Alergie a homeopatie

 

Sezóna alergií

 

Někdo má to “štěstí” a trpí alergií celoročně, přesto jsou zde často období, kdy je to v závislosti na roku lepší a kdy horší. Má to svou logiku. Jde přece o to, na co jsme alergičtí, co je spouštěčem alergie. Velmi častým alergenem jsou prachové částice, což je pyl také. Rostliny mají své období, kdy kvetou a tak i mnoho alergiků sleduje, kde a kdy co kvete.

 

Různorodost 

 

Pyly jsou častým spouštěčem, ovšem jsou to i různé plísně a kontakt s všemožnými látkami. Možná znáte někoho, kdo nesnese různé kovy a nosí například pouze šperky z bílého zlata. Jiný zase nemůže používat krémy s obsahem konkrétního konzervantu, parfému nebo nesnese ani extrakt z heřmánku. Pro jiného je nebezpečné dát si lískový oříšek, pro jiného je život ohrožující bodnutí včely.

 

Co je pro alergie společné

 

Společným jmenovatelem je děsivá kaskáda procesů v těle, které se spustí po kontaktu s látkou, na které vlastně nic nebezpečného není. Za běžných okolností (nebýt alergikem mi přijde normální) tyto stejné procesy chrání naše zdraví. Co je tedy špatně? Jsou neadekvátní.

 

 

Histamin – Poumon histamine x Zyrtec

 

Není nutné zabíhat do detailů. Možná jste už i slyšeli pojem antihistaminika – chemické léky, které jsou proti histaminu: anti = proti. Nejznámější je Zyrtec a také se homeopatiku Histamine (Poumon histamine) říká homeopatický Zyrtec. Pokud v homeopatii používáme identickou (stejnou) látku, říká se tomu isopatie. Klasickým Zyrtekem chemicky blokujeme histamin. Pokud podáme homeopatický Zyrtec – homeopatikum Histamine nebo Poumon histamine, můžeme si to představit asi jako informaci tělu: “Hele, mrkni na ten histamin, je v pohodě? Neujelo to někam?”. Tělo pak po informaci reaguje normalizací hladiny histaminu.

 

Dávkování

 

Histamine 15 CH nebo Poumon histamine 15 CH užívejte 1x – 2x denně v době vaší sezóny. Pokud je to potřeba, není překážkou kombinovat homeopatii s klasickou medicínou. Užívejte homeopatikum a pokud efekt není dostačující, přijdete si i ten Zyrtec (jakékoliv antihistaminikum). Je vázané na lékařský předpis. Další možnosti, jak homeopatikum získat, sdílím v článku Kde koupit homeopatika.

 

 

Který s těch dvou? Zvolte Histamine 15 CH tehdy, pokud se nejedná o alergii, která se projevuje na dýchacích cestách. Poumon histamine 15 CH bude vhodnější u astmatických potíží, senné rýmě, otocích v oblasti krku a hrudníku.

 

 

To ne mě nefunguje

 

Homeopatie je individuální metoda. Zjednodušeně se dá říct, že 10 lidí přijde za homeopatem s alergií a každý odejde s absolutně jiným homeopatikem. Přitom všichni problém nazvali sennou rýmou. Ano, kýchání, smrkání a pálení měli společné, ale v homeopatii jsou pro nás rozhodující ty zvláštnosti a odlišnosti. Teprve homeopatikum přesně vystihující stav může velmi pomoci. Pro někoho je nejvýraznější lechtání na patře, druhý má slzy jak žíravinu a oči opravdu rudé, třetí párkrát kýchne po ránu a nejhorší je ten kohoutek, co teď má místo nosu…

Tělo se umí uzdravovat samo a potřebuje k tomu klid a sílu. Pokud je aktuálně zatíženo akutním zhoršením stavu, nemá sílu teď dát tělo zázrakem dohromady. Navíc problém často trvá léta. Nestačí hypoteticky umýt okna a vytřít, je potřeba rekonstrukce – to je už náročnější na energii i čas.

 

Možnosti homeopatie u alergií:

 

Konstituční homeopatikum

 

Ideální je užívat konstituční homeopatikum. I to potřebuje svůj čas. Často je to alespoň půl roku, abyste zaznamenali zlepšení (zmírnění projevů nebo vymizení). Konstituční znamená, že pokrývá potíže celkově, celou konstituci – nejen alergii, ale odpovídá například i vašim emocím, obavám a jiným zdravotním potížím. Tady uděláte pro sebe nejvíc, řešíte problém na hlubších úrovních a komplexně.

 

Akutní homeopatika

 

Jsou vybraná na akutní potíže související s alergií. Například na záchvaty kýchání s pocit pálení v nose, kde je výtok dráždivý a vodnatý (prostě cibule). Je zde extrémní slzení a přecitlivělost na světlo, obecně dělá dobře čerstvý vzduch. Pokud to na vás sedí, bude vám akutně Allium cepa 9 CH ulevovat. Pokud není toto homeopatikum zároveň vašim konstitučním homeopatikem, časem se vyčerpá a přestane vám pomáhat. Pokud je konstituční, bude nutné jít do vyšších potencí (číslo na tubě homeopatika).

