Každé homeopatikum v lékárně nekoupíte

 

Homeopatika u nás můžete koupit v lékárnách nebo na lékárenském e-shopu. Proč tomu tak je? U nás jsou homeopatika vedena jako léčiva, to znamená, že podléhají registraci na SÚKLu (Státní ústav pro kontrolu léčiv). Sice ve speciálním režimu (jiné podmínky pro registraci), ale to je důvod, proč je koupíme v lékárně.

 

 

Může nastat několik situací:

 

Homeopatikum volně prodejné (registrované na SÚKLu) – koupíte si jej v lékárně bez omezení. Pokud jej nemají skladem, mají možnost vám jej objednat a často je to otázka hodin nebo jednoho dne – zásobování lékáren je velmi rychlé a nebojte se o objednání požádat.

Homeopatikum vázané na recept (registrované na SÚKLu) – koupíte si jej v lékárně pouze s receptem od lékaře. Rozhodnutí, zda je volně prodejné nebo na recept rozhoduje dovozce homeopatika. Recept vám může napsat kterýkoliv lékař, nejsou zde žádná omezení a lékaři tím nevznikají ani žádné náklady.

Homeopatikum neregistrované – to znamená, že se k nám vůbec nedováží. Je zde možnost individuálního dovozu. V praxi to znamená, že lékař ,může požádat na receptu o individuální dovoz a na základě tohoto receptu lékárna homeopatikum objedná u distributora a ten jen do České republiky přiveze. Počítejte s tím, že to může trvat (i pár týdnů).

 

Pokud je tedy homeopatikum volně prodejné, není problém. Jak to zjistíte? Buď na stránkách SÚKLu v databázi léčiv nebo jednoduše tak, že jej dáte vyhledat na některém z lékárenských e-shopů. Pokud homeopatikum nemají v nabídce, pak je na recept nebo se vůbec nedováží. Lékárenské e-shopy totiž nabízí pouze homeopatika volně prodejná. Pokud je vázáno na recept nebo není ani u nás registrované, je další možností objednání v zahraničí.

 

Nákup v zahraničí:

V zahraničí taková omezení nejsou a homeopatika jsou volně prodejná. Jsou tedy i výjimky, ale to se týká například injekční formy. Můžete si tedy homeopatikum sami v zahraničí objednat a oni vám jej obratem pošlou. 

Já využívám dvě homeopatické lékárny: Anglie: https://www.helios.co.uk/ Rakousko: https://remedia.at/shop/   Anglie nyní není v EU a s tím jsou spojeny menší komplikace. Když si homeopatikum objednáte v Anglii, pošlou vám jej, ale budete muset vyplnit celní prohlášení a nechat se zastoupit Českou poštou. To vás bude i něco stát. Co to v praxi znamená? Uděláte si objednávku, Helios vám pošle balíček a z pošty vám přijde na e-mail avízo, kde vás vyzvou k doplnění údajů celního prohlášení (vypsat účel, materiál, dodat fakturu a objednávku). Helios vám potřebné informace k vyplnění předá. Poté vyplníte ještě plnou moc České poště k zastupování při celním řízení a už se můžete do týdně těšit na balíček.

Rakousko je v EU a tyto komplikace zde nejsou.

Oceníte pomoc? Obraťte se na pana Nováka a rád vám poradí. Spojte se s ním přes e-mail: sulfur@seznam.cz.

 

Tady je snadné řešení, jak si u běžných potíží homeopaticky pomoci sami, aniž byste se ztratili

v přemíře informací a tápali v potencích a dávkování 

Ukážu vám, jak si i bez roků strávených studiem pořídit jen ta potřebná homeopatika 
 a mít doma po ruce vše, co budete potřebovat.

