Jídlo jako radost

 

Jídlo nám slouží nejen jako zdroj potřebných látek a energie, ale je také jednou z životních radostí. Pokud nám jídlo způsobuje těžkosti, nemůžeme se zrovna radovat ze života. Poruchy trávení můžeme řešit mnoha způsoby. Základem je určitě kvalitní a nám vyhovující potraviny a také pořád omílaný dostatek pohybu – i obyčejná procházka může být zdrojem radosti, způsob relaxace a možnost uvolnit stres.

 

Nadýmání

 

Nadýmání je jednou z poruch trávení. Vůbec se nemusí jednat o nic závažného (i když může), ale umí nás pěkně potrápit. Cítit se jako balón, vnímat bolestivé tlaky a někdy až křečovitou bolest není opravdu příjemné. I tady mohou pomoci Schüsslerovy soli (tkáňové, biochemické).

 

 

Schüsslerovy soli a nadýmání

Kalia

 

Na prevenci nadýmání se doporučuje mimo jiné i doplnit draslík (kalium latinsky). To bude i jeden z důvodů, proč se u nadýmání osvědčily kaliové tkáňové soli č. 6 Kalium sulfuricum,  č. 5 Kalium phosphoricum i č. 4 Kalium chloratum.

Šestka (č. 6 Kalium sulfuricum) obecně zlepšuje metabolismus, pomáhá u tlaků a kolik v břiše, je prospěšná u chronických zánětů. Detoxikuje organismus a můžeme pozorovat nažloutlý povlak na jazyku.

 

 

Pětku (č. 5 Kalium phosphoricum) zvolíme zejména u stavů psychického vyčerpání, únavy, smutku a pokud jsou větry páchnoucí.

 

 

Čtyřka (č. 4 Kalium chloratum) posiluje sliznice (povrch trávícího systému) a je zde typický zápach zkažených vajíček. Špatné trávení tučných jídel.

 

 

Překyselení

 

Hodně se poslední dobou mluví o překyselení. Způsobujeme si ho nejen nevhodnými potravinami (kyselinotvornými), kávou, perlivými nápoji, cukrem…, ale i stresem. Překyselení může vést i nedokonalému trávení a tedy k plynatosti. Upravit pH můžeme solí č. 9 Natrium phosphoricum, která zlepší metabolismus a pomůže nám od nadýmání, případně od kyselého říhání, pálení žáhy či kyselého průjmu.

 

Křeče

 

Plynatost může přejít až do křečí – kolikovité bolesti. Tady je nejlepší jít do soli č. 7 Magnesium phosphoricum. Abychom urychlili nástup účinku, použijeme “horkou sedmičku” – rozpustíme 10 tablet v horké vodě a po doušcích upíjíme. U malých dětí a miminek stačí rozpustit menší množství tablet (u miminek 2 tablety, u větších dětí 5 tablet). Můžete podávat lžičkou nebo dát popíjet.

 

Bolest zejména v pravé části břicha

 

Na plynatost pomáhá i sůl č. 10 Natrium sulfuricum, která má velkou souvislost s játry, žlučníkem a detoxikací. Bolesti bývají řezavé a typická výrazná citlivost na chlad a zejména vlhko. Pokud potřebujete posílit játra, můžete využít e-booku zdarma 1 + 6 tipů jak snadno posílit játra a detoxikovat celé tělo. Více informací ZDE>>.

 

Železo

 

Posledním tipem na nadýmání je sůl č. 3 Ferrum phosphoricum. Je to základní sůl na imunitu a počáteční stádium zánětu. Pokud je zde i velká únava, bolest hlavy a nedostatek železa, pak na nadýmání zvolte trojku.

 

Je toho moc?

 

Čekali jste jednoduchý návod a teď nevíte, kterou sůl si vybrat? Pomohu vám. Často používanou směsí na nadýmání je tato kombinace:

 

  • č. 3 – Ferrum phosphoricum – 3 x 1 – 2 tablety denně
  • č. 6 – Kalium sulfuricum – 3 x 1 – 2 tablety denně
  • č. 7 – Magnesium phosphoricum – 3 x 1 – 2 tablety denně
  • č. 9 – Natrium phosphoricum – 3 x 1 – 2 tablety denně

 

Dávkování

 

Často nám chybí solí více a můžete užívat zároveň klidně 4 – 5 solí. Běžná dávka od každé soli je 3 – 6 tablet denně.

