Artróza

 

Artróza (osteoartróza) je degenerativní onemocnění kloubů a týká se spíš starší generace. Při vysokém zatížení kloubů mohou být ale postiženi i mladší lidé. Artróza trápí asi 30 procent lidí starších 65 let. Schüsslerovy soli mohou zmírnit zánět a bolest. Také i zde platí, že důležitá je prevence. 

 

Artróza a artritida

 

Možná vás napadá otázka, jaký je rozdíl mezi artrózou i artritidou? Artróza je opotřebení kloubů, které přesahuje obvyklou úroveň opotřebení související s věkem. Jako všechny lékařské termíny názvy končící na -itis (-ida), označují zánět. V medicíně se vše škatulkuje a dává do krabic (diagnózy), ale tyto nemoci mají mnoho společného. Opotřebení vytváří záněty a naopak záněty mohou vést k většímu opotřebení. Kromě omezení pohybu je hlavním problémem bolest.

 

Vývoj artrózy

 

Obvykle nejprve zaznamenáme napětí ve svalech a šlachách a první bolesti. Jak si ulevujeme, dochází ke změně držení těla  a přetěžujeme druhou stranu těla. Jak potíže postupují, objevuje se bolest i v klidu bez zátěže. Klouby vržou, otékají (Tvoří se výpotek.) a je zde sklon k zánětům. Postupně to může vést k omezení pohybu až nestabilitě kloubuVčasné a zejména preventivní podávání Schüsslerových solí má skvělé výsledky. 

 

Schüsslerovy soli u artrózy

 

Schüsslerovy soli vyladí procesy v těle a buď jsou prevencí, léčbou nebo alespoň zpomalí vývoj a sníží bolestivost (zánět, otok). Důvodů, proč k artróze dochází, je mnoho a tak i podání solí se může u jednotlivých lidí lišit. Níže popisuji, jakou funkci daná sůl a jak tělu doplnění pomáhá.

 

Sůl č. 1 Calcuim fluoratum

 

Její nedostatek způsobuje napětí ve svalech i šlachách a ztuhlost kloubů. Fluorid vápenatý (Calcium fluoratum)  je jednou ze základních složek kostí. Tento minerál je zejména důležitý, aby kost byla dostatečně pružná (v oblasti kloubů). Nedostatek soli Calcium fluoratum se nejčastěji projeví  v bedrech a také vznikají patní ostruhy. 

 

Sůl č. 2 Calcium phosphoricum

 

Její nedostatek způsobuje svalové napětí v okolí kloubů. Známkou toho, že chybí Calcium phosphoricum, může být bolest, ztuhlost a omezený pohyb. Známkou nedostatku bývají bolesti ve velkých kloubech a také revmatické bolesti kloubů při změnách počasí, průvanu nebo u nachlazení. Dna s otoky kloubů a nesnesitelná bolest mohou být také způsobeny nedostatkem tohoto minerálu.

 

Sůl č. 3 Ferrum phosphoricum

 

Je vhodná na všechny záněty v prvním stupni (počátek). Pokud se v kloubech nahromadily odpadní látky, škodliviny nebo patogeny, tělo to potřebuje dát do pořádku a zvýší v postižené oblasti průtok krve a metabolismus (spotřebovává více železa). Vnímáme pulzující bolest, lokální teplo a otok (zánět). Zásoby železa se vyčerpávají a pokud není doplněno, zánět se může stát chronickým (také bolest). 

 

Sůl č. 6 Kalium sulfuricum

 

Tato sůl je potřebná v pokročilejším stadiu. Klouby vržou a praskají. Kalium sulfuricum podporuje funkci jater, které jsou hlavním orgánem pro detoxikaci těla. Pokud tělo nestíhá vyloučit látky jako jsou kyseliny a toxiny, může se stát, že v důsledku toho je narušena právě funkce kloubů. Tyto tkáně mohou dlouhou dobu tento stav kompenzovat, ale vlivem přetížení může dojít k revmatickým onemocněním s odpovídajícími příznaky, včetně příznaků zánětu.

 

Sůl č. 7 Magnesium phosphoricum

 

Je základní solí na bolest a uvolňuje napětí. Nejvhodnější formou pro užívání je horký nápoj = „horká sedmička“. Připravíte si jej tak, že 10 tablet soli č. 7 Magnesium phosphoricum rozpustíte v šálku horké vody a popíjíte. Ideální je každý doušek poválet na jazyku a pak teprve spolknout. 

 

Sůl č. 8 Natrium chloratum

 

Při nedostatku chloridu sodného nedostávají buňky v kloubu dostatek tekutiny a tím i živin, pak ztrácí pohyblivost a může docházet k vysychání kloubního mazu a k bolesti. Praskání v kloubech nebo časté výrony kotníku při chůzi bývají známkou nedostatku této soli. Při nedostatku minerálu této soli může meziobratlová ploténka ztratit svou pružnost a může dojít k výhřezu ploténky.

