Soli – pořadí a čísla

Schüsslerovy soli mají přidělena čísla. Je pak jednodušší se domluvit. Kupujete sedmičku nebo trojku a nemusíte si pamatovat komplikované latinské názvy solí. Když se tak na seznam Schüsslerových solí podíváte, možná vás napadne, podle čeho jsou uspořádané.

  1. Calcium fluoratum
  2. Calcium phosphoricum
  3. Ferrum phosphoricum
  4. Kalium chloratum
  5. Kalium phosphoricum
  6. Kalium sulfuricum
  7. Magnesium phosphoricum
  8. Natrium chloratum
  9. Natrium phosphoricum
  10. Natrium sulfuricum
  11. Silicea
  12. Calcium sulfuricum

 

Podle jakého pravidla jdou po sobě?

 

Možná máte nápad a ta poslední sůl vám v tom dělá pěkný guláš. Ano, váš nápad je správný. Máte pravdu. Bingo. Soli jsou seřazeny podle abecedy, jen ta 12. sůl to kazí. Proč tomu tak je? Dr. Schüssler jednu dobu usoudil, že se ve své praxi bez této soli obejde. Doporučoval ji velmi zřídka. Seznam obsahoval pouze 11 (tkáňových, biochemických) solí. Soli byly seřazeny podle abecedy a byla jim přidělena pořadová čísla pro lepší přehlednost.

 

Návrat soli Calcium sulfuricum

 

Praxe později ukázala, že se ale bez soli Calcium sulfuricum vždy neobejdeme. Aby nebyl zmatek v nových číslech, dostala se tato sůl na úplný konec a dostala číslo 12.  Obecně se tato sůl v Evropě prodává nejméně a to je i důvod, proč jsme si na ni museli počkat. V jakých situacích ji můžeme potřebovat? Podívejte se na můj tip ZDE>>.

Více informací o Kolečku první pomoci ZDE>>.

 

Proč zrovna tyto soli?

 

Dr. Schüssler vystudoval medicínu i homeopatii. Zajímal se také o nové objevy a zejména o poznatky o důležitosti minerálních látek na buněčné úrovni. Na základě analýzy zpopelněných orgánů stanovil 12 základních tkáňových solí. Každá sůl ovlivňuje spoustu procesů v těle. Pokud dané soli není v těle dostatek, projeví se to nemocí. Sami například víte víte, že nedostatek železa se projeví únavou, chudokrevností a často vede k bolestem hlavy, nízkému tlaku a nízké imunitě. Pokud železo doplníme, tyto potíže zmizí – to je princip fungování Schüsslerových solí. Doplníme potřebnou sůl a tím se uzdravíme.

 

Vizuální diagnostika

 

Nedostatek dané soli lze vyčíst i z obličeje. Například u poslední soli je typická šedobílá barva kůže a hnisání (například akné). Na kůži a v obličeji často vidíme změny mnohem dříve, než vznikne skutečná nemoc. Projeví se zde i nedostatečná funkce orgánu a nemusí včasným doplněním minerálů dojít k nemoci. Také samotná nemoc se odráží v naší tváři. Jak vybrat Schüsslerovu sůl podle obličeje vám pomůže e-book Vizuální diagnostika.

 

Délka užívání

 

Běžná délka na doplnění je často 2 měsíce, ale někdy stačí i jeden měsíc a v mnohých situacích to může být i mnohem déle (půl roku). Sami na sobě poznáte, jestli problém odešel, cítíte se lépe. Pokud se potíže vrátí, vraťte se opět ke své směsi. Každý jsme jiný a tak i délka užívání je jiná. Obecně se dá také doporučit, že soli 1 a 2 s vápníkem potřebují delší čas – tedy obvykle alespoň 3 měsíce (vápník je ze všech nejpomalejší).

 

 

Děti a Schüsslerovy soli

 

Schüsslerovy soli můžete dávat i dětem. Doporučím předškolákům 2-3 tablety denně, děti od 6 do 12 let 3-6 tablet denně. Starším dětem už 6 tablet denně jako dospělí. Pokud potřebujete sůl podat novorozenci, můžete tabletku rozpustit ve vodě dát po kapkách. Další možnost je z tablety s malým množstvím udělat kašičku a tu dát na rtíky.

