Jizvy a zranění

 

Jsou jizvy na duši, ale těm se v tomto článku věnovat nebudu, i když ono spolu vše souvisí. Například Arnika, kterou určitě znáte na jakýkoliv úraz, je také pomoc u psychických zranění (autonehoda, traumata) a velmi častým homeopatikem je například Staphysagria, které má ve svém obraze i ponížení, což má k “psychické jizvě” blízko.

 

Na jizvy se ptáte často

 

Téma článku o jizvách jako obvykle nevzniklo náhodou. Je to častý dotaz a já se rozhodla odpovědět článkem. Věřím, že vám bude i jako ostatní velmi užitečný. Už mě sledujete na mém kanálu Ludmila Spáčilová na You Tobe? Vytvořila jsem seriál (Playlist) Otázky a odpovědi a postupně vkládám odpovědi na vaše otázky formou krátkého videa. Dejte mě na You Tobe odebírat a žádné video vám neunikne = klikněte na obrázek níže a zaklikněte odběr. Pokud odebíráte mé e-maily, pošlu vždy upozornění, že jsem přidala další video.

 

 

Jeden z dotazů na jizvy

 

“Dobrý den, paní Spáčilová, ještě jednou moc děkuji za Arnicu. Myslím, že to synovi pomohlo a docela se vzchopil i psychicky. Příští týden mu budou vytahovat stehy, tak bych se ráda zeptala, čím je lepší jizvu mazat. Měsíčkovou mastí, sádlem nebo gelem, o kterém jsem zatím jen slyšela, jmenuje se Contractubex? Když měl stejný problém na pravé noze, zůstala mu tam keloidní jizva. Předem moc děkuji.”

 

Čím jizvy mazat?

 

Tato konkrétní otázka se úplně netýká homeopatie. Odpovím vám teď více jako lékárnice, sice je to už minulost, ale je to velká část mého života.  Z homeopatických přípravků můžete sáhnout po homeopatické masti Traumeel. Obsahuje homeopatika na hojení a prevenci hnisání. Nejlepší zkušenosti s přípravky z jiného soudku jsou ty, které paní sama uvádí (Mastičky nedáváme do otevřené rány, nejsou sterilní.). Skvělá je měsíčková mast se sádlovým základem a mnoho udělá například i jitrocelová. Sádlo samo o sobě jizvy krásně hojí, tak sádlovému základu dejte přednost (I samotné sádlo umí divy.). Contratubex si lidé v lékárně také pochvalovali a ideální je obě varianty střídat. Další možností jsou i přípravky s obsahem kyseliny hyaluronové.

 

Eliška Lechnerová: www.eliskalechnerova.cz

 

Homeopatické tipy na jizvy

 

Úvod byl malinko delší, ale vrhněme se na homeopatické tipy. Podáním homeopatika jednak urychlíte hojení a zároveň předcházíte vzniku keloidních jizev. Pokud se vám vše dobře hojí a nemáte ke keloidním jizvám sklon, není potřeba každou oděrku homeopaticky řešit. Pokud je rána velká nebo se jedná o jizvu po operaci, určitě využijte sílu homeopatie jako prevenci – to je nejúčinnější. Řešit už vytvořenou keloidní jizvu je těžší. Navíc krásné zahojení ještě neznamená, že se nevytvořily srůsty v hlubších vrstvách, které nebudou dělat paseku.

Nejčastější homeopatika na jizvy se k nám bohužel nedováží. Napsala jsem pro usnadnění i článek Kde koupit homeopatika, abych vám to maximálně usnadnila. Přečíst si jej můžete ZDE>>. A nyní se pojďme podívat, která homeopatika vám mohou pomoci.

 

Thiosinaminum 9 C

Specifické homeopatikum, které se používá zejména na vstřebávání jizevnaté tkáně nebo jako prevence keloidních jizev (také srůstů po operaci). Bohužel se k nám Thiosinaminum nedováží (jako mnohá další) a můžete využít některou z homeopatických lékáren v zahraničí (Helios, Remedia). Pokud oceníte pomoc, obraťte se na pana Nováka (sulfur@seznam.cz), rád vám poradí. Thiosinaminum je vyrobeno z hořčice a možná i víte, že i samotný olej léčí jizvy.

