Ženství

 

Menstruační bolesti jsou dnes velmi časté. Myslím si, že jsme někde zapomněli na své ženství a naše tělo nás upozorňuje, abychom v sobě našli svou bohyni. Není to vždy jednoduché. Odpoutat se kolotoče kolem nás a jít do sebe. Odměna je ale sladká, jen se nám do toho moc nechce. Často napřed nacházíme emoce, které se nám vůbec nelíbí a chtějí zpracovat. Pod nánosem bahna teprve objevíme krásu.

 

Kruh žen – rituál

 

Možná jsme menstruaci nepřijaly jako přirozenou součást našeho života. Dobu, kdy se máme zastavit, odpočívat a kdy nám přichází nové nápady, kdy jsme „čarodějky“. Která z nás vůbec zažila rituál či oslavu, že jsme se staly ženami? Umíte si představit, že to uděláte pro svou dceru nebo i pro sebe?

 

 

Pamatuji si, že v mém mládí běžel seriál Chobotnice a já jen zírala, že se v tom seriálu radovali, že se dcera stala ženou. To neznám.

Jednou jsem narazila na článek, že je dobré si vzpomenout na náš první den menstruace. Místo oslavy ženství se dělo něco úplně jiného. Byla jsem na soustředění a vůbec nikomu jsem to neřekla. Strašně jsem se styděla. Byla jsem stále ve strachu, aby si toho někdo nevšiml. Vlastně jsem to po příjezdu neřekla ani mámě. Když jsem si tu vzpomínku vybavila, brečela jsem snad dvě hodiny, chtělo to ven.

 

Moje tipy:

 

Pokud patříte mezi dívky a ženy, které trpí menstruačními bolestmi, poradím vám několik homeopatik, která mohou bolest zmírnit nebo i odstranit. Užitečné jsou také Schüsslerovy soli.

 

Homeopatika na akutní bolest

 

Magnesia phosphorica 9 CH

 

Jako první bych doporučila homeopatikum Magnesia phosphorica 9 CH. Dobře zabírá u křečovitých menstruačních bolestí, kde ulevuje zejména teplo a dělá dobře tlak. Ulevujete si stlačováním bříška rukama a nahříváte si ho termoforem nebo dečkou.

Dávkování: Užívejte každou půlhodinu, a když se uleví, tak postupně můžete dávkování snižovat na 5 x denně do odeznění potíží.

Lepší volbou je použít alternativu ve formě Schüsslerovy soli č. 7 Magnesium phosphoricum: 

Udělejte si „horkou sedmičku“ – návod najdete ZDE>>.

 

 

Cuprum metallicum 9 CH

 

Další možností je na křečovité bolesti použít lék Cuprum metallicum 9 CH. Podobně, jako u předešlého léku, výrazně uleví od bolestí, které jsou prudké a křečovité. Často jsou tyto bolesti popisovány jako „bodání nožem“. Jestli ještě navíc trpíte na křeče v lýtkách, rozhodně vyzkoušejte Cuprum metallicum.

 

 

Dávkování: Užívejte každou půlhodinu, a když se uleví, tak postupně můžete dávkování snižovat na 5 x denně do odeznění potíží. Můžete také střídat s homeopatikem výše – Magnesium phosphoricum 9 CH (lépe se solí č. 7 Magnesium phosphoricum č. 7) nebo na sobě vyzkoušet, které vám zabírá lépe.

 

Colocynthis 9 CH

 

Třetí možností, jak si můžete samy pomoci, je lék Colocynthis 9 CH. Pomáhá zejména tam, kde jsou prudké bolesti ve vaječnících. Ulevuje schoulit se do klubíčka. Typický je zde vnitřní vztek a podrážděnost.

 

 

Dávkování: Užívejte každou půlhodinu, a když se uleví, tak postupně můžete dávkování snižovat na 5 x denně do odeznění potíží.

 

Velmi silná menstruace

 

Arnica montana 9 CH

 

Pokud trpíte velmi silným krvácením, vyzkoušejte Arnicu montanu 9 CH. Zlepšuje srážlivost krve a tím sníží intenzitu výtoku. Pokud ještě v tomto období nechcete ani doteky, toužíte po samotě a jste celá rozlámaná – skvěle vám zabere. Na snížení krvácení pomůže každé ženě. Můžete vyzkoušet na dovolené, kde by vás silnější krvácení velmi vyčerpávalo.

