Co jsou děložní myomy?

 

Myomy vznikají ze svalových buněk v děloze a patří mezi nejčastější nezhoubné nádory u žen. Děložní myomy se často neobjevují pouze jednotlivě (solitární myomy), ale jsou přítomny ve větším počtu (uterus myomatosus).

Myomy v zásadě nejsou nebezpečné, protože nejsou zhoubné. Svou polohou nebo vzrůstem však mohou způsobovat silné krvácení a bolesti.

 

 

Příčiny a spouštěče

 

Přesná příčina myomů nebyla dosud objasněna. Bylo však zjištěno, že myomy se obvykle vyvíjejí v blízkosti krevní cévy z nezralé svalové buňky v děloze a rostou nekontrolovaně.

  • Ukazuje se, že myomy potřebují k růstu ženské estrogeny. Nadbytek estrogenů (ženských pohlavních hormonů) může spouštět nadměrný růst.
  • V těhotenství, když má těhotná žena obzvláště vysokou hladinu hormonů, myomy rostou velmi rychle. Děložní myomy se opět zmenšují, když hladina hormonů klesá.
  • Existuje podezření, že příjem toxinů (včetně alkoholu) přispívá k rozvoji myomů.
  • Riziko vzniku myomů je také zvýšené u žen s nadváhou a u žen s extrémní nadváhou se riziko již ztrojnásobuje.
  • Také strava hraje roli při vzniku myomů. Ukazuje se, že častá konzumace masa podporuje růst fibroidů, zatímco strava s vysokým obsahem zelené zeleniny riziko snižuje.
  • U žen, které byly těhotné ve věku 20 až 30 let, je riziko tvorby myomů výrazně nižší než u žen, které v této fázi života žádné neměly. Těhotenství existovalo.
  • Riziko vzniku myomů také klesá s rostoucím počtem porodů.

 

Schüsslerovy soli a děložní myomy

 

Schüsslerovy soli vybíráme individuálně podle celkových potíží. Vybrala jsem pro vás do článku  ty soli, které jsou nejčastější a obecně pomáhají ženám s děložním myomem. Samozřejmě konkrétně vy můžete potřebovat doplnit ještě jiné soli. Pokud máte zájem o individuální doporučení, můžete využít moji Radu po e-mailu. Více ZDE>>.

 

 

Sůl č. 1 Calcium fluoratum

 

Calcium fluoratum je nepostradatelné pro správnou funkci pojivové tkáně a ovlivňuje tedy i pojivovou tkáň děložní stěny. Nedostatek soli Calcium fluoratum může vést k tvorbě myomů. Navíc tato sůl působí i na hormonální systém, zde konkrétně na hladinu estrogenů (spojitost s děložními myomy). Působením na imunitní systém také sekundárně ovlivňuje i hormonální rovnováhu.

 

 

Sůl č. 4 Kalium chloratum

 

Jedná se o sůl, která má velký vliv na sliznice obecně. Chlorid draselný jednak hraje důležitou roli v detoxikačních procesech. Vazba draslíku (Kalium) umožnuje eliminaci patogenů a jiných látek škodlivých pro tělo. Kalium chloratum se také spolupodílí se na tvorbě vláknitých struktur sliznic.

 

 

Sůl č. 10 Natrium sulfuricum

 

Užívání této soli stimuluje vylučování a tělo se detoxikuje. Natrium sulfuricum se váže na kyseliny a odpadní a toxické látky, které pak mohou být vyloučeny. Zvláště důležitá je jeho role při odstraňování škodlivin rozpustných v tucích, jako jsou například pesticidy, herbicidy, rtuť a další toxiny. Také působí na lymfatický sytém (uvolňuje bloky a zlepšuje průtok lymfy), což je opět podpora detoxikace.

 

 

Dávkování Schüsslerových solí

 

Běžné dávkování Schüsslerových solí je 6 tablet denně od každé soli. Obvykle je potřeba brát soli alespoň 3 měsíce, ale spíš po dobu 1 roku (dle závažnosti). Praktické je tablety rozpustit ve sklenici s vodou (láhvi) a během dne roztok ze solí popíjet. Tak docílíme více dávek (jednotlivá napití) během dne. Vstřebání zvýšíte také poválením nápoje v ústech.

Tablety lze také užívat bez rozpouštění ve vodě a berou se stejně jako homeopatika – necháme tablety rozpustit v ústech. Ideální je odstup od jídla alespoň 10 minut a nemusíte se vzdávat kávy a ani jiných látek (mentol).

 

 

Doporučení

 

Pro lepší efekt je dobré zkombinovat více alternativních přístupů: například užívat také homeopatikum, bylinky a také se zamyslet nad psychosomatikou (tipy níže) a zdravě se stravovat (bez chemie). Homeopatické tipy naleznete v článku ZDE>>.

