Zvětšená prostata – nemám problém

 

Většina mých čtenářek jsou ženy, tak muži mohou nabýt dojmu, že se jim vůbec nevěnuji. Není tomu tak, jen ženy mají podle mne ke zdraví blíž. Více jsou nastavené na péči (o děti, domácnost, zdraví) a muži mají zase jiné neméně důležité úkoly. Často se setkávám s dotazy na partnery. Žena chce “něco” pro muže, protože on sám přece problém nemá a nic nepotřebuje.

 

Obvyklé potíže u zvětšené prostaty

 

Co bývá prvními příznaky? Obvykle časté močení v noci, menší objem moči a také její proud je snížený. Začátek močení je opožděný, někdy dochází k ukapávání, protože močový měchýř není dokonale vyprázdněný. Prosta je zvětšená, proto nemůže moč volně odcházet a dochází k jejímu hromadění a následně může docházet k zánětům.

 

 

Možnosti u zvětšené prostaty

 

Možná jste už četli můj dřívější článek, kde najdete homeopatické tipy u potíží s prostatou. Také můžete užívat různé přírodní přípravky s obsahem zinku, selenu, antioxidantu lycopenu, betaglukanu, vitamínu C a bylinkami (zlatobýl, vrbovka, kotvičník, serenoa…). V dnešním článku vám nabízím další metodu – Schüsslerovy soli.

 

Zvětšená prostata a Schüsslerovy soli

 

Chci vám to maximálně zjednodušit a uvedu základní směs – ty nejužitečnější soli. Samozřejmě je ideální individuální přístup a výběr přímo na míru, ale soli ve směsí níže jsou potřebné téměř u každého (s problémy se zvětšenou prostatou).

 

 

Nejčastější soli u zvětšené prostaty

 

Sůl č. 1 Calcium fluoratum

 

Tato sůl má velký vliv na elasticitu tkání (zejména pojivových), což má pozitivní vliv na pružnost (flexibilitu) prostaty a celého močového systému. 

 

 

Užívejte 3 x denně 1 – 2 tablety nebo 3 – 6 tablet večer. Této soli déle trvá, než se dostatečně  doplní. Užívejte alespoň 3 měsíce.

 

Sůl č. 4 Kalium chloratum

 

Je to ta nejdůležitější sůl u potíží s prostatou, protože tato sůl ovlivňuje žlázy v těle. Obecně se jí říká sůl sliznic a ovlivňuje také záněty a podporuje regeneraci. 

 

 

Užívejte 3 x denně 1 – 2 tablety nebo 3 – 6 tablet odpoledne. Může být dostačující 2 měsíční kůra.

 

Sůl č. 10 Natrium sulfuricum

 

Je to hlavní čistící sůl (detoxikační). Pomáhá regulovat nahromaděnou vodu, která pak ledvinami odchází. obecně podporuje vylučování a stimuluje metabolismus. 

 

 

Užívejte 3 x denně 1 – 2 tablety nebo 3 – 6 tablet ráno. Užívejte alespoň 1 měsíc.

 

Nejčastější rozpis soli:

 

  1. měsíc soli: 1+4+10
  2. měsíc soli: 1+4
  3. měsíc sůl: 1

 

Další užitečné soli u zvětšené prostaty

 

Sůl č. 7 Magnesium phosphoricum

 

Užívejte tuto sůl, pokud jsou potíže spojené s bolestí. V případě bolesti si udělejte “horkou sedmičku” – rozpusťte 10 tablet v šálku teplé (horké) vody a po doušcích popíjejte. Takových šálků si můžete podle potíží (bolesti) udělat 1 – 5.

 

 

Sůl č. 3 Ferrum phosphoricum

 

Na tuto sůl pomyslete v situaci zánětu. Běžné užívání je 6 tablet denně, ale v akutním stavu můžete brát i každých 15 minut 1 tabletu a pak dávkování postupně snižovat.

 

 

Homeopatické tipy

 

Pokud vás zajímají homeopatické tipy u zvětšené prostaty, podívejte se na můj dřívější článek. Můžete kombinovat ona přístupy – homeopatika i Schüsslerovy soli. Pokud užíváte i jiné přípravky, není potřeba je vysazovat. Podle mé zkušenosti se různé alternativní přístupy skvěle doplňují. Jen pak prostě nevíte, co vám pomohlo nejvíc – to ovšem je druhořadé. Jde přece o zlepšení potíží.