 

Přestože je homeopatie neustále zatracovaná,  že je to placebo, je to prý jen “cukr” a prý je nevědecká, přesto ji používá anglická královská rodina, představitelé mnohých zemí světa a stovky slavných osobností? (Clinton, Tony Blair, Mahatma Gandhi, Johan Wolfgang Goethe, 7 papežů (Leo XII, Gregory XVI, Pius IX, X, XII; Pavel VI, Jan Pavel II), Charles Darwin, Ludwig van Beethoven, Richard Wagne, Catherine Zeta-Jones, Tina Turner, Cher…)

Vám to ale nemusím povídat. Vy máte s homeopatií vlastní skvělé zkušenosti. Kdo ji pozná na vlastní kůže (nebo u svých dětí), nepotřebuje, aby ho kdokoliv přesvědčoval, jednoduše ví…

Když se ptám lidí okolo a také těch, kteří mě sledují, často narážím na několik překážek, která vám brání homeopatii používat:

  • “Já vím, že funguje, ale neumím si vůbec homeopatikum vybrat. Nevyznám se v tom, potřebovala bych jasně vědět, co je na rýmu, co je na kašel, co na nespavost…”
  • “Zažila jsem na sobě, jak mi homeopatie už několikrát pomohla. Ráda si o ní čtu, líbí se mi, že je tak mocná, ale sami se v tom vůbec nevyznám. Ale já bych chtěla ji umět používat aspoň pro vlastní potřebu a pro své děti.”
  • “Někdy i vím, co by mi (dětem) pomohlo, ale pak se ztratím v těch různých potencích a i v dávkování.”
  • “Mám doma několik knih a sleduji články o homeopatii. No přijde mi to jako “džungle” a jsem z toho jelen, co si mám vzít.”

Moc dobře vám rozumím. Já také začínala a vím, jaký guláš na začátku člověk má v hlavě, když potřebuje vyřešit nějakou situaci /teplotu, zvracení, průjem, bolest v krku…

 

VAROVÁNÍ: Budou vás považovat za homeopata

Perfektní řešení, jak se v homeopatii neztratit

a vyléčit sebe i celou rodinu.

 

⇒ Vytvořila jsem návod, se kterým to zvládnete i vy. Vrátila jsem se v myšlenkách zpět ke svým začátkům a vytvořila Domácí lékárničku tak, aby byla maximálně srozumitelná, stručná a zároveň pomohla ve všech běžných situacích, které nás potkávají.

⇒ Doporučuji pouze ta nejběžnější homeopatika.

⇒ U každého víte jasnou potenci a dávkování.

Dala jsem si záležet a vytvořila k Domácí lékárničce také seznam homeopatik, které je potřeba doma mít. Vy totiž potřebujete homeopatikum hned podat a často to trvá, než je vám v lékárně objednají. Navíc u těch akutních nemocí se projevy docela rychle mění a druhý den potřebujete už třeba úplně jiné. Dám příklad: Napřed teče z nosu jak z kohoutku a potřebujete Alium cepa. Druhý den zhoustne a už potřebujete například Pulsatillu. Proto je dobré mít ten základ doma – být vybaveni.

Více o Domácí lékárničce se dozvíte kliknutím ZDE>>

“Tento skvělý e-book by měli mít doma všichni, které oslovuje homeopatie – ať už s ní mají nějaké zkušenosti či nikoli. E-book je natolik rozsáhlý, aby si ten správný homeopatický lék pro sebe na míru našel opravdu úplně každý. Zároveň velmi přehledný, že se v něm dokáže zorientovat i laik. Líbí se mi dělení dle jednotlivých zdravotních obtíží. Našla jsem v něm vše, co kdy trápilo naši rodinu. A mnohem víc. Díky za skvělou příručku a velmi praktický seznam a tahák.”

“Dlouho jsem čekala na knihu, která by mi polopatě vysvětlila, proč a jak používat homeopatika. A tento e-book mi dal dokonce více! Je to jednoduchý návod, kde najdete homeopatikum na své potíže a rovnou i s informací, jak ho používat. Konečně! A když v e-booku hledáte, pomůžou vám obrázky na jednotlivých stranách, které jsou vám super tahákem. Navíc seznam homeopatik k vytisknutí, vlastně zmenšený e-book jako tahák, prostě super! Děkuji!”

Něco takového potřebuji, podívám se.

K e-booku Domácí lékárnička automaticky získáváte další bonusy. Nejužitečnější vám bude Seznam k nákupu.

 

 

Mrknu se na Domácí lékárničku.

error: Content is protected !!