Příspěvek na FB: Bolest hlavy a homeopatika

 

Nedávno jsem Facebooku (Homeoporadna.eu) sdílela tipy na bolest hlavy a během hodiny měl tento příspěvek desítky sdílení a ještě mnohem více lajků. Na Facebooku ale za 24 hodin zapadne v „propadlišti dějin“ a nikdo jej už nespatří (Pokud si nedá opravdu velkou práci.).

 

Bolest hlavy

 

Bolest hlavy je velmi častým problémem (i podle rekce na FB), který trápí mnoho lidí. Zatímco některé typy bolesti hlavy jsou způsobeny závažnými zdravotními problémy, většina je způsobena běžnými faktory jako jsou napětí, stres, únava nebo nesprávná strava.

Nejčastější typ bolesti hlavy je napěťová bolest hlavy. Typicky se projevuje jako tlaková bolest v oblasti spánků, čela a krku. Tyto bolesti jsou obvykle mírné a mohou být způsobeny dlouhodobým sezením u počítače, nedostatkem spánku, dehydratací nebo nesprávným držením těla.

 

 

Migrény a homeopatie

 

Další častou příčinou bolesti hlavy jsou migrény. Migréna je závažnější typ bolesti hlavy, který se projevuje jako silná, pulzující bolest v oblasti hlavy, doprovázená příznaky jako jsou zvracení, citlivost na světlo a zvuk a někdy i závratě. Migrény mohou být způsobeny genetickými faktory, stresovými situacemi, menstruačními cykly nebo nesprávnou stravou. Homeopatie nedělá rozdíl mezi bolestí hlavy a migrénou, protože výběr je na základě individuálních projevů daného člověka a název (nálepka, diagnóza) nás spíš nasměruje, ale není vůbec rozhodující. 

Kromě napěťových bolestí hlavy a migrén existují i další typy bolestí hlavy, jako jsou bolesti v oblasti nosu a tváří, které mohou být způsobeny zánětem dutin. Bolesti hlavy mohou být také důsledkem úrazů, jako je otřes mozku.

 

Co u bolesti hlavu může udělat každý

 

Abychom předešli bolestem hlavy, měli bychom se snažit udržovat zdravý životní styl, pravidelně cvičit, dodržovat zdravou stravu a dostatečně se vyspat. Pokud trpíte bolestmi hlavy, může pomoci změnit své prostředí, například snížit hlučnost nebo osvětlení, udělat si cvičení uvolňující napětí, jít do přírody nebo zvolnit. Je kontraproduktivní hledat řešení a ignorovat příčinu – instantní (rychlá) řešení jsou krátkozraká a nemohou fungovat věčně, i když jsou to například homeopatika. Pokud nic nezměníme, účinek se po čase vyčerpá.

 

 

Homeopatika u bolesti hlavy

 

Existuje mnoho homeopatik, která pomáhají u bolesti hlavy. Některé z nejčastěji používaných jsou:

 

Belladonna 9 CH

Používá se k léčbě bolesti hlavy, která je pulsující a zhoršuje se při pohybu nebo naklánění hlavy. Bolest hlavy může být také spojena s horečkou a citlivostí na světlo a zvuk.

 

 

Nux vomica 9 CH

Tento lék se používá při bolestech hlavy způsobených nadměrnou prací, stresovými situacemi, nedostatečným spánkem nebo nadměrnou konzumací alkoholu nebo kávy. Bolest hlavy bývá často spojena s podrážděností a citlivostí na světlo a zvuk.

 

 

Gelsemium 9 CH

Tento lék se používá k léčbě bolesti hlavy spojené s chřipkovými příznaky, jako jsou zimnice, slabost a únava. Bolest hlavy je obvykle tupá a pulzující a může být doprovázena nevolností a zvracením.

