Ječné zrno začíná nenápadně

 

Často ječné zrno začíná svěděním nebo pocitem, že nám do oka něco spadlo. Začíná to velmi nenápadně. Teprve pak se vytvoří bulka. Kdo už ječné zrno měl, už pozná, co se děje.

 

První příznaky ječného zrna

 

U prvních pocitů či svědění vám doporučím nasadit Ferrum phosphoricum 9 CH 3 x až 5 x denně. Ještě lepší bude sáhnout po Schüsslerově soli č. 3 Ferrum phosphoricum. Obsahuje homeopatickou informaci a navíc doplňuje tělu i danou sůl a je účinnější.

 

Ječné zrno – mazová žlázka

 

Hlavní příčinou je ucpání mazové žlázky, při kterém dojde k hromaděním mazu. Ten je ideálním prostředím pro množení bakterií, které pronikají do oka z okolní kůže. Postupně se v místě postižené žlázky může objevit na vnější kožní nebo vnitřní spojivkové straně puchýřek s prosvítajícím hnisem. Většinou je do týdne po všem – hnis si nade cestu ven a ranka se sama zahojí. Homeopaticky můžeme proces urychlit. Ječné zrno rychleji praskne a vyteče hnis nebo homeopaticky napomůžeme vstřebání. Jsou i situace, kdy je potřeba navštívit lékaře – pokud ani po týdnu nevidíte zlepšení či úlevu.

 

Jednotlivá homeopatika

Ferrum phosphoricum 9 CH

 

– skvělé v počáteční fázi – nahraďte raději Schüsslerovou solí č. 3 – zarudnutí, bolest, citlivost a otok – zastaví přechod do stadia hnisání Užívejte na počátku (1. stadium zánětu) 3 x denně 1 globuli.

 

 

Pulsatilla 15 CH

 

– často nebolestivé, ale svědí nebo pálí – spíš na horním víčku – nažloutlý výtok – otok žádný nebo minimální – pomáhají studené obklady – lze podávat i preventivně (1 x za 2 týdny) Užívejte 2 x denně 1 globuli.

 

 

Staphysagria 15 CH

 

– opakující se ječná zrna – okraje víček svědí – zejména na horním víčku a jsou tvrdé – suchost očí (zejména po probuzení) – sklon k prasklinkám v očním koutku (infikované) – lidé, kteří hodně potlačují vztek Užívejte 2 x denně 1 globuli.

 

 

Lycopodium 9 CH

 

– ve vnitřním koutku oka – zarudnutí víček – velmi svědí, suchost oka – slepené oči po probuzení – spíš pravé oko – sklon ke kožním potížím (ekzémy), rozladí ho maličkosti Užívejte 2 x denně 1 globuli.

 

 

Hepar Sulphur 15 CH

 

– urychlí prasknutí ječného zrna (úleva od bolesti) – dolní i horní víčko – červené víčko a s výrazným otokem – velmi bolestivé a zanícené, bolí každé mrknutí – velká citlivost na dotek (chlad, průvan) – po ránu slepené oči – pomáhá teplý obklad a teplo obecně Užívejte 2 x denně 1 globuli.

 

Silicea 15 CH

 

– ječné zrno plné hnisu – ostrá bolest očí – pomůže hnis vstřebat nebo uvolnit – unavené a přecitlivělé oči (vadí světlo) – u dětí na podporu imunity a tak prevenci ječného zrna (1 x týdně) Užívejte 2 x denně 1 globuli.

 

 

Euphrasia 9 CH

 

– známé oční homeopatikum – výrazné zarudnutí a zejména svědivost – silné pálení očí Užívejte 2 x denně 1 globuli.

 

 

Tady je snadné řešení, jak si u běžných potíží homeopaticky pomoci sami, aniž byste se ztratili

v přemíře informací a tápali v potencích a dávkování 

Ukážu vám, jak si i bez roků strávených studiem pořídit jen ta potřebná homeopatika 
 a mít doma po ruce vše, co budete potřebovat.

