Inkontinence moči

 

Vysvětlovat pojem inkontinence moči je asi zbytečné. Jedná se o samovolný únik moči a není to něco, co ohrožuje život. Přesto, jak se odborně říká, výrazně snižuje velmi kvalitu života. Tento problém je velmi intimní a naprostá většina lidí se za něj velmi stydí.

 

Následky inkontinence moči

 

Inkontinence moči může vést například k odchodu ze zaměstnání. Nese s sebou nechuť chodit mezi lidi, navštěvovat restaurace, kino, divadla… Nedovoluje (stud) jít na masáž, kosmetiku, do kadeřnictví, zacvičit si jógu nebo sportovat.

 

Inkontinence moči a stud

 

Přes 20 let jsem pracovala v lékárně a vím, že přestože dnes existují pomůcky (vložky), pro stud si je mnozí ani nekoupí nebo nepožádají svého lékaře o předepsání na poukaz. Naštěstí se stále více o inkontinenci moči píše a už to není až takové tabu jako dřív.

Dnes se s vámi chci podělit o Schüsslerovy soli, které vám mohou velmi pomoci. Přesto chci zdůraznit, že je vždy dobré toho dělat víc. Co můžete dělat? 

Moje tipy u močové inkontinence:

 

👉 dodržovat optimální pitný režim (Při nedostatečném příjmu tekutin již ledviny nemohou správně detoxikovat tělo. Denně vypijte alespoň 1,5 až 2 litry vody nebo neslazeného čaje, raději omezte kofeinové nápoje.)

👉 nepodceňovat tělesnou aktivitu (Sporty jako chůze, plavání nebo jóga vás udrží v kondici a zlepší vaše držení těla.)

👉 ideální tělesná váha (Nadváha vyvíjí tlak na pánevní dno a oslabuje svaly v této oblasti.)

👉 vhodná strava  (Strava s vysokým obsahem vlákniny usnadňuje pohyb střev. Chronické namáhání při stolici může poškodit pánevní dno.)

👉 nechoďte na toaletu příliš často (Na záchod jděte pouze tehdy, když máte silné nutkání močit. Nadměrné močení může podporovat dráždivý močový měchýř.)

👉 zaměřit se na posilování pánevního dna (nenáročné cviky pro každého)

👉 mít v blízkosti toaletu, aby nás nedostupnost nestresovala

👉 správné zvedání břemen (Při zvedání těžkých břemen dejte nohy na šířku boků, dřepněte si, držte záda rovná, napněte svaly pánevního dna a poté váhu zvedněte.)

👉 dostatek relaxace (Stres může podporovat slabost močového měchýře. Proti tomu působí dechová a relaxační cvičení nebo meditace.)

👉 využívat hygienické pomůcky (Dovolí dopřát si mnohé aktivity – kultura, zábava, sport…)

 

Inspirace v dřívějším článku

 

Než se dostaneme k jednotlivým solím, ještě vás upozorním na můj článek o jednoduchých cvicích u hemoroidů, které vás neoberou o čas. Doporučuji si jej přečíst, jsou velmi účinné a prospěšné nejen u inkontinence moči či hemoroidů. Můžete je cvičit například na zastávce a nikdo si toho vůbec nevšimne 😊.

 

 

Jednotlivé Schusslerovy soli u močové inkontinence

 

Sůl č. 5 Kalium phosphoricum

Kalium chloratum je sůl, která pomáchá u oslabení močového svěrače (i řitního) a obecně u svalové slabosti.

 

 

Sůl č. 9 Natrium phosphoricum

Tato sůl je spojena zejména s tzv. překyselením. Pomáhá u častého močení a zvyšuje tonus močového měchýře.

 

 

Sůl č 10 Natrium sulfuricum

Dostatek této soli v těle mimo jiné potřebujeme k vytváření potřeby vyprázdnit močový měchýř, aby nedocházelo k jejímu nedobrovolnému odchodu.

 

 

Sůl č. 11 Silicea

Tato sůl skvěle působí v kombinaci se solí č. 9 Natrium phosphoricum. Je pro ni typické posílení pevnosti tkáně a její zpevňující účinky jsou známe zejména u vrásek, ale působí samozřejmě komplexně.

 

 

Další soli u močové inkontinence

 

Příčin močové inkontinence je mnoho, každý jsme jiný. Vybrala jsem do článku ty soli, které jsou nejčastější a ve specifičtějších situacích lze použít i další soli. Například sůl č. 1 Calcium fluoratum je sůl důležitá pro elasticitu (pružnost) tkáně. Posílí vazy a šlachy (závěsný systém) a také tkáň močového měchýře. 

