Radost nebo smutek?

 

Adventní čas a Vánoce nemusí být pro každého nejšťastnější část roku. Já sama to znám. Vlastně jsem si svůj vánoční stromeček ozdobila loni teprve poprvé. Proč? Vždy jsem byla v tuto dobu velmi smutná. Nějak jsem neuměla přijmout fakt, že nemám rodinu, pro kterou bych Vánoce připravovala. Stromeček byl spíš symbolem bolesti z nenaplněného snu.

 

Vždy se najde důvod

 

Mám ráda moudrost, že je jen na nás, zda hledáme způsob, jak něco udělat nebo důvod, proč to nejde. Já měla přece dobrý důvod… Možná máte své důvody – přišli jste o blízkého člověka, který vám chybí a zůstáváte ve své ulitě smutku. Možná se vám vyplavují nehezké vzpomínky (Nebylo to prostě tak idylické, jak jste potřebovali.) a vánoční rituály (stromeček, dárky, vánoční výzdoba) vám připomínají, že jste to chtěli jinak. Každý si určitě může snadno svůj důvod najít.

 

Našli jste způsob?

 

Byla to u mě docela dlouhá cesta, než jsem způsob našla. Mám ještě v čerstvé paměti, jak jsem si loni poprvé zdobila stromeček a dala na něj světýlka. Každý večer jsem si je rozsvítila a vždy byla v úžasu z té krásy. Zároveň jsem vždy byla překvapená, že je mi krásně. Já se vlastně celá léta obávala, že budu jen brečet. Je lepší to vyzkoušet a nevěřit svým obavám. Realita je často opravdu úplně jiná. I kdyby stromeček spustil pláč, vím, že by byl léčivý.

 

 

Zažíváte o Vánocích smutek?

 

Vím, že když jste právě ve smutku, rady, že si ho máte dovolit a projít tím nebo že čas to zhojí, vás spíš naštvou než uklidní. V tu chvíli spíš potřebujete obyčejné uznání, že to bolí, že je vám smutno. Ne vždy máte někoho, kdo vám takové uznání umí dát. Většinou je to hlavně tím, že si ho nedáte vy sami. Uznejte své pocity smutku a pokud vám to nejde, tak to prostě zkoušejte. Držím vám palce.

 

Smutek a homeopatie

 

Smutek patří k životu stejně jako radost. Ovšem já sama mám také raději radost a předpokládám, že vy také. Pokud se vám smutek v tuto vánoční dobu vyplavuje, mám pro vás několik homeopatických tipů.

 

Homeopatické tipy

Ignatia amara 15 CH (popřípadě 30 CH)

  • sklon k pláči a vzlykání
  • časté střídání s nekontrolovatelným smíchem (hysterickým)
  • touha být sám/a
  • chlubit se (často nevědomě) svým zklamáním (Vidíte, jaká jsem chudinka?)
  • opakované vzdychání
  • pocit hroudy (knedlíku) v hrdle

 

Natrum muriaticum 15 CH

  • chce být sám/a
  • touha po slaném
  • přecitlivělost na sebemenší kritiku či připomínku
  • nechce o svém smutku vůbec mluvit
  • uzavřenost
  • sklon k bolestem hlavy

 

 

Phosphoricum acidum 15 CH

  • obrovské vyčerpání a slabost
  • apatie
  • touha po osvěžujících věcech jako jsou limonády, ovoce
  • uzavřenost
  • vyhýbání se společnosti
  • nechuť mluvit

 

 

Jak užívat

 

Vybrali jste si? Při smutku si vezměte 1 globuli. Vložte ji do úst a nechejte volně rozpustit. Můžete užívat 1 x – 2 x denně 1 globuli.

 

Homeopatie a emoce

Silné nebo dlouhodobé nepříjemné emoce je ideální řešit s homeopatem. Já mám od vás větší odstup a můžu například uvidět, jak si v té sebelítosti přímo lebedíte. Je těžké si to přiznat, vždyť přece nechceme trpět nebo být smutní, kdo by to chtěl? Budete se divit, ale na nějaké úrovni opravdu chceme. Něco nám to dává. Často je to zájem, po kterém toužíme a tímto způsobem ho získáme. Velmi jsem to zjednodušila. Vím, o čem mluvím. Sama jsem roli chudinky často nevědomě hrála. Více o mých službách ZDE>>.

