Změna výškového rozdílu

 

Váš dotaz mne inspiroval k napsání článku. Starostlivá máma chtěla pro svého syna homeopatika, která mu usnadní vysokohorský výstup. Při překonání velkého výškového rozdílu se mohou už v nadmořské výšce kolem 2500 metrů nad mořem rozvinout symptomy horské nemoci.

 

Adaptace

 

Poklesem tlaku vzduchu dojde k nedostatečnému okysličení. Naše schopnost adaptace se liší. I při dodržování doporučeného denního převýšení se mohou projevit příznaky horské nemoci. Důležité je respektovat první příznaky, přerušit výstup nebo začít sestupovat. Není namístě lehkovážnost.

Homeopatie vám může pomoci dosáhnout vrcholu a splnit si váš sen. Zvýšíte si adaptační schopnost a horská nemoc vás nemusí postihnout.

 

Základní příznaky horské nemoci

 

  • únava, slabost, malátnost
  • nejistota, vrávoravá chůze
  • nechutenství, zvracení
  • časté močení a ztráta pocitu žízně
  • nespavost
  • až ztráta vědomí, ohrožení života

 

Indiáni

 

Původní obyvatelé And vám poradí na příznaky horské nemoci žvýkat listy koky nebo pít odvar mate de coca. Rostlina má stimulační účinky, potlačuje hlad, žízeň, bolest, únavu a zmírňuje horskou nemoc. Na rozdíl od čistého kokainu zde údajně chybí vedlejší účinky i kokainová euforie.

 

Homeopatie

 

Jakou radu dostala paní Pavla, jejíž syn chtěl zdolat Mont Blanc?

Dostala dvě:

  1. Na horskou nemoc jsem doporučila užívat 2 x denně globuli (kuličku) homeopatika Coca 12 C a při projevech nemoci užívat každých 30 minut do odeznění potíží. Její syn se na výpravě o svoji homeopatickou Cocu podělil a horskou nemocí na výpravě netrpěli.

 

Homeopatikum u nás není běžně dostupné. Další možnosti zmiňuji v článku: Kde koupit homeopatika>>.

 

  1. Na lepší regeneraci při extrémní zátěži užívat 2 x – 5 x denně jednu globuli (kuličku) homeopatika Arnica montana 9 CH.

 

 

Arnica montana

 

Arnika je homeopatikum, které je užitečné mít stále u sebe. Kdykoliv se stane nějaký úraz (upadneme, uhodíme se, máme fyzickou zátěž…), užíváme ji 5 x denně 1 globuli. Pokud ji máte s sebou, první hodinu dávejte každých 10 minut 1 globuli. Snížíte bolestivost a výrazně zkrátíte rekonvalescenci. Arnika patří mezi homeopatika, kde byly provedeny klasické klinické studie a byla prokázaná její účinnost. Nemusíte řešit podobnost. Pamatujte si úraz = Arnica.

 

 

JAK PROŽÍT DOVOLENOU (VÝLET) V KLIDU

A BEZ NEPŘÍJEMNOSTÍ

TADY JE PERFEKTNÍ ŘEŠENÍ TOHO, ABY NEMOC NEZKAZILA VAŠI VYSNĚNOU PŘEDSTAVU

 

 

Téměř celý rok se těšíte na dovolenou a moc vám záleží na tom, aby se povedla. Sníte o pohodě a klidu nebo o aktivní dovolené, kde naberete síly a vypnete hlavu. Zdravotní komplikace jsou to poslední, po čem toužíte. To už je příjemnější si tím projít doma. Navíc shánět léky (homeopatika) někde na cestách může být komplikované (nemožné).

✈🛶🚗🚲 Čeká vás dovolená nebo výlet a možná už v hlavě připravujete záchranné scénáře na situace jako je klíště, úpal, namožené svaly, zažívací problémy (zvracení, průjem, zácpa) nebo jiné další neduhy. Jste alternativně laděni a dáváte přednost přírodním řešením. Homeopatie je skvělá, jen co si vzít a jak homeopatika používat.

✈🛶🚗🚲 Možná jste už na vlastní kůži zažili, jak umí potrápit cestovatelský průjem. Místo odpočinku nebo poznávání jiné krajiny jste na hotelu a trpíte. Je to jak ze špatného filmu, pravý opak vaši vysněné představy.

✈🛶🚗🚲 Možná už máte v knihovničce jednu nebo i více knih o homeopatii. Líbilo by se vám je umět používat, ale… Knihy často zmiňují okolo 200 různých homeopatik – a není jednoduché z nich vybrat ta, které budete nejspíš na cestách potřebovat. Když se něco stane, nestáčí vám vědět, co potřebujete – potřebujete homeopatikum mít. Co teď? Je pozdě je shánět, ne všude jsou k mání.

KAŽDÝ ROK DOSTÁVÁM PŘED LETNÍ SEZÓNOU ŘADU DOTAZŮ OHLEDNĚ TOHO, JAKÁ HOMEOPATIKA SI KOUPIT NA DOVOLENOU. PŘIPRAVTE SE NA MOŽNÉ ZDRAVOTNÍ PROBLÉMY AŤ UŽ CESTUJETE NA DOVOLENOU SAMI NEBO S DĚTMI. PORADÍM VÁM, JAK SI ZAŘÍDIT VŠE POTŘEBNÉ, ABY VÁS NA DOVOLENÉ NIC NEPŘEKVAPILO.

 

✈🛶🚗🚲

 

Horská nemoc je specifická situace. Není tedy součástí e-booku Cestovní lékárnička. Chtěla jsem, aby tento homeopatický manuál byl maximálně jednoduchý, užitečný a zároveň jste nepotřebovali desítky homeopatik, neztráceli se v přemíře informací.

 

Ukázka z e-booku Cestovní lékárnička

 

Pokud jste si e-book ještě nezakoupili a nečetli, více se dozvíte ZDE>>.

 

E-book Cestovní lékárnička

error: Content is protected !!