 

Jak s pouhými 12 solemi zvládnete desítky NEMOCÍ sami = vyladíte tělo

a budete ZDRAVÍ

 

TOHLE VÁM BUDE FUNGOVAT, I KDYŽ JSTE ABSOLUTNÍ LAIK

 

VĚDĚLI JSTE, ŽE ZA KAŽDIČKOU NEMOCÍ SE SKRÝVÁ NEDOSTATEK ŽIVOTNĚ DŮLEŽITÝCH SOLÍ?

💎 Když jsme nemocní, tak nejen je nám „blbě“, ale nemůžeme pracovatpostarat se o domácnost nebo rodinu. Když se ještě navíc jedná o děti, je nepříjemné vidět, jak ztratily svou radost ze života, nemají chuť si hrát nebo dokonce trpí. Když povyrostou, tak navíc řešíme, že nemůžeme do práce a peníze jsou k životu také potřeba.

💎 Někdy je to jen obyčejná „nudle“, jindy kašel, teplota a úplně rozloží běžný chod domácnosti. Nevíte, kde vám hlava stojí a navíc nemáte v lásce hned sahat po „chemii“. Vypadá to jako bludný kruh, ve kterém se točíte jak „nudlevbandě“. To nemluvím o penězích. Kdo má pak ještě poslouchat ty řeči kolegů v práci, no ona je zase doma a my tu za ni pracujeme. Většinou tedy mlčí, ale ta atmosféra, když se za dva týdny vrátíte, ta by se dala krájet.

💎 Možná jste si už zakoupili můj e-book Schüsslerovy soli nebo Vizuální diagnostika nebo jste si zatím stáhli tabulku se základními indikacemi. Zjistili jste, že potřebujete vlastně téměř všechny soli. Pak si vyberte 4 – 5 solí, u kterých aktuálně vidíte největší přínos. Po dvou měsících můžete směs obměnit a doplňovat nedostatek další soli.

 

 

Novinka – bonus navíc

 

Abych vám používání solí ještě více zjednodušila, vypracovala jsem k balíčku e-booků (Schüsslerovy soli a Vizuální diagnostikabonus ZDARMA – Soli podle onemocnění. V tomto e-booku najdete k více jak 100 onemocnění ty nepoužívanější směsi solí. Rozumím, když se solemi začínáte, potřebujete se něčeho chytnout. Pokud jste si už balíček zakoupili, vygenerovala jsem si e-maily a poslala všem odkaz ke stažení. Možná e-mail vaše schránka zařadí do spamu nebo jiné složky, raději se podívejte i tam.

 

 

Solí je pouze 12 a věřte, že po pár dnech (týdnech), už budete profíci. Už zítra kamarádce poradíte na spánek sedmičku, doporučíte detox z 6, 10 a 12, poradíte na teplotu a imunitu 3. Není to žádná velká věda, alespoň ne v běžných situacích, které potřebujete řešit – teplota, rýma, kašel, imunita, bolest, úraz, očkování…

Soli mají hodně společného s homeopatií, ale není to totéž. Nemusíte komplikovaně vybírat z desítek (stovek) homeopatik a pronikat do tajů „podobnosti“. Vystačíte si maximálně s 12 solemi a jen doplníte sůl, která tělu chybí.  Jak poznáte nedostatek soli? Podle nemoci, kterou řešíte. Dám vám příklad. Máte rýmu a vyhledáte si rýmu, u které jsou doporučeny soli 3 a 8. Tyto soli začnete užívat, dokud se stav nezlepší. Ještě máte pocit, že to nezvládnete? Určitě ne. Podívejte se na zkušenost paní Blanky ve videu:

 

 

Chci vědět více.

 

Dokonce i vaše děti vás budou díky solím milovat. Soli jsou v laktóze, která je mírně nasládlá a tak každá tabletka je malé mlsání. Už nemusíte vymýšlet taktiky, jak přesvědčit dítě, aby si lék vzalo. A věřte, že dokonce i pochybující manžel, který zatím homeopatii „nedává“, „minerály“ brát bude.

 

Potěší vás, že u solí nejsou žádná omezení. Můžete si dopřát kávu a nemusíte omezit ani mentol a nevadí ani kombinace s léky. Dokonce i s léky od lékaře, u kterých se musíte vyhýbat minerálům, se Schüsslerovými solemi kombinovat můžete. Mám na mysli například léky typu Biseptol a tetracyklínová antibiotika – běžné minerály je totiž vysráží a tak ohrozí ledviny. To Schüsslerky neudělají. Také je můžete užívat u vyššího tlaku a nezatěžují ani ledviny.

 

 

Chci vědět více.

error: Content is protected !!