Jak se zbavit lupů jednou provždy?

 

Lupy = konec světa

 

 

Někdy mám pocit, že se lupy začaly řešit díky reklamám. V televizi nám ukázali děsivé emoce spojené s bílým popraškem na černé košili a podle výrazu v obličeji bych to tipovala na konec světa. Možná to teď hodně přeháním a banalizuji. Rozumím, že je to nepříjemné. Dále v článku najdete mnoho tipů, jak lupy minimalizovat nebo se šupinek rovnou zbavit.

 

Co s tím? Jak s lupy zatočit?

 

Je to otázka míry potíží. Někdy stačí vyhodit nevhodný šampón, nasadit si osmičku (sůl č. 8) a je klid. U jiného jsou potíže výraznější. Už to není jen drobná estetická záležitost, je to zdravotní problém. Začněte sulfátovou kúrou a věnujete pozornost tipům níže.

 

 

Obecné tipy u potíží s lupy:

 

  • vyhněte se agresivním přípravkům. Já sama jsem měla osobní zkušenost s lupy. Bylo to po barvení vlasů. Barvila jsem si je nesčetněkrát, ale daná barva byla pro moji kůži příliš agresivní. Později se už nikdy neopakovalo. Pokud používáte léčivé šampóny na lupy (často velmi pokožku vysušují), nepřekračujte dávkování a v mezičase používejte jemný a nedráždivý šampon. Obecně šampóny kůži vysušují. Používejte je v rozumné míře (raději méně).

 

  • ať používáte jakkoliv jemný a šetrný šampón, opravdu důkladně jej omyjte. Jeho zbytky zbytečně kůži dráždí a i taková drobnost vám může velmi pomoci. Nepoužívejte příliš horkou vodu a vyhněte se při jejich vysoušení velmi horkému vzduchu.

 

  • omezte ve stravě cukr a pokud to zvládnete, vynechte nebo omezte i bílou mouku. Proč? Vy cukrem krmíte potvůrku, která lupy způsobuje. Vy si ji přímo pěstujete a hýčkáte, aby se jí dařilo co nejlépe. To určitě nechcete. 

 

  • i u lupů platí, že stav zhoršuje stres. Rozumím, pustit stres je docela stresující oříšek. Naše hlava je naučená, že se to ale musí, jinak to přece nejde! Jde to i jinak. Pokud vám lupy říkají zastav se, zpomal, změň něco – to je ještě mírné připomenutí. Nečekejte, ať vám to tělo poví tvrdší formou. 

 

  • pokožka hlavy ocení masáž, dopřejte si ji. Má ráda i slunce a čerstvý vzduch, nechte vlasovou pokožku volně dýchat.

 

Více informací o Kolečku první pomoci ZDE>>.

 

Schüsslerovy soli

 

Na mé stránky nechodíte pro obecné tipy. Těch je nakonec plný internet. Ano, dočkáte se i doporučení, která sůl bude užitečná.

 

Sůl č. 8 Natrium chloratum

 

Tato sůl řídí rozdělování vody v těle. Pomůže hydratovat vysušenou vlasovou pokožku. Je to sůl první volby u lupů. Normalizuje i opačný stav – nadmíru vody (tekoucí rýma, otok).

 

 

Sůl č. 9 Natrium phosporicum

 

Natrium phosphoricum se podílí na udržení acidobazické rovnováhy (kyselost organismu). Mnoho našich potíží souvisí právě s překyselením (nevhodná strava, stres) a lupy nevyjímaje. Pokud je na vlasové pokožce nadbytek kožního mazu (mastné lupy), doplňte tělu sůl č. 9.  

 

 

Sůl č. 6 Kalium sulfuricum

 

Po čtyřce sáhněte v případě, že lupy (šupinky) jsou na jakoby lepkavém povrchu. Nejedná se už o akutní stav, ale už pokročilejší zánět (třetí fáze). Kalium sulfuricum udělá “generální úklid”. Sůl č. 6 také okysličuje svrchní vrstvy kůže (epidermis) a zejména detoxikuje. Je jednou ze solí “sulfátové kůry” níže. Soli lze používat i zevně (necucáte je vnitřně). Můžete si rozpuštěním solí udělat roztok a použít jej jako obklad nebo rozdrcením tablety vytvořit prášek, kterým postižená místa zasypete.

 

 

Sůl č. 4 Kalium chloratum

 

Pokud se vám stane, že jste si pokožku rozškrábali a kůže se zanítila, nasaďte sůl č. 4 Kalium chloratum. Urychlí hojení vlasové pokožky.

 

 

Dávkování solí

 

Užívejte 3 x denně 2 tablety. Pokud solí berete více druhů, je pohodlnější celou denní dávku (6 tablet od každé soli) rozpustit ve vodě (0,5 l -1 l) a během dne popíjet. Délka užívání závisí na individuálním nedostatku. U každého je to jiné. Pro vaši představu je většinou potřeba sůl užívat 2 měsíce a u velkého nedostatku 3 – 6 měsíců. To, zda sůl ještě potřebujete dál užívat, poznáte podle zlepšení. Schüsslerovy soli se často kombinují. Většinou nám nechybí pouze jedna sůl. Mohou se užívat společně, doporučím vám užívat maximálně 4 – 5 druhů, aby tělo zvládlo vše dostatečně vstřebat. Nejsou zde žádné kontraindikace (upozorním jen na obsah laktózy) a nemusíte vynechat ani kávu či mentol. Jsou vhodné pro děti a těhotné či kojící maminky.