Můžete si přečíst i další díl vánočního seriálu ZDE>>. Článek: Vánoce a trávicí potíže

 

Víte, že přestože je homeopatie neustále zatracovaná,  že je to placebo, je to prý jen “cukr” a prý je nevědecká, přesto ji používá anglická královská rodina, představitelé mnohých zemí světa a stovky slavných osobností? (Clinton, Tony Blair, Mahatma Gandhi, Johan Wolfgang Goethe, 7 papežů (Leo XII, Gregory XVI, Pius IX, X, XII; Pavel VI, Jan Pavel II), Charles Darwin, Ludwig van Beethoven, Richard Wagner, Catherine Zeta-Jones, Tina Turner, Cher…)

Vám to ale nemusím povídat. Vy máte s homeopatií vlastní skvělé zkušenosti. Kdo ji pozná na vlastní kůže (nebo u svých dětí), nepotřebuje, aby ho kdokoliv přesvědčoval, jednoduše ví… Když se ptám lidí okolo a také těch, kteří mě sledují, často narážím na několik překážek, která vám brání homeopatii používat:

  • “Já vím, že funguje, ale neumím si vůbec homeopatikum vybrat. Nevyznám se v tom, potřebovala bych jasně vědět, co je na rýmu, co je na kašel, co na nespavost…”
  • “Zažila jsem na sobě, jak mi homeopatie už několikrát pomohla. Ráda si o ní čtu, líbí se mi, že je tak mocná, ale sami se v tom vůbec nevyznám. Ale já bych chtěla ji umět používat aspoň pro vlastní potřebu a pro své děti.”
  • “Někdy i vím, co by mi (dětem) pomohlo, ale pak se ztratím v těch různých potencích a i v dávkování.”
  • “Mám doma několik knih a sleduji články o homeopatii. No přijde mi to jako “džungle” a jsem z toho jelen, co si mám vzít.”

Moc dobře vám rozumím. Já také začínala a vím, jaký guláš na začátku člověk má v hlavě, když potřebuje vyřešit nějakou situaci /teplotu, zvracení, průjem, bolest v krku…

 

VAROVÁNÍ: Budou vás považovat za homeopata

Tady je perfektní řešení, jak se v homeopatii neztratit

a vyléčit sebe i celou rodinu

 

⇒ Vytvořila jsem návod, se kterým to zvládnete i vy. Vrátila jsem se v myšlenkách zpět ke svým začátkům a vytvořila Domácí lékárničku tak, aby byla maximálně srozumitelná, stručná a zároveň pomohla ve všech běžných situacích, které nás potkávají.

⇒ Doporučuji pouze ta nejběžnější homeopatika.

⇒ U každého víte jasnou potenci a dávkování.

Dala jsem si záležet a vytvořila k Domácí lékárničce také seznam homeopatik, které je potřeba doma mít. Vy totiž potřebujete homeopatikum hned podat a často to trvá, než je vám v lékárně objednají. Navíc u těch akutních nemocí se projevy docela rychle mění a druhý den potřebujete už třeba úplně jiné. Dám příklad: Napřed teče z nosu jak z kohoutku a potřebujete Alium cepa. Druhý den zhoustne a už potřebujete například Pulsatillu. Proto je dobré mít ten základ doma – být vybaveni.

Více o Domácí lékárničce se dozvíte kliknutím ZDE>>

“Tento skvělý e-book by měli mít doma všichni, které oslovuje homeopatie – ať už s ní mají nějaké zkušenosti či nikoli. E-book je natolik rozsáhlý, aby si ten správný homeopatický lék pro sebe na míru našel opravdu úplně každý. Zároveň velmi přehledný, že se v něm dokáže zorientovat i laik. Líbí se mi dělení dle jednotlivých zdravotních obtíží. Našla jsem v něm vše, co kdy trápilo naši rodinu. A mnohem víc. Díky za skvělou příručku a velmi praktický seznam a tahák.”

“Dlouho jsem čekala na knihu, která by mi polopatě vysvětlila, proč a jak používat homeopatika. A tento e-book mi dal dokonce více! Je to jednoduchý návod, kde najdete homeopatikum na své potíže a rovnou i s informací, jak ho používat. Konečně! A když v e-booku hledáte, pomůžou vám obrázky na jednotlivých stranách, které jsou vám super tahákem. Navíc seznam homeopatik k vytisknutí, vlastně zmenšený e-book jako tahák, prostě super! Děkuji!”

Něco takového potřebuji, podívám se.

K e-booku Domácí lékárnička automaticky získáváte další bonusy. Nejužitečnější vám bude Seznam k nákupu.

Mrknu se na Domácí lékárničku.

 

 

Něco takového potřebuji, podívám se.

 

K e-booku Domácí lékárnička automaticky získáváte další bonusy. Nejužitečnější vám bude Seznam k nákupu.

 

 

Mrknu se na Domácí lékárničku.

error: Content is protected !!