 

Sůl č. 9 Natrium phosphoricum

 

Je téměř jisté, že bude potřeba tělo podpořit v odkyselení. Současný způsob života (stres a nevyvážená strava) podporuje přebytek kyselin v těle (překyselení). Fosforečnan sodný (Natrium phosphoricum) reguluje rovnováhu kyselin. Při nedostatku této soli tělo nestíhá vylučovat odpadní látky, kyseliny a toxiny. Tělo pak zvolí náhradní mechanismus, kam to vše uklidit a mohou to být klouby. Navíc nedostatek vede k přibírání na váze, což je další faktor pro přetížení kloubů.

 

Sůl č. 11 Silicea

 

Tato sůl je základním kamenem pojivové tkáně. Podporuje mechanickou pevnost a zároveň pružnost. Křemík se účastní tvorby kolagenových vláken, které jsou potřebná v kostech a také v chrupavce, šlachách a vazech. Křemík spolu s dalšími minerály (vápník, fosfor, hořčík) tvoří kostní hmotu. 

 

 

 

Kúra na prevenci a počáteční stadia:

 

Udělejte si 3měsíční až půlroční kúru (podle závažnosti): 1+3+9+11 Užívejte denně 6 tablet od každé soli (Calcium fluoratum, Ferrum phosphoricum, Natrium phosphoricum a Silicea). Popřípadě přidejte další soli podle vašich projevů. Můžete také využít moje poradenství po e-mailu a já vám připravím rozpis šitý na míru přímo pro vás. Více ZDE>>.

 

 

 

Víte, že za každičkou nemocí se skrývá nedostatek některé životně důležité soli?

 

Když nám něco je, není to žádná hitparáda:

  • nemůžu dělat, co mě baví
  • pro bolest nemohu kolikrát ani chodit
  • obtěžuji svými stavy okolí, to mě pak trápí ještě o to víc
  • bolestivost a omezení nám berou životní elán a není se čemu divit, že nemáme na nic náladu
  • nemoc nás může omezovat v práci a přitom každá koruna se hodí
  • někdy máte pocit, že z toho bludného kruhu ani není cesta ven, už nevidíte ani možné řešení
  • je to nahoru a dolů, chvíli to nějak dáváme a pak pak nanovo
  • každý problém nám “otravuje” život a nejsme tak šťastní a spokojení

 

Mám pro vás řešení šité přímo pro vás!

 

Oceníte, že se jedná:

  • přírodní cestu
  • není potřeba žádné dlouhé studium (nepotřebujete k tomu medicínu.)
  • spoustu běžných potíží zvládnete sami i bez doktora
  • bez vedlejších účinků (Nemusíte se obávat, že něco pokazíte.)
  • vhodné i pro malé děti a těhotné
  • jednoduchou a zároveň účinnou metodu
  • koupíte na každém lékárenském e-shopu (Bude je mít skladem možná i lékárna, pokud jsou alespoň malinko alternativně ladění nebo objednají do druhého dne)

 

“Líbí se mi Schüslerovy soli, dle testů jsem je začala používat a nechala jsem si asi po půl roce udělat krevní obraz a pan doktor byl sám velice překvapen, že ač je mi 50 let pryč, tak moje výsledky krve byly naprosto vynikající a i se tak cítím. Tato metoda léčení je jednoduchá a nezatěžuje organismus. Doporučuji ji každému.

 

“Díky webu homeoporadna.eu, jsem se dozvěděla spoustu informací o léčbě homeopatiky, ale především jsem se seznámila se Schüsslerovými solemi. Vyzkoušela jsem je a spolu s homeopatiky je doporučuji všem kolem sebe. Velice mi pomáhají vždy když potřebuji. Úspěšně jsem se zbavila bolestí dásní (když ani lékař si již se mnou nevěděl rady), pomohly mi při detoxikaci organismu a byl by to dlouhý seznam potíží, při kterých mi homeopatie a soli pomohly.

Jsem moc ráda, že web homeoporadna.eu existuje a já mohu kdykoli web navštívit a najdu, zde co potřebuji. Zakoupila jsem si také e-book Domácí lékárnička a tabulku Schüsslerovy soli, které mám stále po ruce. Moc děkuji i za podnětná videa, která pravidelně sleduji a těším se na další.”

 

SCHÜSSLEROVY SOLI jsou jednoduše dokonalé pro samoléčbu

 

= umí hodně pomoci, vystačíte si s minimem informací, jsou běžně k dostání a nemusíte se obávat, že něco pokazíte.

Nejpodstatnější informace o solích jsem rozčlenila do 2 e-booků. V prvním (Schüsslerovy soli) porozumíte významu dané soli v těle a následuje seznam nemocí, které daná sůl léčí. Díky druhému e-booku (Vizuální diagnostika) si vyberete pro vás prospěšnou sůl podle obličeje.

 

 

To ještě není zdaleka vše

 

Získáváte k balíčku BONUS navíc v hodnotě 350 Kč: e-book Soli podle onemocnění. Zejména na začátku oceníte jeho praktičnost. Nemoci jsou seřazeny abecedně au každé nemoci uvádím nejpoužívanější směs. Uvedu příklad. Máte rýmu a jako úplný začátečník potřebujete hned jasnou odpověď, jaké soli vám pomohou. Tady u rýmy najdete směs solí 3 a 8 (č. 3 Ferrum phosphoricum a č. 8 Natrium chloratum). Nyní víte vše potřebné.

 

 

To mě zajímá.

 

error: Content is protected !!