Zprávy plné koronaviru

 

Nemám televizi, nesleduji zprávy (ani na internetu) a jak říkám, to co vědět mám, to se vždy dozvím. Když jsem před pár lety letěla na Bali, všichni se poctivě starali, abych věděla, že tam vybuchne sopka a jak je to nebezpečné, že tam v žádném případě nemám letět… Musela jsem se smát. Myslím, že tehdy bouchla asi až o rok později. Strašení prostě lidem jde dobře.

 

Šíření strachu a koronavirus

 

Zprávy nesleduji z jednoho prostého důvodu. Nechci se dobrovolně nechávat manipulovat a infikovat se strachem, který je mnohem horší než nějaká klasická infekce. My si to totiž ani nespojíme, jak skrz média je náš život ovlivňován a často si myslíme, že ty postoje a názory jsou naše. Chyba lávky, jen jsme se nechali vtáhnout do zvláštní hry. Navíc strachu všichni v sobě máme dost a dost i bez strašení.

Nyní se šíří šílenství ohledně koronaviru. Nechci banalizovat problém, mnohá opatření jsou to nejlepší, co můžeme udělat, aby se infekce zbytečně nešířila dál. Například rozumím karanténě u turistů ze zemí s vysokým výskytem této infekce, dodržování základních hygienických pravidel… Nevyzývám v žádném případě k lehkovážnosti.

 

Článek s doporučením na homeopatikum na koronavirus

 

Včera se mě ptala moje klientka na názor ohledně článku, který se týkal nařízení v Indii, kde se mimo jiné doporučuje i alternativní přístup (ayurvéda, homeopatie). Ani vám na něj nebudu dávat odkaz, protože je celý o šíření strachu, jak je nebezpečné používat homeopatii, téma pavědy, jak tam není molekula… Sami to určitě znáte.

 

Epidemie a homeopatie

 

Možná vás téma epidemie z homeopatického hlediska zajímá a já se rozhodla k tomuto tématu napsat pár řádků. Epidemická onemocnění mají v homeopatii trošku jiné postavení. Pořád platí pravidlo podobnosti, které je základem homeopatie, jen vzhledem vysoké virulenci zde více hraje roli samotná nemoc (infekce).

 

Podobné se léčí podobným

 

Pokud vybíráme homeopatikum na nemoc, vždy jsou základem projevy konkrétního nemocného člověka. Proto je velmi časté, že se stejným problémem přijde 10 lidí a každý dostane jiné homeopatikum. Nemusí to tak být, ale často tomu tak je. Každý měl totiž projev nemoci malinko jiný. U někoho převládala střídající se teplota, jiný měl výrazné a zapáchající pocení, třetí se cítil velice rozlámaný a další měl šílený strach ze smrti. Mohla bych pokračovat dále.

 

 

Odlišnost epidemie v homeopatii

 

V čem je epidemie nemoci jiná? Je pro ni typické, že pokud jste v kontaktu s infekcí, velká část lidí onemocní a projevy nemoci jsou u všech téměř identické. Dá se říct, jakoby ta individualita nemocného vůbec neměla vliv na projevy nemoci. Ta nemoc je tak “silná”, že přebije individualitu. V této situaci se stává, že naprostá většina nemocných potřebuje stejné homeopatikum. Přestože je tedy homeopatie individuální, zde je tomu jinak.

 

Epidemie a Hahnemann

 

Zkušenosti s homeopatickou léčbou epidemií měl už samotný zakladatel Samuel Hahnemann. Právě díky epidemiím se dostalo homeopatii věhlasu. Jednou z nich byla epidemie tyfu, která postihla napoleonské vojáky po jejich invazi do Ruska a šířila se tak dál. První stádium tyfu léčil Bryonií a Rhus toxicodronem a z jeho 180 případů zemřel pouze jeden pacient.

Pro zajímavost ještě uvedu čísla, jakých dosáhla homeopatie ve srovnání s tehdejšími postupy při epidemii cholery v 19. století: 

tehdejší klasická léčba – 1 500 pacientů, z nich zemřelo 821

homeopaté – 154 pacientů, z nich zemřeli 4

Čísla z Londýna:

běžné nemocnice – úmrtnost 51,8%

homeopatické nemocnice – 16,4%

 

Doporučení v článku

 

Ještě uvedu homeopatikum, které v tom článku, který slouží jen k zesměšnění homeopatie, uvádí. Doporučení je užívat homeopatikum Arsenicum album 30 CH 1x denně po dobu 3 dnů. Arsenicum album je velmi časté homeopatikum na virová (i jiná) onemocnění. Typické jsou zde pálivé bolesti, kde ulevuje teplo, zimomřivost a extrémní strach a nejistota. Nejhůř bývá v noci a typické je také velké vyčerpání

