Na imunitu se ptáte často

 

Tuto otázku dostávám často. Nejen v lékárně, ale i od svých klientů a čtenářů. Nejvíce otázek, co na obranyschopnost, dostávám v zimě. Ještě jste nezkoušeli imunitu podpořit homeopaticky? Přečtete si homeopatické tipy.

 

Oscillococcinum

 

Jsou různé možnosti, ani tady není jediná možnost. Nejznámější a nejpoužívanější je Oscillococcinum. Možná díky i TV reklamně, ale každopádně je to skvělý lék na prevenci a léčbu virových onemocnění. Nemusí to být nutně jen nachlazení v zimě, ale klidně i cestovatelské průjmy.

Užívejte preventivně 1 x za čtrnáct dnů a v akutním stavu užívejte po dva dny 3 x denně 1.

 

 

 

Homeopatikum vzniklo díky chybné hypotéze, že kachna pyžmovka veliká (Anas Barbariae) je nosičem chřipky. Dnes už víme, že původci chřipky jsou viry – ne bakterie, ale máme díky tomu zajímavé homeopatikum na posílení imunity.

 

 

Echinacea angustifolia 5 CH

 

Další možností je Echinacea angustifolia 5 CH, doporučuji užívat 2 x denně 1 globuli (kuličku). Na rozdíl od doplňků stravy (echinaceové kapky nebo tablety) můžete homeopatickou echinaceu užívat dlouhodobě, nemá nežádoucí účinky (alergie, jaterní onemocnění…).

 

Silicea 15 CH

 

Dalším oblíbeným lékem na podporu imunity je Silicea 15 CH Podávejte 1 x týdně 1 globuli.

 

E-book Domácí lékárnička

 

Hledáte jednoduchý návod, jak v běžných situacích si pomoci sami? Homeopatie vám přijde složitá? Pak jsem e-book Domácí lékárnička napsala přímo pro vás. Najdete v ní návody, jaké homeopatikum použít například u bolestí v krku, u rýmy, kašle nebo například u teploty.

 

 

Získáváte také zajímavé bonusy. Nejvíc užitečný vám bude seznam k nákupu. Také si pamatuji, jak jsem nejdřív nevěděla, jaká homeopatika si mám pořídit. Pak jsem si nějaké homeopatikum vybrala, ale neměla jsem ho doma. S mým seznamem k nákupu budete vědět, co mít doma v homeopatické lékárničce a můžete už zítra začít léčit sebe i své blízké. Více informací ZDE>>.

 

Konstituční homeopatikum

 

Nejvíc posílí imunitu konstituční homeopatikum  – tím se myslí homeopatikum, které pokrývá všechny potíže pacienta. Pokud nenastane nenadálá situace, jako je epidemie nebo třeba úraz, pacient si vystačí s tímto lékem. Ale i v tomto případě je konstituční lék nejlepší volbou.

 

Konstituční homeopatie

 

Možná slovo konstituční slyšíte poprvé. Znamená, že výběr homeopatika je zaměřen celkově. Působí nejen na fyzické úrovni, ale také na psychický stav, obavy a pomáhá vám více se přiblížit sobě. Více o konstituční homeopatii si můžete přečíst ZDE>>.

 

Schüsslerovy soli

 

Schüsslerovy soli jsou zvláštním druhem homeopatik. Jsou vyrobeny stejnou technologií a navíc tělu dodáváte i danou sůl (minerál). Proto se používají nízké D potence (6 nebo 12). Tuto metodu založil německý lékař Dr. Med. Wilhelm Heinrich Schüssler a pracuje se základními 12 solemi, které jsou životně důležité a naše tělo se bez nich neobejde. Princip metody spočívá v doplnění základních minerálů do buněk. Zdravé buňky tvoří zdravé tkáně, ta zase zdravé orgány a ty pak zdravé celé tělo. Základní informace naleznete ZDE>>.

Pokud cítíte, že nejste ve své kůži – něco na vás leze, užívejte sůl č. 3 Ferrum phosphoricum. Doplněním železa, které se podílí na přenosu kyslíku, posílíte obranyschopnost. Nejlepší je rozpustit 6 tablet soli č. 3 v horké vodě a pomalu popíjet po doušcích. Během dne můžete opakovat. Více o této soli naleznete ZDE>>. Na rekonvalescenci doporučím sůl č. 2 Calcium phosphoricum 3 x denně 2 tablety.

 

 

Podrobnější informace najdete v mých e-boocích Schüsslerovy soli a Vizuální diagnostika. V prvním e-booku Schüsslerovy soli najdete základní význam této soli v těle a seznam nemocí, u kterých je doplnění této soli užitečné. Nedostatek dané soli (minerálu) se projeví také na tváři. Může se jednat o kruhy pod očima, lesklá pleť či vrásky. Obrázky a základní popis najdete v e-booku Vizuální diagnostika.

 

Další možnost

 

Pokud běžné potíže řešíme homeopaticky, tím automaticky posilujeme naši imunitu. Homeopatika totiž stimulují v těle samouzdravovací schopnost, kterou máme všichni, jinak bychom tady už nebyli. Dá se na to pohlížet i tak, že tělu věříme, že to zvládne. Sami možná znáte z vlastního života, že když dostanete důvěru, uděláte maximum. V přeneseném slova smyslu to platí pro tělo. Není laxní, protože to za něj vyřešíte podáním nějaké tablety a ví, že je to na něm.

Možná si říkáte, že na to nestačíte, že jste homeopatii nestudovali a neumíte ji. Netvrdím, že homeopatie se dá naučit za týden, ale na běžné potíže (rýma, kašel, teplota…) nemusíte být „odborníci“. Bohatě vám stačí základní znalosti a zvládnete to sami.

Už jste to zkoušeli a ztratili jste se v přemíře informací a nakonec nevěděli, jaké homeopatikum podat? Rozumím. Většina knih je zbytečně obsáhlých, nabízí desítky možností, neřekne vám jasnou potenci (číslo na tubě) a někdy ani dávkování. Znám mnoho lidí, co si už koupili i několik knih a neumí si podle nich homeopatikum vybrat. To byl důvod, proč jsem se rozhodla napsat návod, který je:

  • jednoduchý
  • stručný
  • pracuje s minimem informací (nezahltím vás)
  • vždy na daný problém je jasná potence i dávkování
  • díky bonusem přesně víte, jaká homeopatika mít doma

 

Takový návod přesně potřebujete, pokud nemáte čas a ani peníze na několikaleté studium: Domácí lékárnička s užitečnými bonusy:

 

 

Těší mě, že můj návod používá přes tisíc spokojených čtenářů. Ráda inspiruji k používání homeopati a dodávám odvahu ji používat. Obavy jsou zbytečné. Jednoduše začněte homeopatii používat a každou zkušeností si budete jistější. Domácí lékárnička obsahuje 19 kapitol = 19 nejběžnějších potíží, které zvládnete sami vyřešit.

TO MĚ ZAJÍMÁ

 

error: Content is protected !!