Dotaz

 

Minulý týden jsem znovu dostala otázku, jaké knihy bych doporučila do začátků? Nejsem homeopatický samouk. Mým snem bylo stát se homeopatkou a nejlepší cestou pro mne bylo přihlásit se do homeopatické školy. Mnozí z vás ale nechcete být homeopatem – terapeutem. Chcete porozumět základům homeopatie a ovládat ji pouze natolik, abyste pomohli sobě a svým blízkým.

 

 

Nebojte se

 

Jsem toho názoru, že můžu například používat bylinky a vždy nemusím běžet k bylinkáři nebo mít vystudovanou fytoterapii. Stejně můžete používat homeopatii a nemusíte být studovaný homeopat. Nenechte se mnohými homeopaty zastrašit, že je to nebezpečné. Pokud máte zdravý selský rozum a znáte své hranice, nemusíte se obávat.

 

Homeopatická samoléčba

 

Sami můžete vyřešit spoustu akutních situací a nemusíte hned sahat po klasických lécích. Byl to i jeden z důvodů, proč jsem se rozhodla vytvořit svůj web a psát články na blog. Jsou zaměřené právě na samoléčbu. Rada lidi inspiruji k vyzkoušení homeopatie. Zejména v akutních situacích můžete rychle a efektivně zasáhnout.

 

Kdy je lepší homeopat

 

Jako laik nemůžete vyřešit každý problém, nemáte dostatek znalostí. Teď mám na mysli zejména dlouhodobé a chronické potíže. Je zde potřeba odlišný přístup. Také u psychických potíží doporučím spíš konzultaci. Chybí vám patřičný nadhled a odstup. Můžete to zkusit, jen pokud se ději cokoliv zvláštního, vždy homeopatika raději vysaďte a poraďte se s homeopatem. Opravdu se nejedná jen o cukrové kuličky.

 

Sdílejte své zkušenosti

 

Vrátím se k dotazu. Já čerpám své znalosti zejména z odborných knih o homeopatii a počítačové databáze homeopatik (Radar, MacRepertory). Základy, které nabízí dnes mnohé knihy o homeopatii, jsem se naučila ve škole. Možná v době mých začátků většina dnešních knih o homeopatii ještě ani nevyšla. Možná mnozí máte své oblíbené homeopatické knížky, podělte se prosím v komentářích o své tipy. Určitě mnohým uděláte radost a usnadníte jim výběr.

 

První tip

 

Přemýšlela jsem, jaké knížky bych doporučila. Jako první jsem si vzpomněla na knížku Homeopatická samoléčba: Léčení mysli a těla. Napsal ji Peter Chappel a četla jsem ji několikrát, vřela doporučuji. Zejména v začátcích mi hodně pomohla. Ke knize jsem našla tuto anotaci a mohu se pod ni podepsat:

Kniha umožňuje i laikovi předepsat konstituční lék, kterým lze vyléčit nejen běžná lehčí onemocnění, ale často i vážnější chronické neduhy, dlouho vzdorující konvenční léčbě. Předepisování podle symptomů mysli. Kniha je užitečným pomocníkem při zvládání dlouhodobých chronických nebo akutních nemocí, a to jak v rodině, tak i v profesionální léčitelské praxi.

Druhý tip

 

Druhou knížkou, která je odbornější, ale přesto myslím laikovi srozumitelná, je Kompletní příručka homeopatické léčby od Mirandy Castro. Občas se do knihy i dnes podívám. Anotace na Kosmasu je také výstižná:

Obsáhlá příručka pro samoléčbu a rodinnou léčbu chronických i akutních nemocí. Také zkušený homeopat však v ní najde mnohé informace o lécích, které ani velmi rozsáhlé materie mediky neobsahují. Navíc ve stručné, kondensované a přehledné podobě. Obrazy homeopatických rostlin. Repertorium. Repertorizační karty. Přesný popis metody praktické léčby i s ukázkami případů.

To jsou mé dva tipy a věřím, že se i vy komentářích podělíte o ty své. Všem děkuji za sdílení zkušeností s knihami o homeopatii.

 

Přehled všech mých manuálů k samoléčbě

 

Jsem autorkou mnohá návodů, jak si můžete pomoci. Jedním z nich je Domácí lékárnička, patří mezi ty velmi oblíbené. Stovky čtenářů má také balíček e-booků o Schüsslerových solích (Více ZDE>>.) a ženy také rádi sáhnou po novince 2018 – Krásná v každém věku (Více ZDE>>.) – nedivím se. Která z nás netouží po kráse? Navíc si zároveň zlepšujete zdraví. Napsala jsem i specifické návody u hemoroidů a žlučníku. Přehled všech produktů ZDE>>.

 

 

 

error: Content is protected !!