 

Víte, že za každičkou nemocí se skrývá nedostatek některé životně důležité soli?

 

Když nám něco je, není to žádná hitparáda:

  • u psychických potíží je to snad ještě horší
  • nemůžu dělat, co mě baví
  • nemám náladu nebo na to prostě nemám ani energii
  • co si o mně řeknou, když někam půjdu pro pomoc
  • hlavně nemůžu vydržet ani sama se sebou
  • obtěžuji svými stavy okolí, to mě pak trápí ještě o to víc
  • nebo se dívat, jak se trápí naše dítě (láska, škola)
  • nemoc nás může omezovat v práci a přitom každá koruna se hodí
  • někdy máte pocit, že z toho bludného kruhu ani není cesta ven, už nevidíte ani možné řešení
  • je to nahoru a dolů, chvíli klid a pak nanovo
  • nemáte prostor něco studovat, kdo dnes má čas…
  • každý problém nám “otravuje” život a nejsme tak šťastní a spokojení

 

Mám pro vás řešení šité přímo pro vás!

Oceníte, že se jedná:

  • přírodní cestu
  • není potřeba žádné dlouhé studium (nepotřebujete k tomu medicínu.)
  • spoustu běžných potíží zvládnete sami i bez doktora
  • bez vedlejších účinků (Nemusíte se obávat, že něco pokazíte.)
  • vhodné i pro malé děti a těhotné
  • jednoduchou a zároveň účinnou metodu
  • koupíte na každém lékárenském e-shopu (Bude je mít skladem možná i lékárna, pokud jsou alespoň malinko alternativně ladění nebo objednají do druhého dne)

“Líbí se mi Schüslerovy soli, dle testů jsem je začala používat a nechala jsem si asi po půl roce udělat krevní obraz a pan doktor byl sám velice překvapen, že ač je mi 50 let pryč, tak moje výsledky krve byly naprosto vynikající a i se tak cítím. Tato metoda léčení je jednoduchá a nezatěžuje organismus. Doporučuji ji každému.”

 

 

“Díky webu homeoporadna.eu, jsem se dozvěděla spoustu informací o léčbě homeopatiky, ale především jsem se seznámila se Schüsslerovými solemi. Vyzkoušela jsem je a spolu s homeopatiky je doporučuji všem kolem sebe. Velice mi pomáhají vždy když potřebuji. Úspěšně jsem se zbavila bolestí dásní (když ani lékař si již se mnou nevěděl rady), pomohly mi při detoxikaci organismu a byl by to dlouhý seznam potíží, při kterých mi homeopatie a soli pomohly.

Jsem moc ráda, že web homeoporadna.eu existuje a já mohu kdykoli web navštívit a najdu, zde co potřebuji.

Zakoupila jsem si také e-book Domácí lékárnička a tabulku Schüsslerovy soli, které mám stále po ruce. Moc děkuji i za podnětná videa, která pravidelně sleduji a těším se na další.”

 

SCHÜSSLEROVY SOLI jsou jednoduše dokonalé pro samoléčbu

= umí hodně pomoci, vystačíte si s minimem informací, jsou běžně k dostání a nemusíte se obávat, že něco pokazíte.

 

Nejpodstatnější informace o solích jsem rozčlenila do 2 e-booků. V prvním (Schüsslerovy soli) porozumíte významu dané soli v těle a následuje seznam nemocí, které daná sůl léčí. Díky druhému e-booku (Vizuální diagnostika) si vyberete pro vás prospěšnou sůl podle obličeje.

 

 

To ještě není zdaleka vše

Získáváte k balíčku BONUS navíc v hodnotě 350 Kč: e-book Soli podle onemocnění. Zejména na začátku oceníte jeho praktičnost. Nemoci jsou seřazeny abecedně au každé nemoci uvádím nejpoužívanější směs.

Uvedu příklad. Máte rýmu a jako úplný začátečník potřebujete hned jasnou odpověď, jaké soli vám pomohou. Tady u rýmy najdete směs solí 3 a 8 (č. 3 Ferrum phosphoricum a č. 8 Natrium chloratum). Nyní víte vše potřebné.

 

 

To mě zajímá.

 

error: Content is protected !!