 

Psychosomatika

 

Myomy mívají souvislost s přijetím ženství, s partnerským vztahem, s mateřstvím a obecně se spokojeností s vlastním životem. Myom nepřímo ukazuje, do jaké míry žena bezpodmínečně přijímá sama sebe a svého partnera takového, jaký je.

Může se také jednat o přílišné přizpůsobování se partnerovi a dětem, o nedostatek času na sebe, o nenaplněnou touhu po naplňujícím vztahu, dítěti nebo jiném nesplněném snu. Myom se vytváří jako náhrada „tvorby“, kterou žena neuskutečnila.

 

Víte, že za každičkou nemocí se skrývá nedostatek některé životně důležité soli?

 

Když nám něco je, není to žádná hitparáda:

  • nemůžu dělat, co mě baví
  • pro bolest nemohu kolikrát ani chodit
  • obtěžuji svými stavy okolí, to mě pak trápí ještě o to víc
  • bolestivost a omezení nám berou životní elán a není se čemu divit, že nemáme na nic náladu
  • nemoc nás může omezovat v práci a přitom každá koruna se hodí
  • někdy máte pocit, že z toho bludného kruhu ani není cesta ven, už nevidíte ani možné řešení
  • je to nahoru a dolů, chvíli to nějak dáváme a pak pak nanovo
  • každý problém nám “otravuje” život a nejsme tak šťastní a spokojení

 

Mám pro vás řešení šité přímo pro vás!

 

Oceníte, že se jedná:

  • přírodní cestu
  • není potřeba žádné dlouhé studium (nepotřebujete k tomu medicínu.)
  • spoustu běžných potíží zvládnete sami i bez doktora
  • bez vedlejších účinků (Nemusíte se obávat, že něco pokazíte.)
  • vhodné i pro malé děti a těhotné
  • jednoduchou a zároveň účinnou metodu
  • koupíte na každém lékárenském e-shopu (Bude je mít skladem možná i lékárna, pokud jsou alespoň malinko alternativně ladění nebo objednají do druhého dne)

 

“Líbí se mi Schüslerovy soli, dle testů jsem je začala používat a nechala jsem si asi po půl roce udělat krevní obraz a pan doktor byl sám velice překvapen, že ač je mi 50 let pryč, tak moje výsledky krve byly naprosto vynikající a i se tak cítím. Tato metoda léčení je jednoduchá a nezatěžuje organismus. Doporučuji ji každému.

 

“Díky webu homeoporadna.eu, jsem se dozvěděla spoustu informací o léčbě homeopatiky, ale především jsem se seznámila se Schüsslerovými solemi. Vyzkoušela jsem je a spolu s homeopatiky je doporučuji všem kolem sebe. Velice mi pomáhají vždy když potřebuji. Úspěšně jsem se zbavila bolestí dásní (když ani lékař si již se mnou nevěděl rady), pomohly mi při detoxikaci organismu a byl by to dlouhý seznam potíží, při kterých mi homeopatie a soli pomohly.

Jsem moc ráda, že web homeoporadna.eu existuje a já mohu kdykoli web navštívit a najdu, zde co potřebuji. Zakoupila jsem si také e-book Domácí lékárnička a tabulku Schüsslerovy soli, které mám stále po ruce. Moc děkuji i za podnětná videa, která pravidelně sleduji a těším se na další.”

 

SCHÜSSLEROVY SOLI jsou jednoduše dokonalé pro samoléčbu

 

= umí hodně pomoci, vystačíte si s minimem informací, jsou běžně k dostání a nemusíte se obávat, že něco pokazíte.

Nejpodstatnější informace o solích jsem rozčlenila do 2 e-booků. V prvním (Schüsslerovy soli) porozumíte významu dané soli v těle a následuje seznam nemocí, které daná sůl léčí. Díky druhému e-booku (Vizuální diagnostika) si vyberete pro vás prospěšnou sůl podle obličeje.

 

 

To ještě není zdaleka vše

 

Získáváte k balíčku BONUS navíc v hodnotě 350 Kč: e-book Soli podle onemocnění. Zejména na začátku oceníte jeho praktičnost. Nemoci jsou seřazeny abecedně au každé nemoci uvádím nejpoužívanější směs. Uvedu příklad. Máte rýmu a jako úplný začátečník potřebujete hned jasnou odpověď, jaké soli vám pomohou. Tady u rýmy najdete směs solí 3 a 8 (č. 3 Ferrum phosphoricum a č. 8 Natrium chloratum). Nyní víte vše potřebné.

 

 

To mě zajímá.

 

error: Content is protected !!