Koronavirus

 

To, co se nyní děje, mě vyprovokovalo k zamyšlení, proč Arsenicum album tak dokonale sedí k současné panice a šílenství. Článek není zaměřený na rozebírání symptomů nemoci (coronavirus), k tomu se necítím ani kompetentní – nemám osobní zkušenosti se skutečnými nakaženými. V minulém článku jsem vám nastínila, jak funguje homeopatie v situaci epidemie a zároveň jsem sdílela doporučení zahraničních homeopatů (Arsenicum album 30 CH).

 

Atmosféra okolo

 

K čemu ovšem přístup mám, je celková atmosféra okolo nás. Aniž bych sledovala média, mám možnost pozorovat, co se děje. V tomto článku vám chci přiblížit homeopatikum Arsenicum album. Sami pak můžete uvidět souvislosti a důvod, proč je homeopaty prezentováno jako genus epidemicus – hlavní homeopatikum u epidemie koronaviru. Netušíte, co znamená genus epidemicus? Mrkněte na minulý článek Epidemie a homeopatie. Mimo teorie zde sdílím také doporučení lékaře a homeopata MUDr. Vladimíra Petroci (Eupatorium, Bryonia, Gelsemium, Arsenicum).

 

Základní “blud” homeopatika Arsenicum album

 

Základní “blud” Arsenika (Arsenicum album) je, že je slabý a bezbranný. Potřebuje od druhých pomoc, ale ve všech zároveň vnímá nepřátele, kteří chtějí využít jeho slabosti. Z toho plyne jeho neklid, opatrnost (puntičkářství), obezřetnost a úzkost. Cítí se velmi zranitelný vůči tomu, se se děje. Vidí pouze dvě možnosti, ale ani jedna není uspokojivá – stane se obětí (to nechce) nebo to musí zničit (nejde to).

 

Arsenicum album a jeho vnímání

 

Jeho hluboký pocit je, že je osamocený. Ovšem on vůbec nevidí možnost, jak situaci změnit. Má totiž zároveň obrovskou obavu z lidí, která jej udržuje v osamělosti. Dokonce nemůže věřit ani svým blízkým a lidem, na kterých je závislý. Je chycen v neřešitelné situaci – jakési pasti. Snaží se být k lidem vlídný (To se vždy nedaří.), aby ho neopustili  a neodešli. Na pozadí jeho chování je obrovský strach a nejistota. Nedůvěřivost se dotýká všech oblastí jeho života. Nevěří, že se uzdraví. Bojí se o své peníze, vztahy, práci…

 

Arsenicum je hypochondr

 

Co se týče zdraví, u Arsenika se dočteme, že je hypochondr. Velmi se bojí o své zdraví a tak hledá způsoby, jak si zdraví udržet. Typické je, že za jeho jednáním je strach a obava. Aby si udržel zdraví, může se rozhodnout cvičit (ze strachu) nebo držet diety (ze strachu)… Arsenicum album se také samo velmi omezuje (ze strachu) – nepůjde do restaurace, aby se zde nenakazil, nepůjde mezi lidi, aby se zde nenakazil… Nepřipomíná vám to něco?

 

 

Přijdu o to, co mám…

 

Je zde stále přítomný strach, že přijdu o to, co nyní mám. Co tedy Arsenicum udělá, aby se to nestalo? Bude neskutečně opatrné, vše bude dělat svědomitě a ve všem bude mít absolutní pořádek a propracovaný systém. Arsenicum jsou lidé, kteří mají dokonale uspořádaný a uklizený pracovní stůl, vše má své místo, najdete u něj ve skříni komínky a dávají si i záležet na svém vzhledu (perfekcionalismus, puntičkářství). Mají v sobě pocit, že když neudrží pořádek, vše se může něco pokazit a zničit. Když je ve všem pořádek, okamžitě si mohou všimnout i drobné nesrovnalosti a zakročit. V nepořádku by to mohli přehlédnout.

 

Opatrnost

 

Nejistota a úzkost vede k přehnané zodpovědnosti. Potřebují znát každý detail. Dohledávají si pečlivě všechny informace. Nedopustí, aby je něco překvapilo a tím je ohrozilo. Potřebují jasný plán, co se bude dít. Čím větší kontrolu nad situací mají, tím jsou klidnější. Mohou také trpět nutkavými pocity, dokonce se u nich může vyvinout rituální chování (obsese).

 

Chaos 

 

Vše, co není na svém místě, Arsenicum nesmírně obtěžuje a zneklidňuje. To jej dohání dát vše na své místo a tak umožnit “klid”. Prostě to není radost z uspořádanosti, ale úleva od napětí, úzkosti a strachu. Má strach také ze všeho nového. Potřebuje, aby vše zůstalo stejné. Svět vidí jako jeden velký chaos a zejména jako hrozbu. Není tato věta tak trochu popisem současné situace?