 

 

Vodu reguluje v těle sůl č. 8 Natrium chloratum a podílí se i na regeneraci svaloviny. I tato sůl je v mnohých situacích prospěšná.

 

 

Homeopatika u močové inkontinence

 

Soli můžete kombinovat s homeopatiky. Více se dozvíte v mém dřívějším článku věnovaném homeopatii ZDE>>.

Víte, že za každičkou nemocí se skrývá nedostatek některé životně důležité soli?

 

Když nám něco je, není to žádná hitparáda:

  • nemůžu dělat, co mě baví
  • nemám náladu nebo se obávám, co by řekli ostatní
  • co si o mně řeknou, když někam půjdu pro pomoc
  • obtěžuji svými stavy okolí, to mě pak trápí ještě o to víc
  • nemoc nás může omezovat v práci a přitom každá koruna se hodí
  • někdy máte pocit, že z toho bludného kruhu ani není cesta ven, už nevidíte ani možné řešení
  • je to nahoru a dolů, chvíli to nějak dáváme a pak pak nanovo
  • každý problém nám “otravuje” život a nejsme tak šťastní a spokojení

 

Mám pro vás řešení šité přímo pro vás!

 

Oceníte, že se jedná:

  • přírodní cestu
  • není potřeba žádné dlouhé studium (nepotřebujete k tomu medicínu.)
  • spoustu běžných potíží zvládnete sami i bez doktora
  • bez vedlejších účinků (Nemusíte se obávat, že něco pokazíte.)
  • vhodné i pro malé děti a těhotné
  • jednoduchou a zároveň účinnou metodu
  • koupíte na každém lékárenském e-shopu (Bude je mít skladem možná i lékárna, pokud jsou alespoň malinko alternativně ladění nebo objednají do druhého dne)

 

“Líbí se mi Schüslerovy soli, dle testů jsem je začala používat a nechala jsem si asi po půl roce udělat krevní obraz a pan doktor byl sám velice překvapen, že ač je mi 50 let pryč, tak moje výsledky krve byly naprosto vynikající a i se tak cítím. Tato metoda léčení je jednoduchá a nezatěžuje organismus. Doporučuji ji každému.

“Díky webu homeoporadna.eu, jsem se dozvěděla spoustu informací o léčbě homeopatiky, ale především jsem se seznámila se Schüsslerovými solemi. Vyzkoušela jsem je a spolu s homeopatiky je doporučuji všem kolem sebe. Velice mi pomáhají vždy když potřebuji. Úspěšně jsem se zbavila bolestí dásní (když ani lékař si již se mnou nevěděl rady), pomohly mi při detoxikaci organismu a byl by to dlouhý seznam potíží, při kterých mi homeopatie a soli pomohly.

Jsem moc ráda, že web homeoporadna.eu existuje a já mohu kdykoli web navštívit a najdu, zde co potřebuji.

Zakoupila jsem si také e-book Domácí lékárnička a tabulku Schüsslerovy soli, které mám stále po ruce. Moc děkuji i za podnětná videa, která pravidelně sleduji a těším se na další.”

 

SCHÜSSLEROVY SOLI jsou jednoduše dokonalé pro samoléčbu

= umí hodně pomoci, vystačíte si s minimem informací, jsou běžně k dostání a nemusíte se obávat, že něco pokazíte.

 

Nejpodstatnější informace o solích jsem rozčlenila do 2 e-booků. V prvním (Schüsslerovy soli) porozumíte významu dané soli v těle a následuje seznam nemocí, které daná sůl léčí. Díky druhému e-booku (Vizuální diagnostika) si vyberete pro vás prospěšnou sůl podle obličeje.

 

 

 

To ještě není zdaleka vše

Získáváte k balíčku BONUS navíc v hodnotě 350 Kč: e-book Soli podle onemocnění. Zejména na začátku oceníte jeho praktičnost. Nemoci jsou seřazeny abecedně au každé nemoci uvádím nejpoužívanější směs.

Uvedu příklad. Máte rýmu a jako úplný začátečník potřebujete hned jasnou odpověď, jaké soli vám pomohou. Tady u rýmy najdete směs solí 3 a 8 (č. 3 Ferrum phosphoricum a č. 8 Natrium chloratum). Nyní víte vše potřebné.

 

To mě zajímá.

 

error: Content is protected !!