 

Doporučení u chronických potíží

 

U dlouhodobých a chronických potíží si nejprve udělejte sulfátovou kúru po dobu alespoň 2 týdnů. Jednak se buňky zbaví všeho nepotřebného, ale hlavně zlepšíte vstřebávání solí, které potřebujete také doplnit.

 

Sulfátová očistná kúra:

Ráno:

Rozpusťte 5 – 10 tablet soli č. 12 Calcium sulfuricum v horké vodě a po doušcích popíjejte. Pro zvýšení účinku každý hlt poválejte v ústech a prosliňte a pak teprve spolkněte.

 

 

V poledne:

 

Rozpusťte 5 – 10 tablet soli č. 10 Natrium sulfuricum v horké vodě a po doušcích popíjejte. Pro zvýšení účinku každý hlt poválejte v ústech a prosliňte a pak teprve spolkněte.

 

 

Večer:

 

Rozpusťte 5 – 10 tablet soli č. 6 Kalium sulfuricum v horké vodě a po doušcích popíjejte. Pro zvýšení účinku každý hlt poválejte v ústech a prosliňte a pak teprve spolkněte.

 

 

Padání vlasů

 

Dalším problémem u vlasů je jejich padání. Pokud vás zajímá, co můžete udělat, aby vám vlasy přestaly padat, podívejte se na můj článek: Chci zpět svou “hřívu” aneb homeopatika na vypadávání vlasů. Přečíst si jej můžete kliknutím ZDE>>.

 

 

Víte, že za každičkou nemocí se skrývá nedostatek některé životně důležité soli?

 

Když nám něco je, není to žádná hitparáda:

  • u psychických potíží je to snad ještě horší
  • nemůžu dělat, co mě baví
  • nemám náladu nebo na to prostě nemám ani energii
  • co si o mně řeknou, když někam půjdu pro pomoc
  • hlavně nemůžu vydržet ani sama se sebou
  • obtěžuji svými stavy okolí, to mě pak trápí ještě o to víc
  • nebo se dívat, jak se trápí naše dítě (láska, škola)
  • nemoc nás může omezovat v práci a přitom každá koruna se hodí
  • někdy máte pocit, že z toho bludného kruhu ani není cesta ven, už nevidíte ani možné řešení
  • je to nahoru a dolů, chvíli klid a pak nanovo
  • nemáte prostor něco studovat, kdo dnes má čas…
  • každý problém nám “otravuje” život a nejsme tak šťastní a spokojení

 

Mám pro vás řešení šité přímo pro vás!

Oceníte, že se jedná:

  • přírodní cestu
  • není potřeba žádné dlouhé studium (nepotřebujete k tomu medicínu.)
  • spoustu běžných potíží zvládnete sami i bez doktora
  • bez vedlejších účinků (Nemusíte se obávat, že něco pokazíte.)
  • vhodné i pro malé děti a těhotné
  • jednoduchou a zároveň účinnou metodu
  • koupíte na každém lékárenském e-shopu (Bude je mít skladem možná i lékárna, pokud jsou alespoň malinko alternativně ladění nebo objednají do druhého dne)

“Líbí se mi Schüslerovy soli, dle testů jsem je začala používat a nechala jsem si asi po půl roce udělat krevní obraz a pan doktor byl sám velice překvapen, že ač je mi 50 let pryč, tak moje výsledky krve byly naprosto vynikající a i se tak cítím. Tato metoda léčení je jednoduchá a nezatěžuje organismus. Doporučuji ji každému.”

 

 

“Díky webu homeoporadna.eu, jsem se dozvěděla spoustu informací o léčbě homeopatiky, ale především jsem se seznámila se Schüsslerovými solemi. Vyzkoušela jsem je a spolu s homeopatiky je doporučuji všem kolem sebe. Velice mi pomáhají vždy když potřebuji. Úspěšně jsem se zbavila bolestí dásní (když ani lékař si již se mnou nevěděl rady), pomohly mi při detoxikaci organismu a byl by to dlouhý seznam potíží, při kterých mi homeopatie a soli pomohly.

Jsem moc ráda, že web homeoporadna.eu existuje a já mohu kdykoli web navštívit a najdu, zde co potřebuji.

Zakoupila jsem si také e-book Domácí lékárnička a tabulku Schüsslerovy soli, které mám stále po ruce. Moc děkuji i za podnětná videa, která pravidelně sleduji a těším se na další.”

 

SCHÜSSLEROVY SOLI jsou jednoduše dokonalé pro samoléčbu

= umí hodně pomoci, vystačíte si s minimem informací, jsou běžně k dostání a nemusíte se obávat, že něco pokazíte.

 

Nejpodstatnější informace o solích jsem rozčlenila do 2 e-booků. V prvním (Schüsslerovy soli) porozumíte významu dané soli v těle a následuje seznam nemocí, které daná sůl léčí. Díky druhému e-booku (Vizuální diagnostika) si vyberete pro vás prospěšnou sůl podle obličeje.

 

 

To ještě není zdaleka vše

Získáváte k balíčku BONUS navíc v hodnotě 350 Kč: e-book Soli podle onemocnění. Zejména na začátku oceníte jeho praktičnost. Nemoci jsou seřazeny abecedně au každé nemoci uvádím nejpoužívanější směs.

Uvedu příklad. Máte rýmu a jako úplný začátečník potřebujete hned jasnou odpověď, jaké soli vám pomohou. Tady u rýmy najdete směs solí 3 a 8 (č. 3 Ferrum phosphoricum a č. 8 Natrium chloratum). Nyní víte vše potřebné.

 

To mě zajímá.

Více se dozvíte ZDE>>.

error: Content is protected !!