 

 

Bryonia 9 CH

Tento lék se používá k léčbě bolesti hlavy, která je způsobena suchým kašlem nebo náhlými pohyby. Bolest hlavy je obvykle tupá a bolestivá a zhoršuje se pohybem. Bývá zde žízeň na velké množství vody.

 

 

Pulsatilla 9 CH

Používá se při bolestech hlavy spojených s hormonálními změnami, jako jsou menstruační bolesti nebo bolesti hlavy během těhotenství. Bolest hlavy může být těžká a pulzující a může být doprovázena nevolností.

 

 

Sepia 9 CH

Tento lék se používá k léčbě bolesti hlavy spojené s menstruačními problémy, jako jsou zpoždění menstruace nebo špatná nálada během menstruace. Bolest hlavy může být pulzující a zhoršuje se pohybem.

 

 

Natrum muriaticum 9 CH

Tento lék se používá k léčbě bolesti hlavy spojené s dehydratací nebo nedostatečným příjmem tekutin. Bolest hlavy je obvykle pulzující a zhoršuje se po vystavení slunci.

 

 

Sanguinaria 9 CH

Používá se k léčbě bolesti hlavy, která se obvykle vyskytuje na pravé straně hlavy a může být doprovázena zvracením. Bolest hlavy se zhoršuje pohybem a teplo.

 

 

Iris versicolor 9 CH

Tento lék se používá k léčbě bolesti hlavy, která je pulzující a může být doprovázena nevolností a zvracením. Bolest hlavy se zhoršuje pohybem.

 

 

Dávkování homeopatik na bolest hlavy

 

U akutní bolesti hlavy vycucejte 1 globuli a opakujte po 30 minutách. Pokud ani po 5 dávkách (vycucání kuličky) nepocítíte změnu, velmi pravděpodobně není výběr správný a je potřeba jiné homeopatikum.

Pokud je úleva jen malá, může pomoci změna potence. Namísto 9 CH použijte 15 CH a dávkujte stejně – 1 globuli a opakujte do úlevy každých 30 minut.

 

Bolest hlavy v klimakteriu

 

Pod příspěvkem bylo i hodně dotazů a jeden se týkal bolestí hlavy spojené s klimakteriem. V této situaci jsou častá tato 4 homeopatika: Belladonna, Glonoinum, Natrum muriaticum a Lachesis.

 

Belladonna 9 CH

– používá se na pulzující bolesti hlavy, když hlava bývá velmi citlivá na dotek a světlo.

 

 

Glonoinum 9 CH

– používá se na náhlé a intenzivní bolesti hlavy, které mohou být doprovázeny pocením a zarudnutím obličeje.

 

 

Natrum muriaticum 9 CH

– používá se na bolesti hlavy spojené s dehydratací, suchými ústy a vyschnutými sliznicemi.

 

 

Lachesis 9 CH

– používá se na bolesti hlavy spojené s pocitem udušení a na nespavost spojenou s menopauzou.

 

 

 

Tady je snadné řešení, jak si u běžných potíží homeopaticky pomoci sami, aniž byste se ztratili

v přemíře informací a tápali v potencích a dávkování 

 

Ukážu vám, jak si i bez roků strávených studiem pořídit jen ta potřebná homeopatika a mít doma po ruce vše, co budete potřebovat.Přestože je homeopatie neustále zatracovaná,  že je to placebo, je to prý jen “cukr” a prý je nevědecká, přesto ji používá anglická královská rodina, představitelé mnohých zemí světa a stovky slavných osobností? (Clinton, Tony Blair, Mahatma Gandhi, Johan Wolfgang Goethe, 7 papežů (Leo XII, Gregory XVI, Pius IX, X, XII; Pavel VI, Jan Pavel II), Charles Darwin, Ludwig van Beethoven, Richard Wagne, Catherine Zeta-Jones, Tina Turner, Cher…)Vám to ale nemusím povídat. Vy máte s homeopatií vlastní skvělé zkušenosti. Kdo ji pozná na vlastní kůže (nebo u svých dětí), nepotřebuje, aby ho kdokoliv přesvědčoval, jednoduše ví…

