívám se na víc informací  o CESTOVNÍ LÉKÁRNIČCE

 

error: Content is protected !!