 

 

Předávám dál také informace od MUDr. Vladimíra Petroci

 

Ako liečiť chrípku vyvolávanú corona vírusom homeopaticky?
Odporúčam upokojiť svojich blízkych a známych. Myslím, že panika, ktorá sa šíri patrí do obrazu genus epidemicus tejto pandémie.
Homeopaticky sa dá táto chrípka dobre liečiť. Na základe informácií z prípadov chrípky, ktoré sa objavili u nás a v zahraničí je už jasný genus epidemicus tejto epidémie, t.j. hlavné homeopatiká, ktoré pokrývajú obraz tohto infekčného ochorenia.
Predpis je vďaka tomu veľmi jednoduchý. Ak ide o jednoduchý priebeh, ktorý vyzerá ako bežná chrípka, výrazná úľava nastane už po niekoľkých hodinách. resp. do 24 hodín – ustúpi teplota bolesť hlavy, tela, kašeľ, únava.

Obraz ľahkého priebehu chrípky sa pohybuje medzi 4 liekmi:

Eupatorium perfoliatum – bolesti svalov, kĺbov, kostí, celého tela.

Homeopatikum já na předpis, další možnosti, jak homeopatikum získat, uvádím v článku Kde koupit homeopatika.

 

 

Bryonia – adynamia, človek sa nechce hýbať, chce ležať nehybne v posteli

 

 

Gelsemium – veľká únava, ťažké viečka

 

 

Arsenicum album – vracanie, hnačka, strach, pocit chladu.

 

 

Prípady ťažkého priebehu (niektoré prípady v zahraničí) zodpovedajú najmä lieku Antimonium arsenicosum. Je to kombinácia zápalu pľúc s produkciou exudátov a hlienov v dýchacích cestách a alveloch, následkom čoho vznikne výrazná dušnosť. Môže byť pritom aj hnačka.
Tento liek je dobré mať pri sebe, lebo priebeh môže byť veľmi akútny. Ak nemáte tento liek, dobre poslúži aj kombinácia homeopatík Arsenicum album + Antimonium tartaricum.

Všetky tieto monokomponentné lieky môžete použiť v potencii 30 C, ale môžu to byť aj iné potencie. Opakovať podľa intenzity ochorenia. Niekedy stačí jedna dávka, inokedy je potrebné opakovať, napríklad každú hodinu. Pri veľmi akútnom priebehu opakovať aj každých 10 minút.

Ako profylaktický liek odporúčame Arsenicum album 30 C – raz týždenne 3 globulky.

Už vyše 200 rokov homeopati majú veľké úspechy pri liečbe epidémií. Pritom to boli oveľa závažnejšie epidémie ako je chrípka corona vírusu. Boli to epidémie týfusu, cholery, šarlachu, španielskej chrípky. Práve vďaka týmto obrovským úspechom sa homeopatia rozšírila rýchlo po svete a získala si medzi ľuďmi veľkú obľubu. Pokračujme v tejto tradícii a pomáhajme svojim blízkym.

Samozrejme, tak ako pri každej epidémii je potrebné dodržiavať základné hygienické pravidlá, ktoré platia pri všetkých epidémiách – obmedziť kontakt s inými ľuďmi, nechodiť do spoločnosti, nosiť rúška, umývať si ruky. Najlepšia liečba je prevencia.

MUDr. Vladimír Petroci

 

Arsenicum album a Domácí lékárnička

 

Arsenicum album je velmi používané homeopatikum (teplota, průjem, cestovatelský průjem, rýma, kašel, hemoroidy…) a samozřejmě nechybí ani v mém nejprodávanějším e-booku Domácí lékárnička. Je to návod hlavně pro laiky nebo začátečníky, kteří hledají jednoduchou formu, aby se neztráceli v přemíře informací. Velmi nápomocný je seznam k nákupu. Pak máte doma vše potřebné a nestane se vám, že si i víte, co je potřeba, ale nemáte dané homeopatikum právě u sebe. Jako bonus dostanete i homeopatický tahák.

V e-booku Domácí lékárnička doporučuji Arsenicum album používat v potenci 9 CH a u většiny potíží 3x – 5x denně.

 

 

Tady je snadné řešení, jak si u běžných potíží homeopaticky pomoci sami, aniž byste se ztratili

v přemíře informací a tápali v potencích a dávkování 

Ukážu vám, jak si i bez roků strávených studiem pořídit jen ta potřebná homeopatika 
 a mít doma po ruce vše, co budete potřebovat.