 

Už víte, že za každičkou nemocí se skrývá nedostatek některé životně důležité soli.

Doplňte tělu potřebné soli a odmění se vám ZDRAVÍM.

 

Když nám něco je, není to žádná hitparáda:

  • nemůžu dělat, co mě baví
  • nemám náladu nebo na to prostě nemám ani energii
  • když se jedná o děti, o to víc nám to drásá srdce
  • když jsou děti už i větší, řešíme zase práci a následně peníze
  • nemoc nás často omezuje v práci nebo si kvůli tomu ani práci najít nemůžeme a přitom každá koruna se hodí
  • někdy máte pocit, že z toho bludného kruhu ani není cesta ven, už nevidíte ani možné řešení
  • je to nahoru a dolů, chvíli klid a pak nanovo
  • nemáte prostor něco studovat, kdo dnes má čas…
  • každý problém nám “otravuje” život a nejsme tak šťastní a spokojení

 

Mám pro vás řešení šité přímo pro vás!

Oceníte, že se jedná:

  • přírodní cestu
  • není potřeba žádné dlouhé studium (nepotřebujete k tomu medicínu.)
  • spoustu běžných potíží zvládnete sami i bez doktora
  • bez vedlejších účinků (Nemusíte se obávat, že něco pokazíte.)
  • vhodné i pro malé děti a těhotné
  • jednoduchou a zároveň účinnou metodu
  • koupíte na každém lékárenském e-shopu (Bude je mít skladem možná i lékárna, pokud jsou alespoň malinko alternativně ladění nebo objednají do druhého dne)

“Líbí se mi Schüslerovy soli, dle testů jsem je začala používat a nechala jsem si asi po půl roce udělat krevní obraz a pan doktor byl sám velice překvapen, že ač je mi 50 let pryč, tak moje výsledky krve byly naprosto vynikající a i se tak cítím. Tato metoda léčení je jednoduchá a nezatěžuje organismus. Doporučuji ji každému.”

“Díky webu homeoporadna.eu, jsem se dozvěděla spoustu informací o léčbě homeopatiky, ale především jsem se seznámila se Schüsslerovými solemi. Vyzkoušela jsem je a spolu s homeopatiky je doporučuji všem kolem sebe. Velice mi pomáhají vždy když potřebuji. Úspěšně jsem se zbavila bolestí dásní (když ani lékař si již se mnou nevěděl rady), pomohly mi při detoxikaci organismu a byl by to dlouhý seznam potíží, při kterých mi homeopatie a soli pomohly. Jsem moc ráda, že web homeoporadna.eu existuje a já mohu kdykoli web navštívit a najdu, zde co potřebuji. Zakoupila jsem si také e-book Domácí lékárnička a tabulku Schüsslerovy soli, které mám stále po ruce. Moc děkuji i za podnětná videa, která pravidelně sleduji a těším se na další.” SCHÜSSLEROVY SOLI jsou jednoduše dokonalé pro samoléčbu = umí hodně pomoci, vystačíte si s minimem informací, jsou běžně k dostání a nemusíte se obávat, že něco pokazíte.

Jednoduchý návod, jak hned začít používat soli a být zdravější

Nejpodstatnější informace o solích jsem rozčlenila do 2 e-booků. V prvním (Schüsslerovy soli) porozumíte významu dané soli v těle a následuje seznam nemocí, které daná sůl léčí. Díky druhému e-booku (Vizuální diagnostika) si vyberete pro vás prospěšnou sůl podle obličeje.

 

 

To ještě není zdaleka vše

Získáváte k balíčku BONUS navíc v hodnotě 350 Kč: e-book Soli podle onemocnění. Zejména na začátku oceníte jeho praktičnost. Nemoci jsou seřazeny abecedně au každé nemoci uvádím nejpoužívanější směs. Uvedu příklad. Máte rýmu a jako úplný začátečník potřebujete hned jasnou odpověď, jaké soli vám pomohou. Tady u rýmy najdete směs solí 3 a 8 (č. 3 Ferrum phosphoricum a č. 8 Natrium chloratum). Nyní víte vše potřebné.

 

To mě zajímá.

Více se dozvíte ZDE>>.

error: Content is protected !!