 

 

Dávkování: Užívejte už před začátkem menstruace (3 dny) 3 x denně a během také menstruace. Arnika se vám v domácí lékárničce bude hodit. Vzpomeňte si na ni u každého úrazu či fyzického vyčerpání po námaze nebo sportu.

 

Premenstruační syndrom

 

Lachesis mutus 15 CH

 

Pokud trpíte bolestmi zejména před menstruací a jakmile se spustí, tak se vše uklidní, pak vyzkoušejte Lachesis mutus 15 CH. Zde je typické zlepšení potíží výtokem.

 

 

Dávkování: Užívejte 3 – 5 x denně do úlevy.

 

Přecitlivělost

 

Ignatia amara 15 nebo i 30 CH

 

Pokud je vašim problémem taková až „hysterie“, kdy vám vadí pachy, zvuky a utěšování vás spíš rozčílí, vyzkoušejte lék Ignatia amara 30 CH.

 

 

Dávkování: Užívejte 2 x denně, a když se uleví, tak postupně můžete dávkování snižovat.

 

Stát se z dívky ženou

 

Pulsatilla 15 CH

 

Homeopatikum Pulsatilla pomůže překlenout přechod dívky v ženu, dospět a odpojit se. Zejména pokud je holčička velmi vázaná na maminku a rodinu, potřebuje hodně důkazů lásky – doteky a pozornost.

 

 

Dávkování: 1 x týdně a na akutní bolesti můžete kombinovat s léky na akutní bolest.

 

BARVY A ČAKRY

 

Zajímavou skupinou homeopatik jsou homeopatika z barev (existují i tóny). Mnohé z vás víte, že ženské orgány, sexualita, kreativita i menstruační bolesti souvisí se sakrální čakrou – Svadhistana. Její barva je oranžová a homeopatikum z této barvy ulevuje menstruačním bolestem. Jen není u nás běžně dostupné.

 

Orange 12 C – užívejte při akutních bolestech co půl hodiny do ústupu potíží. U mladých dívek bych doporučila užívat 1 x denně. Posílením této čakry ustoupí následně menstruační bolesti.

 

Odkaz, kde lze Orange zakoupit: https://www.helios.co.uk/shop/orange-a-wauters

 

Dávkování

 

Já doporučuji klientům užívat jednu kuličku, pokud jste zvyklé užívat tři nebo pět, klidně zůstaňte u svého zvyku. Účinek bude stejný.

 

 

Schüsslerovy soli

 

Menstruaci můžete také normalizovat pomocí Schüsslerových solí. Doporučím vám tyto soli:

 

Sůl č. 3 Ferrum phosphoricum

  • doplnění železa, regulace silného výtoku a únava
  • Ferrum phosphoricum 3 x denně 2 tablety dlouhodobě

 

 

Sůl č. 7 Magnesium phosphoricum

  • doplnění hořčíku, bolesti a křeče
  • Magnesium phosphoricum 3 x denně 1 dlouhodobě a při silné bolesti rozpustit 10 tablet v horké vodě a popíjet (můžete opakovat několikrát denně)

 

 

Sůl č. 2 Calcium phosphoricum

  • zvětšená prsa, pálení v prsou, uzlíky
  • Calcium phosphoricum 3 x denně 2 tablety dlouhodobě

Možná slyšíte o Schüsslerových solích poprvé. Základní informace najdete na mém webu pod záložkou Schüsslerovy soli.

 

 

 

Nemusíme s každým “soplíkem”, “kašlíkem”, bolístkou nebo s akutní únavou hned vyhledávat odbornou pomoc. Spoustu můžete vyřešit sami a má to spoustu výhod.

Vím, že vy raději první sáhnete po něčem přírodním, ať už jsou to bylinky, homeopatika, různé doplňky stravy, babské rady nebo hledáte například psychosomatickou příčinu. Je potřeba často mít už nějaké lepší znalosti o těchto metodách, abyste si uměli pomoci.

 

Mám pro vás řešení. Nebere vám drahocenný čas a je jednoduché.

Vytočte si řešení KOLEČKEM PRVNÍ POMOCI, jaká sůl vám pomůže.

 

💙 solí je pouze 12 – tedy žádný složitý výběr

💙 potřebnou sůl si vytočíte kolečkem (42 akutních situací)

💙 v tabulce vidíte ty nejčastější situace, na které se daná sůl hodí (6 x 12 = 72)

💙 v návodu se dozvíte základy, jak se soli berou a kde je koupíte – dřív než dopijete kafe
error: Content is protected !!