 

Horečka a papučky

 

Dodnes si pamatuji příklad z hodiny homeopatie. Homeopatka vybrala pro dítě s vysokou teplotu Arsenicum album, protože i v horečkách ta malá holčička potřebovala mít srovnané papučky u postele. Zabralo okamžitě.

 

Arsenicum a obavy o zdraví

 

Neustále se pečlivě sleduje a vykolejí jej každá drobnost. Co když je to závažné?  Raději se lékaře půjde zeptat, zda náhodou ten flíček či žilka není projev “smrtelné” nemoci. Na určité úrovni rozumím, že dnes drobné zakašlání vyvolá paniku, co když???? Opět zde vidím obraz Arsenika. Jakmile začne věnovat pozornost symptomům (potížím), značně se zhorší. Je to jako princip sněhové koule, která na sebe nabaluje sníh a je z ní nakonec lavina. Nepřipomíná vám to něco?

 

Nevěří v uzdravení

 

Arsenicum nevěří, že se může uzdravit, což vyvolává beznaděj, depresi a u někoho až sebevražedné sklony. Ten strach a obavy jsou silnější než on, neumí s nimi bojovat a v sobě je přemoci. Jednoduše je jeho první myšlenka: „Já umřu!“. Ta v něm hlodá a postupně nabírá na síle. Bude i lékaři neustále volat a konzultovat svůj stav. Potřebuje záchrannou síť.

 

 

Strach ze smrti

 

Arsenicum je plné strachů a zejména ze smrti. Arsenicum album v sobě hluboce smrt cítí. Smrt je dnes velké tabu. Nemluví se o ní, je uklizena do míst, abychom ji neviděli a my můžeme hrát hru na schovávanou a nějak jakoby uvěřit, že vůbec neexistuje. Není současná situace také zprávou pro nás, že nejsme nesmrtelní, že smrt k nám jednoduše patří? Život bez smrti neexistuje. Čím víc smrt popíráme, tím víc jsme v přeneseném slova smyslu mrtví. Jít v pracovní den do práce, přecházet na zelenou, dodržovat všemožná pravidla – to se po nás žádá. Je to opravdu skutečný život? Naplňuje nás to smyslem? Nikoho nenabádám rebelovat a bojovat proti systému. Boj plodí jen další boj.

 

Zamyšlení 

 

Zdaleka jsem nevyčerpala všechna témata homeopatika Arsenicum album. Chtěla jsem vám Arsenicum album přiblížit s ohledem na to, co se nyní děje. Pokud jsem vás navedla alespoň ke krátkému zamyšlení, jsem za to opravdu ráda. Stejně můžeme ostatním pomoci nejlépe tím, když pomůžeme sami sobě. Pro koho je to rovnítko sobectví, tomu tyto řádky nebyly určeny.

 

Fyzické projevy

 

Pro mnohé mohou být užitečné také základní fyzické symptomy homeopatika Arsenicum album. Arsenicum album je velmi časté homeopatikum a nechybí ani v mých e-boocích k samoléčbě (Domácí lékárnička, Cestovní lékárnička).

 

Arsenicum album – základní symptomy

 

  • teplota a chřipkové stavy
  • zimomřivost
  • kašel
  • studené končetiny
  • touha po teple (ulevuje od mnoha potíží)
  • pije po malých doušcích (usrkává)
  • přechází sem a tam (neklid)
  • nejhůř bývá po půlnoci
  • nespavost, úzkostné sny
  • bolesti pálivé
  • zapáchající sekrety (hnilobné)
  • pálivé a odírající výtoky
  • sklon ke krvácení
  • otoky okolo očí
  • zánět spojivek (pálivé bolesti)
  • ucpaný nos s vodnatou rýmou (odřený nos)
  • afty, povlaky jazyka, pálení v krku
  • žaludeční bolesti
  • zvracení (zejména studeného jídla nebo pití)
  • průjem (odírající, pálivý, s krví)

 

Arsenicum album a Domácí lékárnička

 

Arsenicum album je velmi používané homeopatikum (teplota, průjem, cestovatelský průjem, rýma, kašel, hemoroidy…) a samozřejmě nechybí ani v mém nejprodávanějším e-booku Domácí lékárnička. Je to návod hlavně pro laiky nebo začátečníky, kteří hledají jednoduchou formu, aby se neztráceli v přemíře informací. Velmi nápomocný je seznam k nákupu. Pak máte doma vše potřebné a nestane se vám, že si i víte, co je potřeba, ale nemáte dané homeopatikum právě u sebe. Jako bonus dostanete i homeopatický tahák.

V e-booku Domácí lékárnička doporučuji Arsenicum album používat v potenci 9 CH a u většiny potíží 3x – 5x denně.