Užívejte 2x denně 1 globuli. U větších jizev alespoň 2 měsíce.

Homeopatikum nelze volně v lékárně koupit, další možnosti, jak jej sehnat, sdílím v článku Kde koupit homeopatika.

 

 

Arnica montana 9 CH

Pokud se vám stane jakýkoliv úraz (s jizvou i bez ní), Arnika je skvělá volba a ve většině situací bude dostačující. Pokud o sobě víte, že máte sklon ke keloidním jizvám, pak si vyberte jiné homeopatikum z mých nabízených tipů nebo ji kombinujte s dalším homeopatikem. 

Užívejte 2x denně 1 globuli.

 

 

Staphysagria 9 CH

  • jizvy po operaci (nehoda, porod, nastřižení hráze, chirurgický zákrok)
  • řezné rány
  • škubavá, bodavá a palčivá bolest
  • bolestivost jizvy na dotek
  • velká citlivost na bolest obecně
  • vztek
  • pocity ponížení, rozhořčení

Užívejte 2x denně 1 globuli.

 

Graphites 9 CH

  • výrazný sklon ke keloidním jizvám
  • suchá a hrubá kůže
  • pomáhá nejvíc v ranném stadiu keloidů
  • lepkavé sekrety (vypadají jako med)
  • sklon k hnisání a k prasklinkám kůže
  • lidé se sklonem k obezitě
  • sklon ke kožním potížím (ekzém, hnisání, mokvání)

Užívejte 2x denně 1 globuli.

 

 

Silicea 9 CH

Osobně raději doporučím Schüsslerovu sůl č. 11, která je homeopatiku velmi blízká a navíc doplňuje tělu i tito sůl. Dávkování solí je 6 tablet denně – u malých dětí dávku snižte.

  • stimuluje vstřebávání zjizvené tkáně (keloidy)
  • působí velmi pomalu
  • výrazný sklon k hnisání (sebemenší ranka hnisá)
  • sklon k prasklinkám na konečcích prstů
  • nekvalitní nehty
  • slabá imunita
  • oproti Graphites spíš lidé štíhlí a „křehcí“

Užívejte 2x denně alespoň 2 měsíce. 

Pokud zvolíte Schüsslerovu sůl, objednat si ji můžete ZDE>>.

 

 

Calcarea fluorica 9 CH

Osobně raději doporučím Schüsslerovu sůl č. 1, která je homeopatiku velmi blízká a navíc doplňuje tělu i tuto sůl. Dávkování solí je 6 tablet denně – u malých dětí dávku snižte. Navíc homeopatikum není u nás registrované (Objednat lze v zahraničí nebo využijte e-mail zmíněný výše.) a sůl pořídíte snadno v lékárně a vložím odkaz i do tlačítka níže

  • jizevnatá tkáň (i srůsty)
  • sklon k prasklinkám na kůži (dlaně)
  • sklon k hnisání (tvrdé okraje rány)
  • žlutý hnis
  • lidé s opakujícími se výrony (slabé vazivo)
  • typický rys je tvrdost (tuhost)

Užívejte 2x denně 1 globuli alespoň 2 měsíce.

 

 

Příklad:

Chci vám pomoci s výběrem. Pokud nemáte sklon k jizvám, může stačit i Arnika. U větších ran (operace, velká rána) je ideální Thiosinaminum, neuděláte chybu. Na řezné rány je TOP Staphysagria a pokud se vám rány obecně špatně hojí (sklon k jizvám), vyberte si z ostatních homeopatik. Klidně kombinujte i dva druhy – od každého homeopatika 2x denně 1 globuli s odstupem od sebe alespoň 10 minut.

 

 

Tady je snadné řešení, jak si u běžných potíží homeopaticky pomoci sami, aniž byste se ztratili

v přemíře informací a tápali v potencích a dávkování 

Ukážu vám, jak si i bez roků strávených studiem pořídit jen ta potřebná homeopatika 
 a mít doma po ruce vše, co budete potřebovat.