Když se ptám lidí okolo a také těch, kteří mě sledují, často narážím na několik překážek, která vám brání homeopatii používat:

  • “Já vím, že funguje, ale neumím si vůbec homeopatikum vybrat. Nevyznám se v tom, potřebovala bych jasně vědět, co je na rýmu, co je na kašel, co na nespavost…”
  • “Zažila jsem na sobě, jak mi homeopatie už několikrát pomohla. Ráda si o ní čtu, líbí se mi, že je tak mocná, ale sami se v tom vůbec nevyznám. Ale já bych chtěla ji umět používat aspoň pro vlastní potřebu a pro své děti.”
  • “Někdy i vím, co by mi (dětem) pomohlo, ale pak se ztratím v těch různých potencích a i v dávkování.”
  • “Mám doma několik knih a sleduji články o homeopatii. No přijde mi to jako “džungle” a jsem z toho jelen, co si mám vzít.”

Moc dobře vám rozumím. Já také začínala a vím, jaký guláš na začátku člověk má v hlavě, když potřebuje vyřešit nějakou situaci /teplotu, zvracení, průjem, bolest v krku…

 

VAROVÁNÍ: Budou vás považovat za homeopata

Perfektní řešení, jak se v homeopatii neztratit

a vyléčit sebe i celou rodinu.

 

⇒ Vytvořila jsem návod, se kterým to zvládnete i vy. Vrátila jsem se v myšlenkách zpět ke svým začátkům a vytvořila Domácí lékárničku tak, aby byla maximálně srozumitelná, stručná a zároveň pomohla ve všech běžných situacích, které nás potkávají.

⇒ Doporučuji pouze ta nejběžnější homeopatika.

⇒ U každého víte jasnou potenci a dávkování.

Dala jsem si záležet a vytvořila k Domácí lékárničce také seznam homeopatik, které je potřeba doma mít. Vy totiž potřebujete homeopatikum hned podat a často to trvá, než je vám v lékárně objednají. Navíc u těch akutních nemocí se projevy docela rychle mění a druhý den potřebujete už třeba úplně jiné. Dám příklad: Napřed teče z nosu jak z kohoutku a potřebujete Alium cepa. Druhý den zhoustne a už potřebujete například Pulsatillu. Proto je dobré mít ten základ doma – být vybaveni.

Více o Domácí lékárničce se dozvíte kliknutím ZDE>>

“Tento skvělý e-book by měli mít doma všichni, které oslovuje homeopatie – ať už s ní mají nějaké zkušenosti či nikoli. E-book je natolik rozsáhlý, aby si ten správný homeopatický lék pro sebe na míru našel opravdu úplně každý. Zároveň velmi přehledný, že se v něm dokáže zorientovat i laik. Líbí se mi dělení dle jednotlivých zdravotních obtíží. Našla jsem v něm vše, co kdy trápilo naši rodinu. A mnohem víc. Díky za skvělou příručku a velmi praktický seznam a tahák.”

“Dlouho jsem čekala na knihu, která by mi polopatě vysvětlila, proč a jak používat homeopatika. A tento e-book mi dal dokonce více! Je to jednoduchý návod, kde najdete homeopatikum na své potíže a rovnou i s informací, jak ho používat. Konečně! A když v e-booku hledáte, pomůžou vám obrázky na jednotlivých stranách, které jsou vám super tahákem. Navíc seznam homeopatik k vytisknutí, vlastně zmenšený e-book jako tahák, prostě super! Děkuji!”

Něco takového potřebuji, podívám se.

K e-booku Domácí lékárnička automaticky získáváte další bonusy. Nejužitečnější vám bude Seznam k nákupu.

 

 

Mrknu se na Domácí lékárničku.

 

error: Content is protected !!