 

 

Tady je snadné řešení, jak si u běžných potíží homeopaticky pomoci sami, aniž byste se ztratili

v přemíře informací a tápali v potencích a dávkování 

Ukážu vám, jak si i bez roků strávených studiem pořídit jen ta potřebná homeopatika 
a mít doma po ruce vše, co budete potřebovat.

 

Přestože je homeopatie neustále zatracovaná,  že je to placebo, je to prý jen “cukr” a prý je nevědecká, přesto ji používá anglická královská rodina, představitelé mnohých zemí světa a stovky slavných osobností? (Clinton, Tony Blair, Mahatma Gandhi, Johan Wolfgang Goethe, 7 papežů (Leo XII, Gregory XVI, Pius IX, X, XII; Pavel VI, Jan Pavel II), Charles Darwin, Ludwig van Beethoven, Richard Wagne, Catherine Zeta-Jones, Tina Turner, Cher…)

Vám to ale nemusím povídat. Vy máte s homeopatií vlastní skvělé zkušenosti. Kdo ji pozná na vlastní kůže (nebo u svých dětí), nepotřebuje, aby ho kdokoliv přesvědčoval, jednoduše ví…

Když se ptám lidí okolo a také těch, kteří mě sledují, často narážím na několik překážek, která vám brání homeopatii používat:

  • “Já vím, že funguje, ale neumím si vůbec homeopatikum vybrat. Nevyznám se v tom, potřebovala bych jasně vědět, co je na rýmu, co je na kašel, co na nespavost…”
  • “Zažila jsem na sobě, jak mi homeopatie už několikrát pomohla. Ráda si o ní čtu, líbí se mi, že je tak mocná, ale sami se v tom vůbec nevyznám. Ale já bych chtěla ji umět používat aspoň pro vlastní potřebu a pro své děti.”
  • “Někdy i vím, co by mi (dětem) pomohlo, ale pak se ztratím v těch různých potencích a i v dávkování.”
  • “Mám doma několik knih a sleduji články o homeopatii. No přijde mi to jako “džungle” a jsem z toho jelen, co si mám vzít.”

Moc dobře vám rozumím. Já také začínala a vím, jaký guláš na začátku člověk má v hlavě, když potřebuje vyřešit nějakou situaci /teplotu, zvracení, průjem, bolest v krku…

 

VAROVÁNÍ: Budou vás považovat za homeopata

Perfektní řešení, jak se v homeopatii neztratit

a vyléčit sebe i celou rodinu.

 

⇒ Vytvořila jsem návod, se kterým to zvládnete i vy. Vrátila jsem se v myšlenkách zpět ke svým začátkům a vytvořila Domácí lékárničku tak, aby byla maximálně srozumitelná, stručná a zároveň pomohla ve všech běžných situacích, které nás potkávají.

⇒ Doporučuji pouze ta nejběžnější homeopatika.

⇒ U každého víte jasnou potenci a dávkování.

Dala jsem si záležet a vytvořila k Domácí lékárničce také seznam homeopatik, které je potřeba doma mít. Vy totiž potřebujete homeopatikum hned podat a často to trvá, než je vám v lékárně objednají. Navíc u těch akutních nemocí se projevy docela rychle mění a druhý den potřebujete už třeba úplně jiné. Dám příklad: Napřed teče z nosu jak z kohoutku a potřebujete Alium cepa. Druhý den zhoustne a už potřebujete například Pulsatillu. Proto je dobré mít ten základ doma – být vybaveni.

Více o Domácí lékárničce se dozvíte kliknutím ZDE>>

“Tento skvělý e-book by měli mít doma všichni, které oslovuje homeopatie – ať už s ní mají nějaké zkušenosti či nikoli. E-book je natolik rozsáhlý, aby si ten správný homeopatický lék pro sebe na míru našel opravdu úplně každý. Zároveň velmi přehledný, že se v něm dokáže zorientovat i laik. Líbí se mi dělení dle jednotlivých zdravotních obtíží. Našla jsem v něm vše, co kdy trápilo naši rodinu. A mnohem víc. Díky za skvělou příručku a velmi praktický seznam a tahák.”

“Dlouho jsem čekala na knihu, která by mi polopatě vysvětlila, proč a jak používat homeopatika. A tento e-book mi dal dokonce více! Je to jednoduchý návod, kde najdete homeopatikum na své potíže a rovnou i s informací, jak ho používat. Konečně! A když v e-booku hledáte, pomůžou vám obrázky na jednotlivých stranách, které jsou vám super tahákem. Navíc seznam homeopatik k vytisknutí, vlastně zmenšený e-book jako tahák, prostě super! Děkuji!”

Něco takového potřebuji, podívám se.

K e-booku Domácí lékárnička automaticky získáváte další bonusy. Nejužitečnější vám bude Seznam k nákupu.

 

 

error: Content is protected !!