 

Přestože je homeopatie neustále zatracovaná,  že je to placebo, je to prý jen “cukr” a prý je nevědecká, přesto ji používá anglická královská rodina, představitelé mnohých zemí světa a stovky slavných osobností? (Clinton, Tony Blair, Mahatma Gandhi, Johan Wolfgang Goethe, 7 papežů (Leo XII, Gregory XVI, Pius IX, X, XII; Pavel VI, Jan Pavel II), Charles Darwin, Ludwig van Beethoven, Richard Wagne, Catherine Zeta-Jones, Tina Turner, Cher…)

Vám to ale nemusím povídat. Vy máte s homeopatií vlastní skvělé zkušenosti. Kdo ji pozná na vlastní kůže (nebo u svých dětí), nepotřebuje, aby ho kdokoliv přesvědčoval, jednoduše ví…

Když se ptám lidí okolo a také těch, kteří mě sledují, často narážím na několik překážek, která vám brání homeopatii používat:

  • “Já vím, že funguje, ale neumím si vůbec homeopatikum vybrat. Nevyznám se v tom, potřebovala bych jasně vědět, co je na rýmu, co je na kašel, co na nespavost…”
  • “Zažila jsem na sobě, jak mi homeopatie už několikrát pomohla. Ráda si o ní čtu, líbí se mi, že je tak mocná, ale sami se v tom vůbec nevyznám. Ale já bych chtěla ji umět používat aspoň pro vlastní potřebu a pro své děti.”
  • “Někdy i vím, co by mi (dětem) pomohlo, ale pak se ztratím v těch různých potencích a i v dávkování.”
  • “Mám doma několik knih a sleduji články o homeopatii. No přijde mi to jako “džungle” a jsem z toho jelen, co si mám vzít.”

Moc dobře vám rozumím. Já také začínala a vím, jaký guláš na začátku člověk má v hlavě, když potřebuje vyřešit nějakou situaci /teplotu, zvracení, průjem, bolest v krku…

 

VAROVÁNÍ: Budou vás považovat za homeopata

Perfektní řešení, jak se v homeopatii neztratit

a vyléčit sebe i celou rodinu.

 

⇒ Vytvořila jsem návod, se kterým to zvládnete i vy. Vrátila jsem se v myšlenkách zpět ke svým začátkům a vytvořila Domácí lékárničku tak, aby byla maximálně srozumitelná, stručná a zároveň pomohla ve všech běžných situacích, které nás potkávají.

⇒ Doporučuji pouze ta nejběžnější homeopatika.

⇒ U každého víte jasnou potenci a dávkování.

Dala jsem si záležet a vytvořila k Domácí lékárničce také seznam homeopatik, které je potřeba doma mít. Vy totiž potřebujete homeopatikum hned podat a často to trvá, než je vám v lékárně objednají. Navíc u těch akutních nemocí se projevy docela rychle mění a druhý den potřebujete už třeba úplně jiné. Dám příklad: Napřed teče z nosu jak z kohoutku a potřebujete Alium cepa. Druhý den zhoustne a už potřebujete například Pulsatillu. Proto je dobré mít ten základ doma – být vybaveni.

Více o Domácí lékárničce se dozvíte kliknutím ZDE>>

“Tento skvělý e-book by měli mít doma všichni, které oslovuje homeopatie – ať už s ní mají nějaké zkušenosti či nikoli. E-book je natolik rozsáhlý, aby si ten správný homeopatický lék pro sebe na míru našel opravdu úplně každý. Zároveň velmi přehledný, že se v něm dokáže zorientovat i laik. Líbí se mi dělení dle jednotlivých zdravotních obtíží. Našla jsem v něm vše, co kdy trápilo naši rodinu. A mnohem víc. Díky za skvělou příručku a velmi praktický seznam a tahák.”

“Dlouho jsem čekala na knihu, která by mi polopatě vysvětlila, proč a jak používat homeopatika. A tento e-book mi dal dokonce více! Je to jednoduchý návod, kde najdete homeopatikum na své potíže a rovnou i s informací, jak ho používat. Konečně! A když v e-booku hledáte, pomůžou vám obrázky na jednotlivých stranách, které jsou vám super tahákem. Navíc seznam homeopatik k vytisknutí, vlastně zmenšený e-book jako tahák, prostě super! Děkuji!”

Něco takového potřebuji, podívám se.

K e-booku Domácí lékárnička automaticky získáváte další bonusy. Nejužitečnější vám bude Seznam k nákupu.

 

 

 

error: Content is protected !!