 

Přestože je homeopatie neustále zatracovaná,  že je to placebo, je to prý jen “cukr” a prý je nevědecká, přesto ji používá anglická královská rodina, představitelé mnohých zemí světa a stovky slavných osobností? (Clinton, Tony Blair, Mahatma Gandhi, Johan Wolfgang Goethe, 7 papežů (Leo XII, Gregory XVI, Pius IX, X, XII; Pavel VI, Jan Pavel II), Charles Darwin, Ludwig van Beethoven, Richard Wagne, Catherine Zeta-Jones, Tina Turner, Cher…)

Vám to ale nemusím povídat. Vy máte s homeopatií vlastní skvělé zkušenosti. Kdo ji pozná na vlastní kůže (nebo u svých dětí), nepotřebuje, aby ho kdokoliv přesvědčoval, jednoduše ví…

Když se ptám lidí okolo a také těch, kteří mě sledují, často narážím na několik překážek, která vám brání homeopatii používat:

  • “Já vím, že funguje, ale neumím si vůbec homeopatikum vybrat. Nevyznám se v tom, potřebovala bych jasně vědět, co je na rýmu, co je na kašel, co na nespavost…”
  • “Zažila jsem na sobě, jak mi homeopatie už několikrát pomohla. Ráda si o ní čtu, líbí se mi, že je tak mocná, ale sami se v tom vůbec nevyznám. Ale já bych chtěla ji umět používat aspoň pro vlastní potřebu a pro své děti.”
  • “Někdy i vím, co by mi (dětem) pomohlo, ale pak se ztratím v těch různých potencích a i v dávkování.”
  • “Mám doma několik knih a sleduji články o homeopatii. No přijde mi to jako “džungle” a jsem z toho jelen, co si mám vzít.”

Moc dobře vám rozumím. Já také začínala a vím, jaký guláš na začátku člověk má v hlavě, když potřebuje vyřešit nějakou situaci /teplotu, zvracení, průjem, bolest v krku…

 

VAROVÁNÍ: Budou vás považovat za homeopata

Perfektní řešení, jak se v homeopatii neztratit

a vyléčit sebe i celou rodinu.

 

⇒ Vytvořila jsem návod, se kterým to zvládnete i vy. Vrátila jsem se v myšlenkách zpět ke svým začátkům a vytvořila Domácí lékárničku tak, aby byla maximálně srozumitelná, stručná a zároveň pomohla ve všech běžných situacích, které nás potkávají.

⇒ Doporučuji pouze ta nejběžnější homeopatika.

⇒ U každého víte jasnou potenci a dávkování.

Dala jsem si záležet a vytvořila k Domácí lékárničce také seznam homeopatik, které je potřeba doma mít. Vy totiž potřebujete homeopatikum hned podat a často to trvá, než je vám v lékárně objednají. Navíc u těch akutních nemocí se projevy docela rychle mění a druhý den potřebujete už třeba úplně jiné. Dám příklad: Napřed teče z nosu jak z kohoutku a potřebujete Alium cepa. Druhý den zhoustne a už potřebujete například Pulsatillu. Proto je dobré mít ten základ doma – být vybaveni.

Více o Domácí lékárničce se dozvíte kliknutím ZDE>>

“Tento skvělý e-book by měli mít doma všichni, které oslovuje homeopatie – ať už s ní mají nějaké zkušenosti či nikoli. E-book je natolik rozsáhlý, aby si ten správný homeopatický lék pro sebe na míru našel opravdu úplně každý. Zároveň velmi přehledný, že se v něm dokáže zorientovat i laik. Líbí se mi dělení dle jednotlivých zdravotních obtíží. Našla jsem v něm vše, co kdy trápilo naši rodinu. A mnohem víc. Díky za skvělou příručku a velmi praktický seznam a tahák.”

“Dlouho jsem čekala na knihu, která by mi polopatě vysvětlila, proč a jak používat homeopatika. A tento e-book mi dal dokonce více! Je to jednoduchý návod, kde najdete homeopatikum na své potíže a rovnou i s informací, jak ho používat. Konečně! A když v e-booku hledáte, pomůžou vám obrázky na jednotlivých stranách, které jsou vám super tahákem. Navíc seznam homeopatik k vytisknutí, vlastně zmenšený e-book jako tahák, prostě super! Děkuji!”

Něco takového potřebuji, podívám se.

K e-booku Domácí lékárnička automaticky získáváte další bonusy. Nejužitečnější vám bude Seznam k nákupu.

 

 

Mrknu se na Domácí lékárničku.

error: Content is protected !!