 

Isopatie

 

To jsou homeopatika, kdy podáváme homeopaticky naředěný “problém”. Už výše jsem zmiňovala Histamin, který je vyroben z histaminu. Podobně se dá podat homeopatikum z včely na bodnutí včelou (Apis mellifica 15 CH a výše), homeopatikum Pollens (z pylů kvetoucích rostlin) na jarní pylové alergie a Pollens de graminées (pyly trav a jehličnanů) u alergií pozdního léta. To bylo pár příkladů pro lepší pochopení homeopatického přístupu k alergii.

 

Střevní nosody

 

Mnozí už dnes ví (nebo alespoň tuší), že za mnohými potížemi stojí nerovnováha střevní mikroflóry. Můžeme přemýšlet, co bylo dřív… Slepice nebo vejce? Je to zde podobné. Nerovnováho orgánu rozhodí mikroflóru nebo mikroflóra… Každopádně homeopatika ze střevních kultur jsou velmi zajímavá a jsou jednou z možností, jak pomoci. 

 

Schüsslerovy soli

 

Čtenáři mého blogu Schüsslerovy soli už znají. Věnovala jsem jim už nespočet článků. Pokud o nich slyšíte poprvé, jsou to tablety vyráběné velmi podobně jako homeopatika. Obsahují také informaci a navíc (díky nízkým potencím a odlišnosti v potenci – postupné ředění) obsahují i danou sůl. My tedy působíme jednak homeopaticky (informačně) a navíc tělu dodáváme, co mu chybí.

Zcela odlišný je u solí jejich výběr – je podle nedostatku soli, nehledáme podobnost jako v homeopatii. Pro samoléčbu jsou jako stvořené – vybíráme z 12 solí (homeopatik jsou tisíce). Laik se v solích snadněji orientuje.

 

 

Detoxikace

Často je u alergií souvislost s játry (ne vždy). Tady lze použít homeopatický detox – posílení jater. Návod najdete v mém e-booku zdarma 1 + 6 tipů jak snadno posílit játra. Oslabená játra ještě neznamená, že máte špatné jaterní testy. Až dlouhotrvající oslabení se projeví v testech. Fyzické změny nastávají až později. E-book ZDARMA je ke stažení ZDE>>.

 

 

5 ZPŮSOBŮ, KTERÉ BY MĚL ZNÁT KAŽDÝ, KDO TOUŽÍ PO ZDRAVÉ POKOŽCE

Jak můžete přírodní cestou dosáhnout nemožného.

 

Lidé často najdou účinné řešení atopického ekzému až po 30 letech! Tím vy nemusíte procházet!

S atopickým ekzémem si často nevědí rady ani lékaři

Postihuje až 30% dětí!

🌸 Svědění. Bolest. Boláčky, pupínky a přesušená šupinatá ložiska ekzému. Nejraději byste vyskočili z kůže, jak vás pálí, svědí, táhne… Škrábáním, kterému se nedá ubránit, se ještě vše zhoršuje. Navíc si do poraněné kůže zaneseme infekci (bakterie), což ještě vše zhorší. Navíc pro svědění nemůžete často ani usnout.

🌸 A nebo je to vaše dítě. Brouček, na kterého jste se tolik těšili – a kterému teď možná navlékáte na noc rukavice, aby si ekzém nerozškrábalo do krve. Rve vám srdce vidět, jak se trápí, ale nedokážete mu pomoct. A strašák všech rodičů, atopický ekzém se pořád vrací…

🌸 Navíc sami dobře víte, jaké to bylo u vás! Od mámy víte, že ekzém začal brzy po narození. To, co si ale pamatujete vy, jsou úšklebky spolužáků a omezení u sportu. Ani v dospělosti to není o moc lepší. Všichni se první zajímají o váš ekzém,  vy snad ani neexistujete. Kde má člověk najít sebevědomí? Můžete být úspěšní a stejně jste pro mnohé prostě ekzém.

🌸 Možná už jste zkusili změnit stravu, vyzkoušeli desítky krémů, ale nic doopravdy nepomohlo. Jste odborník na všechny ty mastičky (Infadolan, Excipial, Lipobase, Indulona, konopné masti, škvařené sádlo) a přes všechny “babské” i lékařské rady. Efekt minimální, dočasný nebo dokonce žádný. Často to bylo ještě horší, kreém vyvolal místo zklidnění alergickou reakci. Nakonec to byly opět kortikoidy s celou řadou vedlejších účinků.

🌸 Lékaři se vždy shodují na dvou věcech. Že atopický ekzém je nevyléčitelné onemocnění, kde mírné projevy lze řešit promazáváním, těžší pak kortikoidy s celou řadou vedlejších účinků. Mají pravdu?

Dovolím si nesouhlasit!

Atopický ekzém u dětí patří mezi nejčastější důvody návštěvy homeopata.

Správně zvolený lék totiž dokáže vás nebo vaše dítě atopického ekzému doopravdy zbavit.

Navždy.

 

 

To mě zajímá.

error: Content is protected !!