Šikulka

 

V týdnu jsem si přivřela prst (nehet levého ukazováčku) do dveří. Taky to znáte? Zbytečně spěcháte, jakoby snad hořelo a prásk… Ucítila jsem pronikavou bolest a první mi prolétlo hlavou: “Spěchej pomalu?.”. Věřím, že mi spěchání pomalu chvíli vydrží?.

 

 

Homeopatika

 

Jsem homeopatka (To asi všichni víte?.) a hned jsem šla do své homeopatické lékárničky. Víte, která jsem šla hledat? Hledala jsem rovnou dvě. Mnozí možná víte, někdo tuší, ale třeba vám se bude jednoduchý postup hodit. Hledala jsem Arniku a Hypericum.

 

 

Potence

 

Když začínáme s homeopatii, tak první otázka bývá: “Jako potenci a jak často to mám brát?”. Rozumím a budu přesnější.

 

Arnica montana

 

Našla jsem doma Arniku 200 C (jinou teď nemám), tak jsem si vycucala hned jednu kuličku. Ještě 1 dávku jsem večer zopakovala a ráno už nebyla další dávka potřeba. Prst už dávno nevěděl, jak předešlý den úpěl. Pokud bych našla 9 CH, brala bych ji každou půlhodinu a podle bolesti bych pak užívala 5 x denně. Stejně bych postupovala i u 15 CH. Pokud bych měla 30 CH, brala bych ji po hodině a pak 3 x denně.

 

Hypericum perforatum

 

Našla jsem ve své homeopatické lékárničce Hypericum perforatum 30 CH a po docucání Arniky jsem si vzala 1 kuličku homeopatika Hypericum perforatum. Večer jsem , podobně jako u Arniky, vzala další globuli. Pokud bych vnímala bolest i následující den, pokračovala bych dále 2 x denně 1 globuli. Když se bolest vrátí dřív, můžete brát podle bolesti – při návratu bolesti další kuličku – pak je to třeba 5 x denně. Mohla jsem najít v lékárničce Hypericum 15 CH a použila bych ho stejně.

 

Poranění citlivých míst

 

Nehtová část prstu je velmi citlivá. Je tu hodně nervových zakončení a bolí to opravdu hodně (právě jsem si to připomněla?). Myslím, že to sami znáte. Možná jsem popisem vyvolala trochu zmatek, tak teď úplně jednoduše  a stručně. V této situaci mějte doma Arniku 9 CH a Hypericum 15 CH.

 

Arnica montana 9 CH

 

Užívejte každou půlhodinu (5 dávek) a pak stačí 5 x denně 1 globuli. Pokračujte 5 x denně i následující 2 dny.

 

 

Hypericum perforatum 15 CH

 

Užívejte 5 x denně 1 globuli, pokud vnímáte bolest. Často stačí 1 den.

 

 

Přehled všech mých manuálů k samoléčbě

 

Jsem autorkou mnohá návodů, jak si můžete pomoci. Jedním z nich je Domácí lékárnička, patří mezi ty velmi oblíbené. Stovky čtenářů má také balíček e-booků o Schüsslerových solích (Více ZDE>>.) a ženy také rádi sáhnou po novince 2018 – Krásná v každém věku (Více ZDE>>.) – nedivím se. Která z nás netouží po kráse? Navíc se zároveň zlepšujete zdraví. Napsala jsem i specifické návody u hemoroidů a žlučníku. Přehled všech produktů ZDE>>.

 

error: Content is protected !!