Více o Domácí lékárničce se dozvíte kliknutím ZDE>>

Přestože je homeopatie neustále zatracovaná,  že je to placebo, je to prý jen “cukr” a prý je nevědecká, přesto ji používá anglická královská rodina, představitelé mnohých zemí světa a stovky slavných osobností? (Clinton, Tony Blair, Mahatma Gandhi, Johan Wolfgang Goethe, 7 papežů (Leo XII, Gregory XVI, Pius IX, X, XII; Pavel VI, Jan Pavel II), Charles Darwin, Ludwig van Beethoven, Richard Wagne, Catherine Zeta-Jones, Tina Turner, Cher…)

Vám to ale nemusím povídat. Vy máte s homeopatií vlastní skvělé zkušenosti. Kdo ji pozná na vlastní kůže (nebo u svých dětí), nepotřebuje, aby ho kdokoliv přesvědčoval, jednoduše ví…

Když se ptám lidí okolo a také těch, kteří mě sledují, často narážím na několik překážek, která vám brání homeopatii používat:

  • “Já vím, že funguje, ale neumím si vůbec homeopatikum vybrat. Nevyznám se v tom, potřebovala bych jasně vědět, co je na rýmu, co je na kašel, co na nespavost…”
  • “Zažila jsem na sobě, jak mi homeopatie už několikrát pomohla. Ráda si o ní čtu, líbí se mi, že je tak mocná, ale sami se v tom vůbec nevyznám. Ale já bych chtěla ji umět používat aspoň pro vlastní potřebu a pro své děti.”
  • “Někdy i vím, co by mi (dětem) pomohlo, ale pak se ztratím v těch různých potencích a i v dávkování.”
  • “Mám doma několik knih a sleduji články o homeopatii. No přijde mi to jako “džungle” a jsem z toho jelen, co si mám vzít.”

Moc dobře vám rozumím. Já také začínala a vím, jaký guláš na začátku člověk má v hlavě, když potřebuje vyřešit nějakou situaci /teplotu, zvracení, průjem, bolest v krku…

 

VAROVÁNÍ: Budou vás považovat za homeopata

Perfektní řešení, jak se v homeopatii neztratit

a vyléčit sebe i celou rodinu.

⇒ Vytvořila jsem návod, se kterým to zvládnete i vy. Vrátila jsem se v myšlenkách zpět ke svým začátkům a vytvořila Domácí lékárničku tak, aby byla maximálně srozumitelná, stručná a zároveň pomohla ve všech běžných situacích, které nás potkávají.

⇒ Doporučuji pouze ta nejběžnější homeopatika.

⇒ U každého víte jasnou potenci a dávkování.

Dala jsem si záležet a vytvořila k Domácí lékárničce také seznam homeopatik, které je potřeba doma mít. Vy totiž potřebujete homeopatikum hned podat a často to trvá, než je vám v lékárně objednají. Navíc u těch akutních nemocí se projevy docela rychle mění a druhý den potřebujete už třeba úplně jiné. Dám příklad: Napřed teče z nosu jak z kohoutku a potřebujete Alium cepa. Druhý den zhoustne a už potřebujete například Pulsatillu. Proto je dobré mít ten základ doma – být vybaveni.

Více o Domácí lékárničce se dozvíte kliknutím ZDE>>

“Tento skvělý e-book by měli mít doma všichni, které oslovuje homeopatie – ať už s ní mají nějaké zkušenosti či nikoli. E-book je natolik rozsáhlý, aby si ten správný homeopatický lék pro sebe na míru našel opravdu úplně každý. Zároveň velmi přehledný, že se v něm dokáže zorientovat i laik. Líbí se mi dělení dle jednotlivých zdravotních obtíží. Našla jsem v něm vše, co kdy trápilo naši rodinu. A mnohem víc. Díky za skvělou příručku a velmi praktický seznam a tahák.”

“Dlouho jsem čekala na knihu, která by mi polopatě vysvětlila, proč a jak používat homeopatika. A tento e-book mi dal dokonce více! Je to jednoduchý návod, kde najdete homeopatikum na své potíže a rovnou i s informací, jak ho používat. Konečně! A když v e-booku hledáte, pomůžou vám obrázky na jednotlivých stranách, které jsou vám super tahákem. Navíc seznam homeopatik k vytisknutí, vlastně zmenšený e-book jako tahák, prostě super! Děkuji!”

 

Něco takového potřebuji, podívám se.

K e-booku Domácí lékárnička automaticky získáváte další bonusy. Nejužitečnější vám bude Seznam k nákupu.

 

 

Mrknu se na Domácí lékárničku.

error: Content is protected !!